חיפוש בפורום:
חיפוש מורחב
חזרה לפורום

re:התקנת כיריים חשמליות
מחבר:המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני)
תאריך:09/03/2021
שעה:09:58:07

שלום רב קובי,

בפנייתך אתה מציין כי:
"...משיחה עם השירות נאמר לי שאכן כדי לקבל אחריות לשנה על המוצר ..."- לעניין זה תקנה 2 בתקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) קובעת כי:
"2. (א) יצרן של טובין שנמכרו לצרכן יתקן, בעצמו או באמצעות אחר מטעמו, כל קלקול שנתגלה בטובין במהלך תקופת האחריות, בלא תמורה; נדרשה במסגרת התיקון החלפה של פריט טובין, כולו או חלקים ממנו, תבוצע ההחלפה על ידי היצרן בלא תמורה."

עם זאת, בעניין טענתך:"... וראיתי שעל מנת לחבר אותם אני חייב ליצור קשר עם טכנאי מוסמך של היבואן..."- תקנה 4 בתקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) קובעת כי:
"
חובת התקנה

4. (א) דרש יצרן כתנאי להפעלת טובין ביצוע התקנה על ידו, תכלול האחריות שנתן לטובין גם אחריות להתקנה ובלבד שההתקנה בוצעה על ידי היצרן או מי מטעמו.

(ב) דרש יצרן כתנאי להפעלת טובין מתן הדרכה או ביצוע התקנה, יבצע את ההתקנה או ייתן את ההדרכה בבית הצרכן עד תום שבוע ימים מיום מסירת הטובין לצרכן."

לפיכך, אני, מציעה כי תפנה אל היבואן/יצרן בכתב לבירור הטענה כי:"...משיחה עם השירות נאמר לי שאכן כדי לקבל אחריות לשנה על המוצר אני חייב להשתמש בשירותי ההתקנה שלהם שעולים 250 שקלים..." שכן, הדרישה על פי תקנה 4 בתקנות אחריות ושירות לאחר מכירה כאמור לעיל, הינה בעבור קבלת אחריות על ההתקנה ולא עבור המוצר.
במידה שתתקל בבעיה, אתה מוזמן להגיש תלונתך באתרנו בצירוף מסמכים.
5/3/2021 09:34 קובי התקנת כיריים חשמליות
9/3/2021 09:58 המועצה לצרכנות    re:התקנת כיריים חשמליות