| ![]() |
| חיוב אשראי לאורך שנים ע"י ספקית אינטרנט | ||
| מחבר: | הדר (לשליחת דואר אלקטרוני) | |
| תאריך: | 15/02/2021 | |
| שעה: | 21:34:21 | |
| שלום, אודה לעזרתכם.
חברה הנותנת שירותי אינטרנט חייבה את כרטיס האשראי שלי החל משנת 2013 במחיר חודשי קבוע על סך 59 ש"ח. לאורך כל הזמן הזה לא ניצלתי/השתמשתי בשירות הנ"ל-מכיוון ולא ידעתי כלל שאני מחוברת אליהם. לצערי רק החודש גיליתי על כך. מבדיקה שערכתי מיד לאחר מכן עולה כי רכשתי את שירותי ספק האינטרנט בשנת 2007. לאחר מכן ביצעתי התנתקות אל מול החברה (אך לצערי אין בידיי הוכחה לכך והחברה טוענת כי לא הוגשה בקשת ניתוק- לאורך כל השנים רכשתי את השירות מספק אחר). החודש כאשר גיליתי שאני משלמת מידי חודש בחודשו סכום לא מבוטל פניתי את ספקית האינטרנט וביקשתי לקבל אסמכתאות לכך שביצעתי התקשרות, שרכשתי את שירותי החברה וכן שנתתי את הסכמתי לשימוש בכרטיס האשראי ולקבל חשבוניות באופן קבוע אל חשבון אימייל שספקית האינטרנט פתחה עבורי (דבר הזוי כשלעצמו). תשובת החברה הינה: 1. עברו 7 שנים והם לא יכולים לאתר את השיחה המוקלטת. 2. אין ברשותם טופס הצטרפות/אישור ביצוע העסקה. 3. אין ברשותם אסמכתא לכך שמסרתי את פרטי האשראי. 4. אין ברשותם אישור לשליחת חשבוניות באימייל שנפתח ע"י החברה. בשיחת הטלפון עם הנציג הראשון קיבלתי זיכוי על שנה שלמה בתוספת ההפרש על כך שהעלו את הסכום החודשי ללא עדכון (גם כאן טען הנציג כי חייבת להיות הקלטה או תיעוד-שלאחר בדיקה התגלה שאין בידיהם ולכן קיבלתי פיצוי בסופו). -האם חלה על הספק חובת ההוכחה לכך שביקשתי להשתמש בשירותיו? -האם לגיטימי שהספק שלח במשך כל השנים חשבוניות לתיבת אימייל שהוא פתח עבורי עם סיסמא? (אין לספק הוכחה לכך שעודכנתי בדבר פתיחת אימייל עבורי, שליחת סיסמא וכן אישור על קבלת החשבוניות לאימייל הנ"ל- הרי אם הייתי מקבלת חשבוניות לאימייל שלי או לתיבת הדואר הביתי היה הדבר מעורר את תשומת ליבי!!) -שיחות מוקלטות: הספק טוען שמכיוון ועברו כ-7 שנים (2013) אין ביכולתו לספק שיחה מוקלטת והוא מתבסס רק על "תיעוד נציג"- האם הדבר מקובל? האם יש התיישנות לכך? אשמח לתשובות והכוונה מכם כיצד לפעול. תודה מראש. | ||
| 15/2/2021 21:34 | הדר |
חיוב אשראי לאורך שנים ע"י ספקית אינטרנט |
| 17/2/2021 13:37 | המועצה לצרכנות |
re:חיוב אשראי לאורך שנים ע''י ספקית אינטרנט |
| 17/2/2021 19:37 | הדר |
re:re:חיוב אשראי לאורך שנים ע''י ספקית אינטרנט |
| 18/2/2021 09:42 | המועצה לצרכנות |
re:re:חיוב אשראי לאורך שנים ע''י ספקית אינטרנט |