| מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) |
| תאריך: | 02/08/2021 |
| שעה: | 13:02:29 |
|
שלום רב אדון,
מי הודיע לכם על ביטול הטיסה- חברת התעופה או סוכנות הנסיעות?
|
|
|
| 29/7/2021 21:16 |
ו |
גביית דמי ביטול ? | | מחבר: | ו (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/07/2021 | | שעה: | 21:16:14 |
| שלום רב, לאחר הזמנה ואשרור 2 כרטיסי טיסה, חברת התיירות שדרך האתר שלה הזמנו שולחת מייל בו נכתב,
חברת התעופה ביטלה את טיסתכם מ(..)
יינתן החזר כספי מלא, למעט דמי הטיפול בסך 25$ לאדם, כפי שמצוין בטופס סיכום הזמנה
ההתנהלות תקינה? ללא הצעה לשינוי מועד, מדובר בטיסה בעוד למעלה מחודש, ועם גביית דמי טיפול עבור ביטול שלא ביקשתי. מה עליי לעשות?
תודה | |
|
|
|
|
|
| 2/8/2021 14:37 |
ו |
re:re:גביית דמי ביטול ? | | מחבר: | ו (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/08/2021 | | שעה: | 14:37:27 |
| שלום
ההודעה הגיעה מסוכנות הנסיעות,
מצוטטת כלשונה
"
חברת התעופה ביטלה את טיסתכם מ.... לת"א.
יינתן החזר כספי מלא, למעט דמי הטיפול בסך 25$ לאדם, כפי שמצוין בטופס סיכום הזמנה.
סה"כ לזיכוי __ (בהזמנות מתחת ל-300$ דמי הטיפול 25$ בלבד)
כמו כן ייגבו ע"י (החברה) בנפרד ובנוסף דמי טיפול בסך 50 דולר לנוסע על כל שינוי ו/או ביטול שיבוצע לאחר אישור ההזמנה בין אם נעשה לבקשת הלקוח או ביוזמת ספקי השירותים בפועל וזאת ללא קשר לדמי הטיפול שייקבעו וייגבו ע"י ספקי השירותים
נא לאשר קבלת המייל במייל חוזר.
"
אודה למענה ולעזרתכם כיצד לפנות לחברה, והאם הדרישה שלהם ל 50$ לביטול 2 כרטיסים הגיונית וחוקית?
| |
|
|
|
| 3/8/2021 12:33 |
ו |
re:re:גביית דמי ביטול ? | | מחבר: | ו (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/08/2021 | | שעה: | 12:33:10 |
| הסעיף לא רשום בתקנון של הביטול, אלא רשום בעמוד ההזמנה מתחת לכל הפרטים, בזו הלשון
" כמו כן ייגבו ע"י lastminute.co.il בנפרד ובנוסף דמי טיפול בסך 50 דולר לנוסע על כל שינוי ו/או ביטול שיבוצע לאחר אישור ההזמנה בין אם נעשה לבקשת הלקוח או ביוזמת ספקי השירותים בפועל וזאת ללא קשר לדמי הטיפול שייקבעו וייגבו ע"י ספקי השירותים"
בתקנון תנאי שינוי וביטול נכתב אחרת,
"
ביקש לקוח לבטל הזמנה שאושרה יחולו עליו דמי ביטול כפי שיפורטו להלן, בהתאם לתנאים הקבועים בחוק הגנת הצרכן בסעיף 14 ג' (להלן: "החוק") או בתקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה) (להלן: "התקנות") כדלקמן:
7.1 על פי דיני הגנת הצרכן רשאי לקוח לבטל בכתב את העסקה, בתוך 14 יום מיום עשיית העסקה או מיום קבלת המסמך המכיל את הפרטים, לפי המאוחר, אלא אם כן מועד ביטול העסקה חל בתוך 7 ימים שאינם ימי מנוחה קודם למועד תחילת השרות במכר מרחוק או 18 ימים שאינם ימי מנוחה קודם למועד תחילת השרות במכר רגיל עד 1.1.13 ו-14 ימים שאינם ימי מנוחה קודם למועד תחילת השרות מתאריך זה ואילך ובתנאי השירותים אינם ניתנים במלואם בחו"ל.
