חיפוש בפורום:
חיפוש מורחב
חזרה לפורום

טיסה מחו"ל לישראל- שירות הניתן במלואו בחו"ל
מחבר:Oran (לשליחת דואר אלקטרוני)
תאריך:29/06/2021
שעה:19:22:55

שלום רב,
לפני שבוע רכשתי אצל סוכנות נסיעות בישראל בעיסקה טלפונית טיסה לרומא עם חברת אל על,שהייה בבית מלון וטיסה חזרה לישראל עם חברת ריאנאייר. החופשה תוכננה לסוף אוגוסט. את הטיסות והמלון בחרתי בנפרד בעצמי .
ניסיתי לבטל את העיסקה לפי חוק הגנת הצרכן. נאמר לי כי מדובר בעיסקאות ניפרדות וכל חלק מהעיסקה הוא עיסקה נפרדת מול ספק אחר וכי לא מדובר בחבילה סגורה עם חלקים קבועים.
הסוכן אמר כי בית המלון ברומא הוא שירות הניתן במלואו נחוץ לישראל והטיסה מרומא לישראל אף היא בגדר "שירות הניתן במלואו מחוץ לישראל ומשכך איני יכול לבטל לפי חוק הגנת הצרכן אלא רק לפי תנאי הספקים. את טיסת אל על מישראל הוא כמובן מוכן לבטל לי לפי חוק הגנת הצרכן.
הסוכן אף הראה לי לפני ההזמנה את תנאי הביטול לפי הספקים והפנה אותו למסמכי הנסיעה שם מופיע בפירוש כי מדובר במוצרים נפרדים שביטולם אינו עומד בקריטריונים הקבועים בחוק ואין החזר אלא לפי תנאי הספק וכי הסכמתי לתנאים אלה לפני ההזמנה.
הסוכן אמר שיפנה לספק המלון בחו"ל ולריאנאייר ולבקש מהם הקלה בתנאי הביטול.
האם הסוכן צודק ? האם ביטול הזמנת בית מלון בחו"ל שנרכש יחד עם טיסה כפוף לחוק הגנת הצרכן ? האם טיסה מרומא לתל אביב היא גם שירות הניתן מחוץ לישראל?
תודה רבה !!!
29/6/2021 19:22 Oran טיסה מחו"ל לישראל- שירות הניתן במלואו בחו"ל
30/6/2021 15:02 המועצה לצרכנות    re:טיסה מחו''ל לישראל- שירות הניתן במלואו בחו''ל
8/7/2021 10:00 Oran       re:re:טיסה מחו''ל לישראל- שירות הניתן במלואו בחו''ל
11/7/2021 17:11 Oran          re:re:טיסה מחו''ל לישראל- שירות הניתן במלואו בחו''ל
1/7/2021 11:43 לא משפטן אבל    re:טיסה מחו''ל לישראל- שירות הניתן במלואו בחו''ל
8/7/2021 10:44 דרור       re:re:טיסה מחו''ל לישראל- שירות הניתן במלואו בחו''ל