| מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) |
| תאריך: | 12/04/2021 |
| שעה: | 16:23:29 |
|
שלום רב גברת,
סעיף 1 בחוק הגנת הצרכן מגדיר מיהו "צרכן" ומיהו "עוסק", כדלקמן:
"עוסק" – מי שמוכר נכס או נותן שירות דרך עיסוק, כולל יצרן;"
"צרכן" – מי שקונה נכס או מקבל שירות מעוסק במהלך עיסוקו לשימוש שעיקרו אישי, ביתי או משפחתי;" |
|
|
| 8/4/2021 20:47 |
השואלת |
חברה שתמנע שירות | | מחבר: | השואלת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/04/2021 | | שעה: | 20:47:50 |
| | שנה שעברה גיליתי על קבוצת פייסבוק (לקוחות ועובדים יחד) של חברה שמספקת שירותים (השירות עצמו מוחשי מחוץ לרשת ולפייסבוק). התביישתי לומר דברים אישיים לכן כתבתי מחשבון שפתחתי תחת שם אחר. לא ציפיתי שהעובדים יפנו אלי בהודעה פרטית מיוזמתם, אז הצגתי את עצמי בפירוט בהודעה פרטית (ללא איום והתחצפות כמובן), והעובדים התרגזו וסירבו להמשיך לדבר איתי. במשך כמה חודשים התנצלתי ובהודעה האחרונה מהם העובדים אמרו לי שדווח עלי למחלקה המשפטית שלהם ואם אפנה שוב יחול נגדי הליך משפטי. תהיתי אם יש פה ניצול מצוקה שלי כצרכנית או איסור הפעלת השפעה בלתי הוגנת (למנוע מצרכן אפשרות להתייעץ לגבי התקשרות או נקיטת אמצעי הפחדה וכו). תודה | |
|
|
|
| 11/4/2021 15:25 |
המועצה לצרכנות |
re:חברה שתמנע שירות | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/04/2021 | | שעה: | 15:25:02 |
| שלום רב גברת,
בפנייתך את מציינת כי:
"...אמרו לי שדווח עלי למחלקה המשפטית..."- על מה? מה הטענה שהועלתה?
בנוסף, את מציינת כי:
"...חברה שמספקת שירותים (השירות עצמו מוחשי מחוץ לרשת ולפייסבוק)..." -באיזה שירות מדובר?
אשמח אם תסבירי שוב את שאלתך.
| |
|
|
|
| 12/4/2021 08:15 |
השואלת |
re:re:חברה שתמנע שירות | | מחבר: | השואלת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/04/2021 | | שעה: | 08:15:59 |
| דווח עלי בגלל שדיברתי עם הנציגים מחשבון אחר.
אמנם מדובר בשירותי בריאות אך קופת החולים לא יכולה להתערב בנידון | |
|
|
|
| 12/4/2021 10:24 |
המועצה לצרכנות |
re:re:חברה שתמנע שירות | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/04/2021 | | שעה: | 10:24:58 |
| שלום רב גברת,
בפנייתך את מציינת כי:
"... והעובדים התרגזו וסירבו להמשיך לדבר איתי..."- על מה?
מה אמרת?
בנוסף, את מציינת כי:
"דווח עלי בגלל שדיברתי עם הנציגים מחשבון אחר..."-האם תוכלי להסביר?
עוד ציינת כי:
"...תהיתי אם יש פה ניצול מצוקה שלי כצרכנית או איסור הפעלת השפעה בלתי הוגנת..."- האם רכשת שירות לשימושך האישי, ביתי או משפחתי? | |
|
|
|
| 12/4/2021 11:54 |
השואלת |
re:re:re:חברה שתמנע שירות | | מחבר: | השואלת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/04/2021 | | שעה: | 11:54:22 |
| "... והעובדים התרגזו וסירבו להמשיך לדבר איתי..."- על מה?
מה אמרת? זה עניין שקשור לבריאות אז השמעתי ביקורת על מערכת הבריאות.
"דווח עלי בגלל שדיברתי עם הנציגים מחשבון אחר..."-האם תוכלי להסביר? היה לי חשבון עם שם אחר ותמונה אחרת כדי שאחרים בפורום לא ידעו מי אני.
