| מחבר: | מור (לשליחת דואר אלקטרוני) |
| תאריך: | 27/08/2021 |
| שעה: | 00:44:11 |
|
שלום,
בחודש יוני הזמנתי דרך אתר ישראלי כרטיסי טיסה (הלוך-חזור) לגיאורגיה בספטמבר עם חברת תעופה גיאורגית.
נותרו עוד פחות משבועיים למועד הטיסה (הלוך), ולפי האתר של נתב"ג באותו יום לא מופיעה הטיסה במועדה המקורי, אלא מופיעה טיסה אחרת (עם אותו מספר טיסה) כשש וחצי שעות לפני המועד.
לפי שעה לא קיבלתי שום עדכון בדבר שינוי מועד הטיסה מהאתר הישראלי או מחברת התעופה.
לפי חוק שירותי תעופה סעיף 8(א) - "נוסע שהונפק לו כרטיס טיסה לטיסה שמועד המראתה הוקדם ביותר מחמש שעות ולא יותר משמונה שעות, וקיבל על כך הודעה פחות מ-14 ימים לפני מועד הטיסה הנקוב, יהיה זכאי להשבת תמורה או לכרטיס טיסה חלופי".
כמו כן, לפי סעיף 3(ב)(2) - "נרכש כרטיס טיסה הלוך ושוב, והתקיימה עילה מזכה בטיסה הלוך מנקודת המוצא - יהיה הנוסע זכאי לקבל את מלוא התמורה ששולמה בעד כרטיס הטיסה".
האם לאור המצב שתואר ותנאי החוק, אני זכאית להשבת תמורה מלאה לכרטיסים? האם אני זכאית גם לפיצוי כלשהו?
תודה ויום טוב. |
|
|
| 27/8/2021 00:44 |
מור |
הקדמת טיסה ללא עדכון הלקוח | | מחבר: | מור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/08/2021 | | שעה: | 00:44:11 |
| שלום,
בחודש יוני הזמנתי דרך אתר ישראלי כרטיסי טיסה (הלוך-חזור) לגיאורגיה בספטמבר עם חברת תעופה גיאורגית.
נותרו עוד פחות משבועיים למועד הטיסה (הלוך), ולפי האתר של נתב"ג באותו יום לא מופיעה הטיסה במועדה המקורי, אלא מופיעה טיסה אחרת (עם אותו מספר טיסה) כשש וחצי שעות לפני המועד.
לפי שעה לא קיבלתי שום עדכון בדבר שינוי מועד הטיסה מהאתר הישראלי או מחברת התעופה.
לפי חוק שירותי תעופה סעיף 8(א) - "נוסע שהונפק לו כרטיס טיסה לטיסה שמועד המראתה הוקדם ביותר מחמש שעות ולא יותר משמונה שעות, וקיבל על כך הודעה פחות מ-14 ימים לפני מועד הטיסה הנקוב, יהיה זכאי להשבת תמורה או לכרטיס טיסה חלופי".
כמו כן, לפי סעיף 3(ב)(2) - "נרכש כרטיס טיסה הלוך ושוב, והתקיימה עילה מזכה בטיסה הלוך מנקודת המוצא - יהיה הנוסע זכאי לקבל את מלוא התמורה ששולמה בעד כרטיס הטיסה".
האם לאור המצב שתואר ותנאי החוק, אני זכאית להשבת תמורה מלאה לכרטיסים? האם אני זכאית גם לפיצוי כלשהו?
תודה ויום טוב. | |
|
|
|
|
|
|
|
| 1/9/2021 17:10 |
מור |
re:re:הקדמת טיסה ללא עדכון הלקוח | | מחבר: | מור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/09/2021 | | שעה: | 17:10:04 |
| שלום,
תודה על המענה. פניתי בכתב לפני מספר ימים לאתר הישראלי שממנו הזמנתי את הכרטיסים. לא קיבלתי מהם שום מענה.
ניסיתי להתקשר לשירות לקוחות אבל המענה הטלפוני רק מפנה לאתר, והאתר דורש תשלום של 100 דולרים לקבלת שירות לקוחות. לאור כך -
א. האם אתם ממליצים כי אתבע את האתר הישראלי בבימ"ש לתביעות קטנות לפי הנחייתכם?
ב. האם אתם ממליצים כי אנסה לפנות ישירות לחברת התעופה ובמידה שלא אקבל מענה מספק שאתבע גם אותה?
ג. האם אתם ממליצים להגיש תלונה אצלכם במקביל/במקום להגיש תביעה?
רק אדגיש שהטיסה עוד מספר ימים, באתר עדיין מופיעים פרטי הטיסה המקוריים, ועד כה לא קיבלתי שום עדכון מאף גורם בדבר הקדמת הטיסה ב6.5 שעות.
