חיפוש בפורום:
חיפוש מורחב
חזרה לפורום

שאלה בדבר שינוי או ביטול טיסה
מחבר:מור (לשליחת דואר אלקטרוני)
תאריך:06/08/2021
שעה:15:59:43

שלום,
הזמנתי בחודש יוני דרך אתר ישראלי כרטיסי טיסה לגיאורגיה בספטמבר (חברת תעופה גיאורגית).
לצערנו המדינה נכנסה לאחרונה לרשימת המדינות בסיכון מרבי, ונכון לעכשיו אסור לטוס אליה.

כאשר הסתכלתי באתר נתב"ג, הטיסה 'הלוך' שהזמנתי לא קיימת, עם זאת אני רואה באותו יום טיסה אחרת שיוצאת כ-6 וחצי שעות מוקדם יותר (אני תוהה האם מדובר בניסיון 'איחוד טיסות' מטעם חברת התעופה, ייתכן לאור ביטולים?). הטיסה 'חזור' עדיין מופיעה.

יצוין כי באתר הישראלי שבו הזמנתי, כאשר אני נכנסת לניהול ההזמנה, עדיין מופיעה הטיסה המקורית, ולא קיבלתי שום עדכון על שינוי או ביטול הטיסה.
בתנאי ההזמנה מצוין כי הכרטיסים הם ללא החזר כספי ולא ניתנים לשינוי (ולצערי אפילו כדי לפנות לשירות לקוחות של האתר עליי לשלם עשרות דולרים).

אשמח לדעת האם לפי חוק שירותי תעופה אנו זכאים להחזר כספי ו/או לפיצוי (מחברת התעופה הזרה? מהאתר הישראלי?) במידה והטיסה אכן הוקדמה (כאמור לא הודיעו לנו על כך) או תבוטל לגמרי (האם הם יכולים 'להתחמק' מפיצוי בגלל שהביטול נעשה 'בלית ברירה' בגלל איסור המדינה לטוס?).
האם האתר יכול לטעון שבגלל שהכרטיסים שהוזמנו הם 'ללא החזר כספי' אז לא יינתן החזר או פיצוי גם אם הטיסה שונתה או בוטלה?

תודה רבה מראש.
6/8/2021 15:59 מור שאלה בדבר שינוי או ביטול טיסה
10/8/2021 09:39 המועצה לצרכנות    re:שאלה בדבר שינוי או ביטול טיסה
13/8/2021 00:46 מור       re:re:שאלה בדבר שינוי או ביטול טיסה
15/8/2021 08:37 המועצה לצרכנות          re:re:שאלה בדבר שינוי או ביטול טיסה