חיפוש בפורום:
חיפוש מורחב
חזרה לפורום

ערעור על פסיקת בית משפט ת"ק בעניין הגנת הצרכן לאזרח ותיק
מחבר:רועי (לשליחת דואר אלקטרוני)
תאריך:16/06/2021
שעה:18:50:38

שלום לכם,
אמא שלי בת 71 ביטלה טיול ליפן כחודש לפני הזמן בו הוא היה אמור לצאת, וביקשה לקבל את זכות הביטול כאזרחית ותיקה ע"פ התיקון לחוק הגנת הצרכן שמאפשר לה לשלם 5% או 100 ש"ח (הנמוך מביניהם) על ביטול כזה.
החברה לא הגיבה ולא הסכימה להחזיר לה את כספה, ורק לאחר שעבר תאריך הטיול (שבסופו של דבר לא יצא לפועל בשל סגירת השמיים) - אמא שלי הצליחה לקבל מחברת האשראי את עצירת התשלומים, מה שהוביל למצב שהיא שילמה על הטיול כעשרת אלפים שקלים.
את הסכום הזה היא תבעה בת"ק וזכתה בתיק. השופטת פסקה לטובתה והוסיפה לה הוצאות משפט מסוימות.
לפני כחודש קיבלנו הודעה שהחברה מבקשת רשות לערער למחוזי (לוד) והתבקשנו להשיב על כך.
כתבנו תשובה מנומקת היטב שמסבירה גם מדוע לא נהוג להפר פסק של ת"ק אם אין מידע חדש וגם חוזרת ומצטטת פסקים שהבינו עסקה כזו כעסקת מכר מרחוק למרות שאמי מצאה את הפרטים שלה באינטרנט, וכביכול פנתה בעצמה לחברה.

תשובת השופטת הפתיעה אותנו מאוד.
התשובה הופיעה בצורה לקונית על כתב התשובה שלנו ובה נכתב "נקבע מועד לדיון ב15.7, המזכירות תעדכן ביומן" - בלי הסבר מדוע בקשת הרשות לערעור מתקבלת ובלי תשובה לטענות שהעלינו בכתב התביעה.

אשמח לעזרתכם להבין כמה עניינים:
1. האם כך מקובל? השופטת לא אמורה לענות במסודר למה היא מקבלת את בקשת הרשות לערעור של החברה?
2. בהינתן שהבנו נכון ותשובת השופטת הזו מודיעה שבעצם קיבלה את בקשת רשות הערעור של החברה, מה עלינו לעשות? הרי לא נוכל לקחת עו"ד לתביעה כזו. מקצת בירורים שעשינו עולה שעו"ד יקח משהו כמו 10,000 ש"ח לתביעה כזו מה שעולה לסכום התביעה המקורי... האם נכון בטוח לגשת למחוזי בייצוג עצמי?
3. האם יש אפשרות אחרת לקבל יצוג עו"ד בלי לשלם סכומים כאלה גבוהים?
4. בהינתן שזו האפשרות היחידה, האם אני, כבנה שאיננו עו"ד - האם אוכל לייצג אותה במקומה או שצריך אישור מיוחד לזה?
5. אם צריך אישור, איך מקבלים אותו והאם סביר שנקבל?

תודה רבה,
וסליחה על כל השאלות,
אנחנו מאוד מבולבלים...

רועי
16/6/2021 18:50 רועי ערעור על פסיקת בית משפט ת"ק בעניין הגנת הצרכן לאזרח ותיק
17/6/2021 11:02 משה    re:ערעור על פסיקת בית משפט ת''ק בעניין הגנת הצרכן לאזרח ותיק
20/6/2021 16:53 המועצה לצרכנות       re:re:ערעור על פסיקת בית משפט ת''ק בעניין הגנת הצרכן לאזרח ותיק