| ![]() |
| re:re:החזר כספי מלא | ||
| מחבר: | מורן (לשליחת דואר אלקטרוני) | |
| תאריך: | 10/10/2021 | |
| שעה: | 19:14:08 | |
| שלום,
תודה רבה על התשובה. מדובר בהזמנה מאתר האינטרנט של הרשת. בעבר הזמנתי מהם כמה פעמים, קרה שהחזרתי פריטים ולא היתה עמלת ביטול (זה היה לפני כשנה או שנתיים). לאחרונה הזמנתי מהם שוב ואספתי את ההזמנה מסניף של הרשת. שאלתי את המוכרת בסניף לגבי מדיניות ההחזרה שלהם. היא אמרה לי שיש עמלת ביטול של 5% למרות שבחשבונית שצורפה להזמנה מופיעים תנאי החזרות/החלפות ולא כתוב דבר על עמלת ביטול. ביררתי את הנושא מול שירות הלקוחות של החברה ונאמר לי כי אכן יש עמלת ביטול של 5%. עבר כחודש, שוב ביקרתי באתר האינטרנט של החברה וראיתי שהם כותבים בראש העמוד "החזר כספי בהתאם לתקנון". כאשר לוחצים על הקישור שהם מפנים אליו, מגיעים למעין תקנון שכתוב בו בין היתר: "במידה והתחרטתם על הקנייה על אף שהפריטים שקניתם הגיעו באופן תקין, הנכם זכאים לזיכוי מלא על הקנייה, למעט דמי המשלוח במידה ושולמו". חשוב לי לציין שבתקנון הזה לא מופיע דבר על עמלת ביטול כזו או אחרת. פניתי שוב לשירות הלקוחות ושאלתי לגבי הסתירה בין מה שנאמר לי בעבר למה שכתוב באתר כיום. הם אמרו שאכן יש עמלת ביטול ושבמקרים חריגים הם מוותרים על עמלת הביטול ומזכים באופן מלא. הם שלחו לי צילום מסך מתקנון אחר שבו כתוב שיש עמלת ביטול של 5%. שאלתי אותם את השאלה שהעליתי כאן בפורום: כתבתי שבתקנון שהם מפנים אליו באתר הם כותבים שיש זיכוי מלא בהחזרת פריטים שנקנו מהאתר, אבל אז דורשים עמלת ביטול. מכאן שלא באמת מדובר בזיכוי מלא, ולכן זו סתירה והטעיה. על כך כבר לא נעניתי. מהמתואר לעיל אני תוהה אם אכן מבחינה חוקית יש כאן סתירה והטעיה מצדם ואם אכן יש עילה לתלונה מצדי כצרכנית. אני לא מנסה להרוויח שום דבר מתלונה כזו, פשוט מפריע לי עקרונית ומכעיס אותי שמטעים צרכנים בצורה כזו וכאשר פונים אליהם בנושא הם לא מתייחסים להטעיה ולא מתקנים את הנכתב באתר. תודה | ||
| 10/10/2021 10:21 | המועצה לצרכנות |
re:החזר כספי מלא |
| 10/10/2021 19:14 | מורן |
re:re:החזר כספי מלא |
| 13/10/2021 09:50 | המועצה לצרכנות |
re:re:החזר כספי מלא |