| מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) |
| תאריך: | 18/02/2021 |
| שעה: | 10:23:09 |
|
עקרונית, במידה ורכשת מיבואן ולא מליסינג, למשל (ליסינג הם לא יבואנים), אתה לא יכול לבטל בגלל העברת הבעלות. אבל, חוק הגנת הצרכן קובע כך:
14ו. (א) בעסקה לרכישת טובין, סוגי טובין, שירותים או סוגי שירותים, שקבע השר, רשאי צרכן לבטל את הסכם הרכישה בתוך תקופה שקבע השר...
כלומר לצרכן ישנה אפשרות לבטל עסקה אבל היבואן מנע את הזכות הזו ממנו ע"י רישום זריז של הרכב על שמו, אם זה המקרה שלך!!! אתה יכול לשקול לשלוח הודעה בכתב על ביטול העסקה, דבר שכנראה לא יעזור מול היבואן, ואז לתבוע אותו בבית המשפט לתביעות קטנות (סכום תביעה מקסימלי של כ-34000 ש"ח אם אני לא טועה) על שמנע ממך לבטל לבטל עסקה בפרק הזמן שנתן לך החוק (14 ימים מיום העסקה). המכתב יעזור לך גם להימנע אולי מירידת הערך של האופנוע, מכיוון שתוכל לומר לשופט: "לדעתי, היבואן היה צריך להעביר בעלות רק לאחר 14 ימים לפחות כדי לאפשר לי את האפשרות החוקית לבטל את העסקה. היבואן מנע ממני את הזכות החוקית הזו ע"י העברת בעלות זריזה, הוא סירב לבטל אותה למרות שפניתי אליו בכתב, ולכן האחריות על ירידת הערך של האופנוע צריכה להיות עליו ולא עלי". אני לא מכיר תקדימים כאלה אבל אולי שווה לנסות בגלל הזכות החוקית והבסיסית לבטל עסקה. אין לי קשר למועצה ותמתין גם לתשובה שלהם. |
|
|