| מחבר: | מורן כהן (לשליחת דואר אלקטרוני) |
| תאריך: | 08/10/2021 |
| שעה: | 02:44:12 |
|
בתאריך 26.6.21 התבצעה עסקה שכוללת מתן שירות + מוצרים קוסמטיים עבור טיפול באקנה.
המחיר הכולל של העסקה הינו 11780 שח (רשום שזה הסכום לאחר הנחה שזאת שורה שיקרית ויציאה מידי חובה לפי התנהלות החברה הזו).
העסקה כוללת 12 טיפולים שרשומים בחוזה בצורה של 4+8 סהכ 12 טיפולים ובנוסף מגוון תכשירים וכפי שרשום בחוזה הם בשווי של 23340 שח.
מתוך 12 טיפולים עברתי שלושה ובמהלך הטיפול סבלתי מתגובה בעור שכוללת פריחה תמידית שכל פעם מופיעה, אני מטפלת בה במשחה מיוחדת ואחרי שהפריחה עוברת היא חוזרת שוב כי השימוש בתכשירים שלהם הוא פעמיים ביום. בנוסף גם יש תחושת גירוד קיצונית וככל הנראה מדובר בתגובה אלרגית של הגוף שלי לתכשירים הספציפיים האלה (הגיוני שיקרה, לא כל מוצר קוסמטי מתאים לכל אדם).
התקשרתי על מנת לבטל עסקה מסיבה רפואית ולהחזיר את החלק היחסי של התשלום על הטיפולים שלא בוצעו. נאמר לי ״שלא משתלם לי לבטל את העסקה בשלב הזה״ משום שאצטרך לשלם על כל המוצרים שקיבלתי סכום מסויים (סכום משתנה משיחת טלפון אחת לאחרת פעם זה 4000 פעם זה 5000) ובנוסף לשלם עבור כל טיפול שעברתי סכום של 1500 שח. דמי ביטול על סך 750 שח (בחוזה יש סעיף לא חוקי בעליל בנוגע לסכום הזה ייפורט בהמשך)
בסופו של דבר יוצא שמעסקה ששווייה 11780 שח, איאלץ לשלם סכום שקרוב ל10,200 (בקירוב משום שסכום התכשירים משתנה כל פעם שאני מדברת עם מישהי אחרת) שזה כמעט הסכום המלא של העסקה כולה על אף שביצעתי בפועל 3 טיפולים מתוך 12 שזה רבע!
בחוזה מצויין הסעיף הבא שמתייחס ללוק ההגנה לצרכן:
״עפי החוק להגנת הצרכן ניתן לבטל את העסקה עד 14 ימים מיום ביצועה. לאחר תקופה זו לא ניתן לבטל את העסקה. גם אם הוחל במתן השירות, יש לשלם עבור השירותים שניתנו עד למועד הביטול, דהיינו: הטיפולים שניתנו בקליניקה והתכשירים שנמסרו לטיפול הביתי עפי מחירון הקליניקה המצורף כנספח להסכם זה.יחד עם זאת לא יושבו ללקוח סך של 750 שח אשר מגלמים בין היתר את ההוצאות הכרוכות בקליטת הלקוח לתכנית הטיפול ובהקמתו וכן בתשלום לספקים השונים״.
אציין כי לא קיבלתי שום נספח לחוזה שמציין את מחירון הקליניקה ומבחינת כל היגיון שקיים בעולם לא יתכן שבין אם אמשיך את 3/4 הטיפולים שנותרו לי ובין אם לא, אאלץ לשלם אותו סכום עסקה, מצידי שבמחירון שלהם יהיה רשום שכל טיפול עולה 30,000, יש היגיון ויש הגינות בעולם הזה.
בנוסף בטלפון הם מנסים להציג כי קיבלתי ״במתנה״ 4 טיפולים (אולי בגלל זה הם רשמו 4+8? לא ידוע לי שבהגדרה של מתנה מדובר בתשלום של 12,000 שח, מתנה יקרה אין ספק)
בחוזה אין איזכור לגבי ״מתנות״.
האם אי צירוף הנספח המוזכר לעיל בחוזה מזכה אותי באפשרות לביטול עסקה והפסקת התשלומים אליהם שמתבצעים כל חודש בפריסה ל24 תשלומים?
כיצד להתנהל הלאה? אני רואה שיש כאן הרבה נפגעים של המקום הנורא הזה ואני לא יודעת למי לפנות כדי שיעזרו לי להתמודד מול ארגון גדול שכזה שפועל בחסות החוק בצורה כה מבישה וחסרת הגיון כלפי הלקוח.
אודה לעזרתכם והיעוץ שלכם לגבי אופן הפעולה שלי בתקווה שהחוק להגנת הצרכן אכן מגן עלינו כצרכנים אל מול הרמאים רודפי הבצע שמסתובבים באופן חופשי וגוזלים מאזרחים תמימים את כספם ומנצלים את מצבם.
|
|
|