"...תהיתי אם יש פה ניצול מצוקה שלי כצרכנית או איסור הפעלת השפעה בלתי הוגנת..."- האם רכשת שירות לשימושך האישי, ביתי או משפחתי? התכוונתי לבקש שירות אישי, וחשבתי שהאיום בהליך משפטי הוא סוג של ניצול או הפחדה. השאלה שלי מופיעה בפורום במקום אחר, אני עונה גם אז התשובה שלי מפוצלת ואני מבקשת לאחד את זה לשרשור אחד | |
|
|
|
| 12/4/2021 13:20 |
המועצה לצרכנות |
re:re:re:חברה שתמנע שירות | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/04/2021 | | שעה: | 13:20:09 |
| שלום רב גברת,
תודה על ההסבר.
עקרונית, סעיף 3 בחוק הגנת הצרכן קובע כי:
"איסור הפעלת השפעה בלתי הוגנת
3. (א) לא יעשה עוסק, במעשה או במחדל (בסעיף זה – מעשה), בכתב או בעל פה או בכל דרך אחרת, דבר העלול לפגוע ביכולתו של צרכן לקבל החלטה אם להתקשר בעסקה עמו, באופן שיש בו שלילה של חופש ההתקשרות של הצרכן או פגיעה מהותית בחופש ההתקשרות שלו (להלן – הפעלת השפעה בלתי הוגנת).
(ב) בלי לגרוע מכלליות האמור בסעיף קטן (א), יראו עוסק שביצע מעשה מן המעשים המפורטים להלן, כמי שהפעיל השפעה בלתי הוגנת:
(1) הגביל את יכולתו של צרכן לעזוב מקום או יצר בפני צרכן את הרושם שהוא מוגבל ביכולתו לעזוב מקום;
(2) מנע מצרכן את האפשרות להתייעץ לגבי התקשרות בעסקה או לגבי תנאיה;
(3) ערך ביקורים חוזרים ונשנים בבית צרכן כדי לשכנעו לקשור עמו עסקה, אף שהצרכן הביע, במפורש או במשתמע, את רצונו כי יימנע מכך;
(4) ביצע פניות חוזרות ונשנות לצרכן או לבני משפחתו כדי לקשור עסקה, אף שהביעו, במפורש או במשתמע, את רצונם כי יחדל מכך;
(5) ניצל מוגבלות נפשית, שכלית או גופנית של צרכן, כשהוא יודע או היה עליו לדעת על קיומה של מוגבלות כאמור;
(6) ניצל את העובדה שצרכן אינו יודע את השפה שבה נקשרת העסקה במידה מספקת לשם הבנת העסקה;
(7) איים או נקט אמצעי הפחדה כלשהו כלפי צרכן או כלפי בני משפחתו;
(8) סיפק לצרכן נכס או שירות בתשלום, ללא בקשה מפורשת של הצרכן;
(9) יצר רושם כי צרכן זכה או יזכה בפרס או בהטבה אחרת, אף שאין פרס או הטבה כאמור או שנדרש תשלום מהצרכן או תנאי אחר כדי לקבל את הפרס או את ההטבה ואלה לא פורסמו מראש;" | |
|
|
|
|
|
| 12/4/2021 14:50 |
המועצה לצרכנות |
re:re:re:re:חברה שתמנע שירות | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/04/2021 | | שעה: | 14:50:19 |
| שלום רב גברת,
היות שאת מציינת כי:
"... תהיתי אם יש פה ניצול מצוקה שלי כצרכנית או איסור הפעלת השפעה בלתי הוגנת (למנוע מצרכן אפשרות להתייעץ לגבי התקשרות או נקיטת אמצעי הפחדה וכו)..." וככל שהבנתי את שאלתך, על פניו המקרה המתואר אינו עונה לעסקה צרכנית.
| |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 12/4/2021 16:23 |
המועצה לצרכנות |
re:re:re:re:re:re:חברה שתמנע שירות | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/04/2021 | | שעה: | 16:23:29 |
| שלום רב גברת,
סעיף 1 בחוק הגנת הצרכן מגדיר מיהו "צרכן" ומיהו "עוסק", כדלקמן:
"עוסק" – מי שמוכר נכס או נותן שירות דרך עיסוק, כולל יצרן;"
"צרכן" – מי שקונה נכס או מקבל שירות מעוסק במהלך עיסוקו לשימוש שעיקרו אישי, ביתי או משפחתי;" | |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 13/4/2021 11:51 |
השואלת |
re:re:re:חברה שתמנע שירות | | מחבר: | השואלת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/04/2021 | | שעה: | 11:51:40 |
| זה המקצוע שלהם. אז אתה הסנגור שלהם? "- המשתתף מתחייב שלא להעלות לפורום תכנים העלולים לחבל בפעילות הפורום..." אם שכחת.
| |
|
|
|