חיפוש בפורום:
חיפוש מורחב
חזרה לפורום

השתתפות במכרז על רכב שלא מכונס נכסים
מחבר:יעקב (לשליחת דואר אלקטרוני)
תאריך:18/08/2021
שעה:18:01:00

שלום
נכנסתי לאתר של כונס נכסים כדי לראות רכבים והפעלתי שירות ניסיון ללא תשלום ל-11 יום. יום למחרת נכנסתי לאתר וראיתי שיש מכרז פתוח, נכנסתי אליו ואני רואה שיש שעון עצר על 10 שניות לסיום המכרז, לחצתי על כפתור להשתתפות ואישרתי בחלון נוסף את ההשתתפות, מפאת הזמן לא הבנתי שבעצם השתתפתי באותו הרגע במכרז על אמת ולא מדובר בדף הכניסה אליו.
קרה לי כמו שקרה למזי בקישור הבא: https://www.consumers.org.il/forum/show.asp?fid={DF15E7BD-B841-48DE-B6BD-E3E6A3E8912C}&tid=0&id=129578

התקשרתי אליהם להסביר שלא התכוונתי להשתתף כלל וכלל והם מצידם טענו שחתמתי על השתתפות ואני חייב לשלם להם 10% מסך ההצעה, בסכום של 5,400 ש"ח במיידי עד 24 שעות.

האם דבר כזה הוא חוקי? לא חתמתי על שום מסמך ידני ולא ביקשו ממני להתייצג על פתיחת חשבון נאמנות מיוחד כמו בבית השקעות או כל דרך אחרת, אלא אך ורק רישום פשוט למנוי דרך האתר שכל ילד יכול לבצע.

לגבי טופס גילוי נאות, הם טוענים שברישום יש טופס כזה ושבאישור שלי גם חתמתי עליו.

ואז גיליתי דבר נוסף, וזה שלא השתתפתי במכרז לכינוס נכסים שאני מחויב על פיו ב10%מקדמה אלא במכרז רגיל מטעמם (כל מקום שרשום באתר "בא כח הבעלים") וה-10% הללו הן מתוך אישור ההשתתפות.

ראיתי בקישור בתגובה שלכם למזי שכתבתם שיש לה 14 יום לביטול העיסקה. איך אני מבטל עסקה שכזו? למי פונים? יש עוד מידע שתוכלו לתת לי בנוגע להיבטים השונים בנושא הזה?
אשמח מאוד לעזרה,
תודה, יעקב.
18/8/2021 18:01 יעקב השתתפות במכרז על רכב שלא מכונס נכסים
25/8/2021 20:21 המועצה לצרכנות    re:השתתפות במכרז על רכב שלא מכונס נכסים