| מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) |
| תאריך: | 07/02/2021 |
| שעה: | 12:28:48 |
|
שלום רב בן,
מהו המוצר המדובר?
מתי בוצעה הרכישה(תאריך)?
בפנייתך אתה מציין כי:
"...האם מלבד ביטול העסקה, אני חייב להחזיר אותו לחנות?..."-האם פנית אל החברה בעניין?
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה.
לפיכך ובהנחה שיש ברשותך ראיה התומכת בטענתך להטעיה "שהתברר מיד כמזויף דרך המספר הסידורי, וכמוצר מזויף הוא לא בטיחותי לשימוש...,- אני, מציעה כי תפנה אל הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן במשרד הכלכלה והתעשייה האחראית על אכיפת חוקי הגנת הצרכן, על מנת שתיתן את דעתה בעניין, להלן הקישור לאתר הרשות:
https://www.gov.il/he/departments/consumer_protection_and_fair_trade_authority |
|
|
|
|
| 7/2/2021 12:28 |
המועצה לצרכנות |
re:re:החזרת מוצר מזויף לחנות ספורט | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/02/2021 | | שעה: | 12:28:48 |
| שלום רב בן,
מהו המוצר המדובר?
מתי בוצעה הרכישה(תאריך)?
בפנייתך אתה מציין כי:
"...האם מלבד ביטול העסקה, אני חייב להחזיר אותו לחנות?..."-האם פנית אל החברה בעניין?
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה.
לפיכך ובהנחה שיש ברשותך ראיה התומכת בטענתך להטעיה "שהתברר מיד כמזויף דרך המספר הסידורי, וכמוצר מזויף הוא לא בטיחותי לשימוש...,- אני, מציעה כי תפנה אל הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן במשרד הכלכלה והתעשייה האחראית על אכיפת חוקי הגנת הצרכן, על מנת שתיתן את דעתה בעניין, להלן הקישור לאתר הרשות:
https://www.gov.il/he/departments/consumer_protection_and_fair_trade_authority | |
|
|
|
| 8/2/2021 12:22 |
בן |
re:re:החזרת מוצר מזויף לחנות ספורט | | מחבר: | בן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/02/2021 | | שעה: | 12:22:11 |
| מדובר על מוצר ספורט לאימון ביתי, פופולרי בארה"ב, מותג שמוגן בפטנטים רבים. ניסיונות למכור זיופים שלו באתרי קניות פופולריים (אמאזון, אייבי וכו') נאסרים בגלל הפרת זכויות ובעיות בטיחות שמצויים בזיופים.
לצערי נפלתי להונאה מצד חנות ספורט, גדולה בישראל, שמכרה לי זיוף שלו, בתאריך 27.01.2021.
אני חושש שהם מפיצים זיופים של אותו מוצר.
התעמתי עם החנות והיא לא הכחישה שמדובר בזיוף, הם ביטלו את עסקת האשראי אבל דרשו לקבל את המוצר בחזרה.
לדאבוני, לפי החברה בעלת הקניין הרוחני, אסור כלל לסחור בזיופים של המוצר.
האם אני יכול להחרים להם את המוצר כדי למנוע המשך סחר בו?
מיותר לציין שיש לי ראיות חותכות להיותו מוצר מזויף, לביצוע ההטעייה/תרמית מצד החנות (הקלטה טרום הרכישה) וההודאה שמדובר בזיוף לאחר ההתעמתות עם החנות.
| |
|
|
|
| 8/2/2021 12:59 |
המועצה לצרכנות |
re:re:re:החזרת מוצר מזויף לחנות ספורט | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/02/2021 | | שעה: | 12:59:18 |
| שלום רב בן,
אם כך, עליך לפנות אל הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן במשרד הכלכלה והתעשייה האחראית על אכיפת חוקי הגנת הצרכן, על מנת שתיתן את דעתה בעניין, להלן הקישור לאתר הרשות":
https://www.gov.il/he/departments/consumer_protection_and_fair_trade_authority | |
|
|
|
| 8/2/2021 13:17 |
משה |
re:re:re:החזרת מוצר מזויף לחנות ספורט | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/02/2021 | | שעה: | 13:17:22 |
| החוק מחייב אותם לאסוף את המוצר מביתך.
אתה יכול לנסות לפנות למשטרה. מפקודת סדר הדין הפלילי (מעצר וחיפוש):
32. (א) רשאי שוטר לתפוס חפץ, אם יש לו יסוד סביר להניח כי באותו חפץ נעברה, או עומדים לעבור, עבירה, או שהוא עשוי לשמש ראיה בהליך משפטי בשל עבירה, או שניתן כשכר בעד ביצוע עבירה או כאמצעי לביצועה. | |
|
|
|
| 8/2/2021 14:27 |
בן |
re:re:re:החזרת מוצר מזויף לחנות ספורט | | מחבר: | בן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/02/2021 | | שעה: | 14:27:18 |
| תודה, החכמתי.
במקרה שלי נחסך ממני נזק כספי ופיזי, היות והייתי פיקח, אבל ניזוקתי בזמני היקר ובנפשי.
אחרים אני מאמין עדיין יפלו בפח, בשיטת מצליח הזו, שכן המוצר עדיין עומד למכירה בדף האינטרנט שלהם.
בכלל, מכיוון שמדובר בסחר והפצה של מוצר מזויף ולא בטיחותי, מי אחראי למנוע את זה?
החששות שלי שהסחר מבוצע על ידי קבוצה עבריינית וניסיון לבחוש בנידון יוביל את הקבוצה אליי.
ככה שאני דיי מורתע מניסיון להביאם לצדק או דין. | |
|
|
|
|
|
|
|