חיפוש בפורום:
חיפוש מורחב
חזרה לפורום

ביטול עסקת מכר מרחוק - טיסה לחול
מחבר:בן משהו (לשליחת דואר אלקטרוני)
תאריך:24/06/2021
שעה:17:26:46

שאלה בנוגע לחוק להגנת הצרכן ברכישת כרטיסי טיסה:
קניתי כרטיסי טיסה מישראל ובחזרה לישראל(חברות תעופה שונות בהלוך ובחזור) מחברת תיירות ישראלית(נהורה טורס), כעבור פחות מ48 שעות ביקשתי לבטל.
הטיסה אמורה לצאת בעוד יותר מ7 ימים שאינם ימי מנוחה, ולפי החוק קיבלתי הרושם שיש לי זכות לבטל אותה תמורה 5% או 100 ש"ח.
מחברת התיירות טענו מנגד שאין אפשרות לבטל את הטיסה כי היא בחברת לואו קוסט, וטיסת החזור יוצאת מחו"ל, כך שלא מדובר בשירות שניתן בארץ(למרות שהיא נוחתת בארץ). לאחר שהתעקשתי, נאמר לי מטעמם שהכל לפי התקנון שלהם שאישרתי בעת הרכישה, ולפי סעיף 58 לחוק שמאפשר להם לא לכבד את החוק כשקונים שירות שניתן בחו
ל במלואו. שלמיטב הבנתי התיקון שולל במפורש את הקביעה שטיסות מישראל וחזרה אליה הן שירות שניתן בחול במלואו.
אדגיש כי למרות שמדובר בחברות תעופה שונות וזרות, כל העסקה בוצעה מול החברה הישראלית(למעשה החוק והאפשרות לבטל הם הסיבה שבחרתי בחברה ישראלית), כולל מילוי הפרטים ותשלום אחיד עבור כל העסקה, בלי שום נגיעה שלי עם חברות התעופה.
אציין גם שבעבר ביטלתי טיסות לואו קוסט שנרכשו דרך חברה ישראלית, בלי שום בעיה, במסגרת החוק.
האם זה נכון שיש סעיף כזה שפוטר את החברה מהחוק להגנת הצרכן במקרה של טיסת לואו קוסט שיוצאת מחו"ל ושבעצם הם רשאים לא לתת החזר עבור הטיסה כולה?
24/6/2021 17:26 בן משהו ביטול עסקת מכר מרחוק - טיסה לחול
27/6/2021 13:24 המועצה לצרכנות    re:ביטול עסקת מכר מרחוק - טיסה לחול
1/7/2021 11:53 בן משהו       re:re:ביטול עסקת מכר מרחוק - טיסה לחול
1/7/2021 11:53 בן משהו       re:re:ביטול עסקת מכר מרחוק - טיסה לחול
4/7/2021 11:11 המועצה לצרכנות          re:re:ביטול עסקת מכר מרחוק - טיסה לחול