| ![]() |
| תשלום מכס מיותר מצד חברת שילוח | ||
| מחבר: | חיים (לשליחת דואר אלקטרוני) | |
| תאריך: | 14/06/2021 | |
| שעה: | 18:52:56 | |
| בתחילת החודש חזרתי ממדינה באירופה ושכחתי את הטלפון הנייד האישי שלי ברכב השכור.
חברת השקעות הרכב הפנתה אותי לחברת שילוח בינלאומית שתאסוף מידם את המכשיר ויביא אותו ארצה לרשותי. בצעתי שיחה עם נציגותה הישראלית של חברת בשילוח על מנת לקבל הכוונה לביצוע נכון והופנתי לשלוחה האירופאית של החברה לצורך השלמת המשימה. לאחר מספר שיחות בין הנציגויות של חברת השילוח ביצעתי הזמנת אינטרנטי של משלוח מהיר (24 שעות). החבילה נאספה 48 שעות מההזמנה לערך והגיע ארצה חמישה ימים לאחר מכן. חברת השילוח העבירה עמילות על החבילה שבה הטלפון הנייד שלי ונדרשתי לתשלום מכס, מעמ ועמילות לחברה. בשיחה עם השלוחה הישראלית של חברת השילוח הובהר לי שהונפק שטר מטען לפי שווי ביטוח החבילה (הצהרתי בערך על 2/3 ממחיר מכשיר חדש שהרי מכשירי האישי הינו מכשיר משומש שנקנה חצי שנה טרם האירוע ובעצמו שבור ומשומש) ולפי שווי זה בוצע תשלום המכס מטעם החברה ולאחר מכן החברה השיטה תשלום זה עלי ומתנה את קבלת החבילה בתשלום אשר נקבע ע״י החברה. במהלך הזמנת השילוח שזהו ציוד אישי ולא למכירה וגם כן לבחירתי בחרתי לשלם במידה וישטו תשלומים נוספים על השילוח (פרטים אלו מופיעים על מסמך השילוח) חברת השילוח אינה מגיבה לטענותי וטוענת שעלי לשלם תחילה ואז למצוא אל מול מי להזדכות על תשלום זה. טענת החברה היא שווי שרשום על החבילה (במקרה זה שווי הביטוח שרכשתי על השיילוח) זה השווי שלפי זה בוצעה החישוב. ועלי לשלם לחברה סכום זה. נכון לשלב זה החבילה במחסני החברה לאחר שזו שחררה את החבילה מהמכס ומסרבת להעבירה אלי. יש בידי חשבונית רכישה מקורית של המכשיר הנייר ואותו הייתי מציג במידה ומכס ישראל היה דורש תשלום והייתי יכול להתגונן בפניו בעזרתה. בוצעו מעל 10 שיחות אל משרדי החברה שנסתיימו באותה המסקנה מצד החברה ״תשלם עכשיו או תתלונן ותשלם לאחר מכן״ הוגשה תלונה פנימית אל התלונה ומיד לאחר מכן קיבלתי אישור שהמקרה בבדיקת נציגה (שמתברר שנמצאת מחוץ למשרדה למשך תקופה ממושכת״ תלונה זה נסתיימה לבסוף באותה המסקנה מטעם החברה שעלי לשלם את הסכום שנקבע על ידם אם לא אז החבילה תוחזר לשלוח. החברה אינה מגיבה ואינה שומעת כלל את טענותיי כיצד אוכל להתגונן אל מול אטימות חברת השילוח שאת השירות שלשמו היא נשכרה לספק כלל אינו עומד מול עינייה באף שלב של התקשורת ביננו. | ||
| 14/6/2021 18:52 | חיים |
תשלום מכס מיותר מצד חברת שילוח |
| 16/6/2021 11:05 | המועצה לצרכנות |
re:תשלום מכס מיותר מצד חברת שילוח |