נודה לסיועכם, תודה ושנה טובה. | |
|
|
|
| 2/9/2021 17:32 |
המועצה לצרכנות |
re:re:הקדמת טיסה ללא עדכון הלקוח | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/09/2021 | | שעה: | 17:32:45 |
| שלום רב מור,
היות שאת טוענת כי:
"...רק אדגיש שהטיסה עוד מספר ימים, באתר עדיין מופיעים פרטי הטיסה המקוריים, ועד כה לא קיבלתי שום עדכון מאף גורם בדבר הקדמת הטיסה ב6.5 שעות..."- הרי שאין הוכחה בדבר הקדמת הטיסה ולכן יהיה קושי לטעון בעניין.
| |
|
|
|
| 2/9/2021 18:30 |
מור |
re:re:re:הקדמת טיסה ללא עדכון הלקוח | | מחבר: | מור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/09/2021 | | שעה: | 18:30:52 |
| היי,
בפרטי ההזמנה באתר שהזמנתי ממנו אני רואה את פרטי הטיסה המקוריים אבל באתר נתב"ג אותה טיסה (לפי מס' טיסה) מופיעה 6.5 שעות מוקדם יותר.
יש שתי אפשרויות -
או שאהיה 'ראש קטן' ואגיע לנתב"ג לפי מועד הטיסה המקורי, רק כדי לגלות שהטיסה כבר המריאה 6.5 שעות לפני כן, או לפנות כעת ישירות לחברת התעופה (היות והאתר הישראלי שהזמנתי ממנו לא מגיב), ואז אני מעריכה שהיא תענה לי שהטיסה אכן הוקדמה.
השאלה האם אחת האפשרויות הנ"ל מסייעת לזכותי לדרוש החזר כספי מלא בגין הפרת חוק שירותי תעופה המחייב כאמור בסעיף 8(א) על מתן עדכון ללקוח על הקדמה לפחות שבועיים מבעוד מועד.
אני לא אוכל להגיע לטיסה במועד החדש, בטח לאור העובדה שלא קיבלתי שום הודעה מראש על ההקדמה (כולל עד היום). | |
|
|
|
| 5/9/2021 00:47 |
מור |
re:re:re:הקדמת טיסה ללא עדכון הלקוח | | מחבר: | מור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/09/2021 | | שעה: | 00:47:02 |
| היי,
בהמשך לתשובה הקודמת, רק לעדכן שפניתי לחברת התעופה, וכצפוי קיבלתי הודעה שטיסתי אכן הוקדמה ב-6.5 שעות.
אני משערת שהודעה זו מהווה הוכחה מספקת לכך שטיסתי הוקדמה.
כעת ניתן לומר שקיבלתי הודעה רשמית על הקדמת הטיסה מחברת התעופה - פחות מ-48 שעות לפני מועד הטיסה!
(הרבה פחות משבועיים לפני המועד, שזה להבנתי המועד המחויב עפ"י חוק שירותי תעופה).
האם כעת יש לי עילה לדרוש את כספי חזרה?
במידה והאתר הישראלי וחברת התעופה אינן מסכימות להחזיר את כספי, האם אתם ממליצים לתבוע את האתר הישראלי? את חברת התעופה? גם וגם? (לא אופתע אם כל צד יגלגל את האחריות לצד השני..)
תודה ושנה טובה. | |
|
|
|
| 5/9/2021 08:34 |
המועצה לצרכנות |
re:re:re:re:הקדמת טיסה ללא עדכון הלקוח | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/09/2021 | | שעה: | 08:34:09 |
| שלום רב מור,
פני בכתב הן לחברת התעופה והן לסוכנות הנסיעות תוך פירוט השתלשלות העניינים בציון דרישתך.
היה ותתקלי בבעיה באפשרותך להגיש תלונה מול חברת התעופה באתרנו ואנו נברר בעניין. | |
|
|
|
| 6/9/2021 09:26 |
מור |
re:re:re:re:הקדמת טיסה ללא עדכון הלקוח | | מחבר: | מור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/09/2021 | | שעה: | 09:26:55 |
| שלום,
כאמור פנינו בכתב אל "סוכנות הנסיעות" (במקרה זה האתר הישראלי) לפני מספר ימים תוך ציון ההשתלשלות, ועד היום לא זכינו לכל תגובה.
פנינו גם אל חברת התעופה, והיא כצפוי טוענת שהיא הקדימה את הטיסה לפני חודש ושהיא עדכנה את כל הלקוחות הישירים ואת כל הסוכנויות בעולם, והפנתה אותי לדבר עם הסוכנות שלנו.
האם עלינו להמשיך לדון עם חברת התעופה (למשל לבקש מהם הוכחה שהם עדכנו את הסוכנויות בדבר הקדמת הטיסה)?
כי מה שבטוח זה שלא קיבלנו שום עדכון מחברת התעופה או מהסוכנות (יש לנו אף צילום מסך מיום לפני מועד הטיסה שבו באתר הסוכנות עדיין מופיע מועד הטיסה המקורי).
אנו מניחים שגם אם סוכנות הנסיעות תגיב לפניותינו (וכאמור, היא לא מגיבה), היא תטען שזו אחריות שלנו לבדוק שינויים בטיסה מול חברת התעופה.
אז השאלה היא מה הנקודה שבה אנו צריכים לעצור את הפניות ופשוט להגיש תלונה. האם להגיש תלונה באתרכם בא על חשבון הגשת תביעה קטנה? האם הצעדים צריכים להתבצע במקביל? האם קודם לפנות באתרכם ובמקרה הצורך נוכל בעתיד גם להגיש תביעה קטנה?
תודה ושנה טובה. | |
|
|
|