| מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) |
| תאריך: | 28/04/2021 |
| שעה: | 13:33:33 |
|
שלום רב עוז,
מה המוצר שנרכש?
האם מדובר במוצר שיוצר במיוחד בעבורך?
בפנייתך אתה מציין כי:
"...אך המוכר לא מוכן לבטל את העסקה ולהסביר לי לאן עליי להחזיר את המוצר..."- מדוע בית העסק מסרב לבטל את העסקה?
והאם קיבלת טופס גילוי נאות, בו מפורטים פרטי העסקה, בין היתר, פרטים בדבר זכות הצרכן לבטל את העסקה?
|
|
|
|
|
| 28/4/2021 13:33 |
המועצה לצרכנות |
re:re:ביטול עסקת מכר מרחוק | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/04/2021 | | שעה: | 13:33:33 |
| שלום רב עוז,
מה המוצר שנרכש?
האם מדובר במוצר שיוצר במיוחד בעבורך?
בפנייתך אתה מציין כי:
"...אך המוכר לא מוכן לבטל את העסקה ולהסביר לי לאן עליי להחזיר את המוצר..."- מדוע בית העסק מסרב לבטל את העסקה?
והאם קיבלת טופס גילוי נאות, בו מפורטים פרטי העסקה, בין היתר, פרטים בדבר זכות הצרכן לבטל את העסקה?
| |
|
|
|
| 28/4/2021 19:49 |
עוז |
re:re:ביטול עסקת מכר מרחוק | | מחבר: | עוז (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/04/2021 | | שעה: | 19:49:43 |
| שלום ותודה על המענה.
המוצר שנרכש הוא שתי בובות. באתר יש מבחר בובות, ולא נאמר באופן מפורש או לפחות גלוי שהן מיוצרות במיוחד עבור הלקוח. לאחר שהם שלחו לי מספר מעקב לחבילה שנשלחה בדואר, גיליתי שהמוצר נשלח מסין. באותו הרגע התחלתי לחשוד שמדובר בעסק "דרופ שיפינג", ורציתי לבטל את העסקה.
בית העסק טוען שאין ביטולים. בתקנון האתר רשום במקום אחד שיש ביטולים לפי החוק, במקום אחר רשום שאין. ובפרט, לא משנה מה הם כותבים, החוק קיים כדי להגן עליי וכדי להבטיח לי החזר הפריט (כך אני חושב). באתר העסק הם רושמים "אנחנו חברה ישראלית", לכן אני רוצה להאמין שהחוק חל עליהם ועל העסקה.
לגבי טופס גילוי נאות - אני לא חושב שקיבלתי כזה מסמך. קיבלתי מייל מיד לאחר ביצוע ההזמנה ובו מפורטים: מספר ההזמנה, הפרטים אותם הזמנתי, מחיר העסקה, והפרטים שלי. קיבלתי מייל נוסף כאשר הם שלחו את ההזמנה.
שאלתי אנשים ואמרו לי או לפתוח תלונה אצלכם, או לתבוע את החברה. אני ממש לא בקיא בנושא, ולכן אני פונה כאן בפורום לייעוץ מכם כדי לחסוך בזמן ועבודה.
שוב תודה! | |
|
|
|
| 28/4/2021 20:25 |
עוז |
re:re:re:ביטול עסקת מכר מרחוק | | מחבר: | עוז (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/04/2021 | | שעה: | 20:25:40 |
| רציתי רק להוסיף מידע.
בתקנון האתר רשום "יובהר כי ביטול עסקה על מוצרים במבצע לא ניתן יהיה לבטל". שוב, החברה מתנערת בכלל מאפשרות הביטולים, אבל בפרט שורה זו בתקנון מנוגדת לחוק (לפי דעתי הצנועה).
אלה התגובות בכתב אשר קיבלתי לאחר שביקשתי לבטל את העסקה: "אהלן לא ניתן לבטל הזמנות שנשלחו" ו"אין החזרים חבר".
תודה. | |
|
|
|
| 29/4/2021 14:07 |
המועצה לצרכנות |
re:re:re:ביטול עסקת מכר מרחוק | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/04/2021 | | שעה: | 14:07:26 |
| שלום רב עוז,
למי שילמת בעבור העסקה?
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק(אינטרנט/טלפון) קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בנכס- מיום עשיית העסקה ועד ארבעה עשר ימים מיום קבלת הנכס, או מיום קבלת טופס גילוי נאות המאוחר מבניהם, בניכוי 5% מסכום העסקה או 100 ש"ח הנמוך מבניהם.
בנוסף, סעיף 31(א)(א)(4) בחוק הגנת הצרכן קובע כי :
"31א. (א) נקשרה עסקה בין עוסק לצרכן והעוסק הפר, בקשר לאותה עסקה, הוראה מההוראות המפורטות להלן, רשאי בית המשפט לפסוק, בשל אותה הפרה, פיצויים שאינם תלויים בנזק (בסעיף זה – פיצויים לדוגמה), בסכום שלא יעלה על 10,000 שקלים חדשים:
...
(4) ביקש צרכן כי עוסק ישיב לו את החלק ממחיר העסקה ששילם או ביקש צרכן לבטל את חיובו, לפי סעיף 14ה(א)(1) או 14ה(ב)(1), בעקבות ביטול חוזה לרכישה של יחידת נופש לפי סעיף 14א(ג) או ביטול עסקת מכר מרחוק לפי סעיף 14ג(ג) או 14ג1(ג) – והעוסק לא השיב לצרכן את החלק ממחיר העסקה או לא ביטל את החיוב כאמור;"
לפיכך ובהנחה שהודעת הביטול נעשתה במועד הקבוע בדין ובכתב, באפשרותך לפנות אל בית העסק לו שילמת את הכסף בגין העסקה, תוך פירוט השתלשלות העניינים בצירוף הוראות הדין, לאחריו אם תתקל בבעיה, הגש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 30/4/2021 17:11 |
עוז |
re:re:re:re:ביטול עסקת מכר מרחוק | | מחבר: | עוז (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/04/2021 | | שעה: | 17:11:02 |
| שלום ותודה על התגובה.
האתר דרכו הזמנתי הוא tamnooni.com. יש להם אפשרות תשלום דרך PayPal, או דרך אפליקציית bit. מסיבותיי, החלטתי לשלם דרך bit, למספר טלפון שהם סיפקו לי.
אגיש בקשת ביטול חדשה (אני עומד במועדי החוק), אשלח אותה בכל האמצעים האפשריים (מייל, ווצאפ), ואציין את הוראות הדין. אם אכן לא אקבל החזר, אפתח אצלכם תלונה.
שוב תודה רבה על המענה! | |
|
|
|
|
|
| 5/5/2021 18:25 |
עוז |
re:re:re:re:re:ביטול עסקת מכר מרחוק | | מחבר: | עוז (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/05/2021 | | שעה: | 18:25:35 |
| שלום,
לשאלתכם, החברה מגדירה את עצמה כ"חברה ישראלית". מה שהם עושים זה כשלקוח מבצע הזמנה באתר שלהם, הם מבצעים הזמנה באלי אקספרס לכתובת של הלקוח.
אני רוצה אבל לעדכן ששלחתי אליהם ביום ראשון מסמך ביטול עסקה לפי מסמך לדוגמה ששמתם פה באתר שלכם. היום הם ביטלו את העסקה והחזירו לי את הכסף. אז ממש תודה על המסמך הנ"ל, שמצטט את החוק ועוזר בביטול העסקה. ותודה על המענה פה. | |
|
|
|
|
|