חיפוש בפורום:
חיפוש מורחב
חזרה לפורום

ביטול הזמנת טפטים
מחבר:בן (לשליחת דואר אלקטרוני)
תאריך:30/06/2021
שעה:10:02:35

שלום רב,
לצערי ניסיון להתקשר טלפונית לייעוץ צרכני לא עלה טוב. השלוחה קופצת למי שמטפלת באזרחים ותיקים ועכשיו נפל הקו. אז מנסה פה.

ביום ו׳ האחרון 25.6.21 ניגשתי לחנות לעיצוב הבית והזמנתי חיפויי קיר, וילונות וטפטים כולל התקנה - הכל בהזמנה אחת.

לאור התנהלות החנות מאז אני מעוניין לבטל את העיסקה כולה.

על הווילונות והחיפויים אין עוררין שאני זכאי לבטל אולם בנוגע לטפטים טוענת מנהלת החנות כי מדובר בייבוא מחול שהזמנתו נפתחה כבר ביום ו ולכן לא ניתן לבטל.

אמת, בדף ההזמנה מאחורה, נרשם כי טפטים בייבוא לא ניתן לבטל, אולם מס׳ עובדות:

1. לא הוסבר לנו בשום שלב כי הטפטים בייבוא, כל שנמסר לנו טרם ביצוע העיסקה הינו שלוקח 3 שבועות עד שמגיעים מהמפעל ואז יש תיאום התקנה.

2. הטפטים הוזמנו בצורה הזו: מסרנו מ״ר לפי מדידה שעשינו והוסבר לנו שמגיעים גלילים סגורים ובמידות כלליות . את הטפט בחרנו מתוך שלל קטלוגים שהיו על שולחן. קרי, לא מדובר בהזמנה מיוחדת.

3. על שולחן המעצבת/מוכרנית ועל שולחן הקטלוגים לא היה כל שלט עם תנאים מיוחדים. אגב, ברור שאם אעלה את זה כרגע בפני בית העסק הם יופיעו. וכשזה נאמר, כל מה שנהיה על השולחן הוא שלט ״אסור לצלם״.

4. לטענת מנהלת החנות, ההזמנה בוצעה מחול כבר ביום ו׳ אולם את ההזמנה (כך עפ החשבונית גם) ביצענו בשעה 13:33 לאחר ששהינו בחנות. 3.5 שעות. למעשה, יצאנו מהחנות כאשר היא כבר הייתה סגורה וכאשר המוכרנית/מעצבת מסרה לנו שאת ההזמנה היא תסגור בראשון.

5. פרקטית: היות שבשלושת הימים האחרונים משכו אותנו לא ביטלנו את ההזמנה כבר ביום א׳ האחרון , במובן ניסיון להקטין נזק שאחרת היינו עושים זאת.

6. לא הותקן דבר ולא תואם מסירה והתקנה של המוצר.

בנסיבות אלו, האם אני רשאי לבטל את החלק הזה בעיסקה ולדרוש השבת הכסף ששולם עד 7 ימים?
האם מדובר בימים קלינדריים או ימי עסקים?

אודה להבהרה כדי שאוכל להוציא לחנות הודעת ביטול עסקה במייל בהקדם רב.

30/6/2021 10:02 בן ביטול הזמנת טפטים
1/7/2021 16:21 המועצה לצרכנות    re:ביטול הזמנת טפטים