דמי הביטול שייגבו בגין הביטול בהתאם לפסיקת בית המשפט העליון בהליך 7187/12 צמח נ' אל על יעמדו על סך של 5% או 100 ש"ח, הנמוך מביניהם מכל אדם בהזמנה.
"
הטיסה בספטמבר, אודה לעזרתכם. | |
|
|
|
| 4/8/2021 10:03 |
המועצה לצרכנות |
re:re:re:גביית דמי ביטול ? | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/08/2021 | | שעה: | 10:03:42 |
| שלום רב אדון,
בפנייתך אתה מציין כי:
"... כמו כן ייגבו ע"י (החברה) בנפרד ובנוסף דמי טיפול בסך 50 דולר לנוסע על כל שינוי ו/או ביטול שיבוצע לאחר אישור ההזמנה בין אם נעשה לבקשת הלקוח או ביוזמת ספקי השירותים בפועל וזאת ללא קשר לדמי הטיפול שייקבעו וייגבו ע"י ספקי השירותים..."- האם לא עיינת בהסכם ההתקשרות בניכם? | |
|
|
|
| 4/8/2021 12:03 |
ו |
re:re:re:גביית דמי ביטול ? | | מחבר: | ו (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/08/2021 | | שעה: | 12:03:42 |
| שלום תודה על המענה
בהחלט עיינתי בתקנון החברה לענייני ביטול, תואם מה שכתוב בחוק, 5% דמי ביטול. את ההודעה על חיוב ללא קשר למי ביטל את הטיסה, ראיתי אחרי ההזמנה, ויתכן שהיא נסמכת על התקנות של שעת קורונה לתעופה, אך לא ידוע אם תוקפן הוארך?
אם הדבר חוקי וקביל, לגבות 24% מסך עלות הכרטיסים - דמי טיפול, על ביטול שלא ביקשתי.
זו שאלתי. | |
|
|
|
| 27/1/2022 12:01 |
תום |
re:גביית דמי ביטול ? | | מחבר: | תום (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/01/2022 | | שעה: | 12:01:18 |
| שלום! נתקלתי בבעיה דומה - רק שמהחיר של LAST MINUTE כבר עלה ל- 30$ לכרטיס.
גם אצלי, הביטול נעשה ע"י חברת התעופה ולא על ידי.
למה אם חברת התעופה מבטלת הכרטיס - אני לא זכאי להגנה של לשלם עד 5% או 100 שח? אבל אם אני ביטלתי, אני כן זכאי להגנה הזו? | |
|
|
|
| 27/1/2022 12:46 |
משה |
re:re:גביית דמי ביטול ? | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/01/2022 | | שעה: | 12:46:26 |
| | אתה לא זכאי להגנה מכיוון שהנושא לא מופיע בחוק, ומכיוון שהסכמת לתשלום של 30$ שמופיע כנראה בהסכם. בפעם הבאה תבדוק את הנושא מול רכישה ישירות מחברת התעופה. | |
|
|
|
|
|
| 27/1/2022 15:30 |
המועצה לצרכנות |
re:re:re:גביית דמי ביטול ? | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/01/2022 | | שעה: | 15:30:59 |
| תום שלום,
אתה אכן צודק וזה באמת מכעיס.
המועצה תערוך בחינה מחודשת בנושא דמי הטיפול (עמדתנו הרשמית כרגע היא שאם זה מופיע בהסכם מלכתחילה, אז זה בעייתי).
בתום הבחינה, אם יהיה שינוי, נודיע באתר. | |
|
|
|
| 27/1/2022 15:34 |
תום |
re:re:re:גביית דמי ביטול ? | | מחבר: | תום (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/01/2022 | | שעה: | 15:34:38 |
| תודה על המענה וההתעניינות בנושא.. זה באמת תמוה שבמצב בו הם החליטו לבטל לי ולא אני החלטתי לבטל - אני נותר חסר הגנה ונתון לגחמות של כל סוכנות באופן פרטני.
אין חוקים למצב כזה? אם הם היו כותבים שהם רוצים 200$ לכל טיפול - זה גם היה עובד להם?
הם פשוט לוקחים לי 120$ על כלום - ממש כלום! | |
|
|
|
|
|