| ![]() |
| דחייה משמעותית של מועד טיסת חזור | ||
| מחבר: | ארז.פ (לשליחת דואר אלקטרוני) | |
| תאריך: | 30/08/2021 | |
| שעה: | 17:30:14 | |
| טסתי לארה"ב בטיסת עבודה. טיסת החזור הייתה אמורה לנחות חניית ביניים בניו יורק למשך 6 שעות ומשם להמריא לישראל.במהלך חניית הביניים קיבלנו הודעה על עיכובים. תחילה שעה ושעתיים. לאחר מכן הודיעו לנו שהטיסה נדחתה למחרת ב 10:00.במהלך הלילה קיבלנו עדכון אלקטרוני שהטיסה בוטלה ושובצנו לטיסה אחרת ב- 15:30 (למחרת).סה"כ שהות בשדה של כ 23 שעות במקום 6 מתוכננות.
חברת התעופה לא דאגה ללינה או למזון, למרות בקשות. המליצו לנו להזמין לבד מקום במלון שנמצא בשדה, על חשבוננו. קיבלנו רק שמיכות וכריות לישון על הרצפה. הסיבה שניתנה לעיכובים ע"י הנציגים בשדה היא מזג אוויר, אך זו היתה אמירה לא נכונה. טיסות אחרות המריאו ונחתו בשדה באותו זמן, כולל טיסת אלעל שהמריאה מאותה יעד אל אותו יעד באותו זמן. בהתכתבות שהייתה לי אח"כ עם החברה הנימוק שנתנו לעיכובים הוא technical problems ולא מזג אוויר. להבנתי החוק שאליו אני צריך להתייחס הוא ביטול טיסה לפי חוק שירותי תעופה, בהנחה שאני בוחר לקבל פיצוי לפי החוק הישראלי. השאלות שלי הן: א. באתר המועצה לצרכנות מצויין כי עקב קורונה חל תיקון לחוק שירותי תעופה, ואיני זכאי לפיצוי על פי מרחק. התוקף הכי מעודכן שראיתי לתיקון הוא 6.7.2021. הטיסה תוכננה ל 17.7.2021 ובוצעה ב 18.7. האם ניתן לקבל פיצוי על פי מרחק על הטיסה שלי?https://www.consumers.org.il/category/corona_tikun_flight ב. מהו הסעד שניתן לתבוע על כך שבניגוד לחוק (כולל התיקון למיטב הבנתי), לא דאג מפעיל הטיסה ללינה? ג. האם אובדן יום עבודה או פיצוי על עוגמת נפש (אשתי נשארה לבד עם שני תינוקות יום נוסף לא מתוכנן, ללא בייביסיטר) הם ברי פיצוי בתביעה נגד החברה, אם אבחר לתבוע אותם? תודה מראש,ארז | ||
| 30/8/2021 17:30 | ארז.פ |
דחייה משמעותית של מועד טיסת חזור |
| 31/8/2021 11:04 | מיקי |
re:דחייה משמעותית של מועד טיסת חזור |
| 31/8/2021 11:04 | מיקי |
re:דחייה משמעותית של מועד טיסת חזור |
| 2/9/2021 12:48 | המועצה לצרכנות |
re:re:דחייה משמעותית של מועד טיסת חזור |