| מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) |
| תאריך: | 07/03/2021 |
| שעה: | 14:10:02 |
|
שלום רב מיכאל,
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק(אינטרנט/טלפון) קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בנכס- מיום עשיית העסקה ועד ארבעה עשר ימים מיום קבלת הנכס, או מיום קבלת טופס גילוי נאות המאוחר מבניהם, בניכוי 5% מסכום העסקה או 100 ש"ח הנמוך מבניהם.
עם זאת, סעיף 14ג(ד) בחוק הגנת הצרכן מפרט באילו מקרים אין לצרכן זכות לבטל את העסקה.
עוד יצוין כי בעסקת מכר מרחוק, בית עסק מחויב למסור לצרכן טופס גילוי בו יפורט בין היתר מידע בדבר "האופן שבו יכול הצרכן לממש את זכותו לבטל את העסקה, בהתאם לקבוע בסעיף 14ג(ב)(3) בחוק הגנת הצרכן.
על כן, ובהנחה שלא נמסר לך טופס גילוי נאות, אני, מציעה כי תפנה אל בית העסק בכתב לבירור העניין ואם תתקל בבעיה אתה מוזמן להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים.
|
|
|
| 4/3/2021 12:55 |
מיכאל |
קניית גיטרה | | מחבר: | מיכאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/03/2021 | | שעה: | 12:55:44 |
| שלום רב!
קניתי גיטרה ולא מרוצה מאיכות של המוצר. לפני פחות מיום(20 שעות) ביקשתי להחזר כספי. המוכר אמר שיכול רק להחליף את הגיטרה. יש לי זכות לקבל את ההחזר כספי? באתר של המוכר לא כתוב כלום על אי אפשרות להחזיר את הכסף. | |
|
|
|
| 7/3/2021 13:39 |
המועצה לצרכנות |
re:קניית גיטרה | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/03/2021 | | שעה: | 13:39:48 |
| שלום רב מיכאל,
כיצד בוצעה העסקה- בחנות או במכר מרחוק(אינטרנט/טלפון)?
האם יש שילוט מדיניות החזרת טובין בחנות?
בהנחה שהעסקה בוצעה בחנות, הרי שתקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה בהתאם לרשימה המופיעה בתקנות .
עם זאת, המוצר המדובר אינו מופיע ברשימה, לפיכך יהיה עליך לפעול בהתאם למדיניות החזרת טובין המוצגת בחנות(ככל שהיא מוצגת).
| |
|
|
|
| 7/3/2021 13:52 |
מיכאל |
re:re:קניית גיטרה | | מחבר: | מיכאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/03/2021 | | שעה: | 13:52:39 |
| קניתי באתר. שם כתוב: ״משלוחים לכל חלקי הארץ, שירותי איסוף לתיקונים.
באפשרותך לבדוק את הגיטרה בנוחיות של הבית עד 48 שעות.״
אין שום מילים על אי אפשרות לחזור את הכסף. המוכר אומר שזה פוליטיקה פנימית של נחנות, אבל הוא לא אמר לי על זה לפני קנייה ובאתר כתוב קלום. https://www.martinez.co.il.
אני רציתי לחזור את גיתרה בתוך 24 שעות, אבל הוא אומר, שהוא לא יחזיר כסף. | |
|
|
|
| 7/3/2021 14:10 |
המועצה לצרכנות |
re:re:קניית גיטרה | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/03/2021 | | שעה: | 14:10:02 |
| שלום רב מיכאל,
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק(אינטרנט/טלפון) קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בנכס- מיום עשיית העסקה ועד ארבעה עשר ימים מיום קבלת הנכס, או מיום קבלת טופס גילוי נאות המאוחר מבניהם, בניכוי 5% מסכום העסקה או 100 ש"ח הנמוך מבניהם.
עם זאת, סעיף 14ג(ד) בחוק הגנת הצרכן מפרט באילו מקרים אין לצרכן זכות לבטל את העסקה.
עוד יצוין כי בעסקת מכר מרחוק, בית עסק מחויב למסור לצרכן טופס גילוי בו יפורט בין היתר מידע בדבר "האופן שבו יכול הצרכן לממש את זכותו לבטל את העסקה, בהתאם לקבוע בסעיף 14ג(ב)(3) בחוק הגנת הצרכן.
על כן, ובהנחה שלא נמסר לך טופס גילוי נאות, אני, מציעה כי תפנה אל בית העסק בכתב לבירור העניין ואם תתקל בבעיה אתה מוזמן להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 7/3/2021 14:31 |
מיכאל |
re:re:re:קניית גיטרה | | מחבר: | מיכאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/03/2021 | | שעה: | 14:31:26 |
| | אני קניתי באתר, אבל שילמתי במזומן. נציג רשמי סיפק לי את גיתרה ושילמתי לו. יש לי חשבונית עם חתימה ופרטים שלו. האם זה משנה את משהו? | |
|
|
|
| 7/3/2021 14:55 |
המועצה לצרכנות |
re:re:re:קניית גיטרה | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/03/2021 | | שעה: | 14:55:54 |
| שלום רב מיכאל,
האם תוכל להסביר כיצד בוצעה העסקה? כיצד הגעת לחברה? היכן בוצע התשלום בעבור המוצר?
עקרונית, סעיף 14ג(ו) בחוק הגנת הצרכן מגדיר את "עסקת מכר מרחוק " ו-"שיווק מרחוק", כדלקמן:
"עסקת מכר מרחוק" – התקשרות בעסקה של מכר נכס או של מתן שירות, כאשר ההתקשרות נעשית בעקבות שיווק מרחוק, ללא נוכחות משותפת של הצדדים לעסקה;
"שיווק מרחוק" – פניה של עוסק לצרכן באמצעות דואר, טלפון, רדיו, טלויזיה, תקשורת אלקטרונית מכל סוג שהוא, פקסימיליה, פרסום קטלוגים או מודעות, או באמצעי כיוצא באלה, במטרה להתקשר בעסקה שלא בנוכחות משותפת של הצדדים, אלא באחד האמצעים האמורים."
| |
|
|
|
| 7/3/2021 15:08 |
מיכאל |
re:re:re:re:קניית גיטרה | | מחבר: | מיכאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/03/2021 | | שעה: | 15:08:25 |
| | מצאתי את האתר הזאת https://www.martinez.co.il .התקשרתי למספר שכתוב באתר. הנציג עונה לי ואמר שיש הגיתרה במלאי. הוא מציע לספק אותה אליי. הוא סיפק את גיתרה למקום שאני ביקשתי. שם אני שילמתי במזומן והוא נתן לי את חשבונית עם חתימה ופרטים. אחרי 20 שעות התקשרתי אליו וביקשתי לחזור את הכסף. | |
|
|
|
| 7/3/2021 16:35 |
המועצה לצרכנות |
re:re:re:re:קניית גיטרה | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/03/2021 | | שעה: | 16:35:05 |
| שלום רב מיכאל,
על מנת לברר בעניין, אני, מציעה כי תפנה אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו הגש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|