| מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) |
| תאריך: | 02/02/2021 |
| שעה: | 17:42:06 |
|
אין הם ממש מתעקשים שזה לא הטעיה ולהמחשה בלבד, לא משנה איזה טענה או מסמך שלחתי,
תשובה של המועצה לצרכנות בבקשה? |
|
|
| 1/2/2021 12:51 |
משה אוחנה |
מסך מחשב לא תואם לתמונה באתר | | מחבר: | משה אוחנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/02/2021 | | שעה: | 12:51:56 |
| היי חברה,
ב20.1 רכשתי מסך מחשב מחנות ksp באתר שלהם.
הדגם שהופיע בתמונה לא היה הדגם שקיבלתי, בתמונה
הופיע חיבור (DVI) ומתברר אחרי שקיבלתי את המוצר
אחרי שאני מתקין אותו פתאום אני קולט שאין את החיבור שהוצג באתר בתמונה,
פניתי אליהם במייל ואחרי 13 ימים של טיפול הם חזרו אליי וציינו שהתמונות הם להמחשה בלבד
וכלהפרטים הופיעו למטה במפרט, בנוסף ציינו שאלו הפרטים שקיבלו מהיצרן/יבואן,
השאלה שלי היא אם אני יכול לפתוח תלונה על המקרה הזה?
תודע מראש לכל העונים (: | |
|
|
|
| 1/2/2021 13:23 |
משה |
re:מסך מחשב לא תואם לתמונה באתר | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/02/2021 | | שעה: | 13:23:46 |
| מחוק הגנת הצרכן:
2. (א) לא יעשה עוסק דבר – במעשה או במחדל, בכתב או בעל פה או בכל דרך אחרת לרבות לאחר מועד ההתקשרות בעסקה – ***העלול להטעות צרכן*** בכל ענין מהותי בעסקה (להלן – הטעיה); בלי לגרוע מכלליות האמור יראו ענינים אלה כמהותיים בעסקה:
(1) הטיב, המהות, הכמות והסוג של נכס או שירות;
32. (א) נעשתה עסקה והוברר כי נעשה לגביה מעשה או מחדל שיש בו משום הטעיה או ניצול מצוקה כאמור בסעיפים 2 ו-3, והם מהותיים בנסיבות הענין, ובהטעיה - אף אם לא העוסק היה המטעה, רשאי הצרכן לבטל את העסקה בתוך זמן סביר מהמועד שבו נודע לו על ההטעיה או מהמועד שבו נודע לו שפסק ניצול המצוקה, לפי העניין.
(תיקון מס' 26) תש"ע-2010
(ב) בוטלה עסקה כאמור בסעיף קטן (א), ישיב העוסק לצרכן, בתוך שבעה ימים מיום שקיבל הודעה על הביטול, את התמורה ששילם הצרכן בעד העסקה, באותו אופן שבו שילם הצרכן, ואם היתה העסקה עסקה למכירת נכס – ישיב הצרכן לעוסק את הנכס נושא העסקה, בהעמדתו לרשות העוסק במקום שבו נמסר לצרכן;
36. הוראות חוק זה יחולו על אף כל ויתור או הסכם נוגד.
https://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000249196
"השופט ד"ר אברהם טננבוים קבע, כי כאשר "תמונת המחשה" בפרסומת שונה משמעותית מהמוצר בו מדובר, הרי שזו הטעיה".
לדעתי, חיבור שלא קיים הוא הטעיה משמעותית. תמתין גם לתגובת המועצה. | |
|
|
|
| 1/2/2021 13:41 |
משה |
re:re:מסך מחשב לא תואם לתמונה באתר | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/02/2021 | | שעה: | 13:41:40 |
| תודה רבה על תגובתך המהירה (:
לדעתי אתה צודק, אני לא רוצה לבזבז את הזמן שלי מולם במידה ואין פה קייס,
רכשתי את המוצר ב20.1 דרך האתר שלהם, אוטוטו עוברים 14 ימים, אני צריך לדאוג? ואם כן יש איזשהי דרך שאני יכול "להקפיא" את המועד הזה מאחר ויש פה סוגיה כלשהי? | |
|
|
|
| 1/2/2021 14:09 |
משה |
re:re:מסך מחשב לא תואם לתמונה באתר | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/02/2021 | | שעה: | 14:09:27 |
| | אתה יכול לשלוח להם מייל שאתה מבטל את העסקה, לשלם דמי ביטול של 5% ולהחזיר את המסך. או להלחם בהם כדי שלא לשלם דמי ביטול וכדי שיאספו את המסך מביתך עקב ההטעיה, לכאורה. שיקול שלך. | |
|
|
|
| 1/2/2021 14:19 |
משה |
re:re:re:מסך מחשב לא תואם לתמונה באתר | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/02/2021 | | שעה: | 14:19:29 |
| האמת שאני בסך הכל רוצה שיחליפו לי את המסך לדגם שאני צריך, וציינתי זאת בפני הנציג במייל, בעיקרון אין לי בעיה לשלם את ה5 אחוז האלה, השאלה מה הדבר הכי נכון שאני יכול לעשות כרגע לדעתך?
ואם כן לשלוח להם ביטול, אשמח אם תוכל לצרף קישור למסמך שאוכל למלא ולשלוח (: | |
|
|
|
| 1/2/2021 14:57 |
משה |
re:re:re:מסך מחשב לא תואם לתמונה באתר | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/02/2021 | | שעה: | 14:57:40 |
| | אתה לא צריך לכתוב לכתוב משהו מסובך. משהו בסגנון: "שלום, אני מבטל את העסקה שלי אתכם שמספרה XXXX" עם שאר הפרטים. בטלפון אתה יכול לתאם עם נציג איסוף מביתך כך שלא תתעסק יותר מדי עם ההחזרה וגם לכתוב את זה במייל. הם כנראה ירצו תשלום על החזרת המסך. | |
|
|
|
| 2/2/2021 13:15 |
משה |
re:re:re:re:מסך מחשב לא תואם לתמונה באתר | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/02/2021 | | שעה: | 13:15:26 |
| | היי צהריים טובים, שלחתי להם אתמול הודעה על ביטול עסקת מכר מרחוק עם איזה מסמך PDF שמצאתי באינטרנט, מקווה שהעניין יטופל, עדיין אשמח לדעת מה הסיכוי שלי לקבל החזר/החלפה למרות שפתחתי את האריזה? | |
|
|
|
|
|
| 2/2/2021 14:10 |
משה |
re:re:re:re:מסך מחשב לא תואם לתמונה באתר | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/02/2021 | | שעה: | 14:10:40 |
| הם חזרו לי למייל ששלחתי לגבי הביטול:
חברתנו לא תוכל לקבל את המוצר לאחר שבוצע בו שימוש.
בברכה,
רועי KSP.
השבתי להם שבדיעבד התברר לי שהדגם שהם פרסמו באתר בדף הקנייה הוא דגם אחר מאוותה סדרה, שתומך בחיבור שאני צריך, אז הם כן כתבו למטה את החיבורים שקיימים, אבל הבעיה היחידה היא התמונה, שהטעתה אותיי כי בבירור יש שם DVI באלף אחוז ואמרתי להם גם שבאתר הרשמי קטלוג התמונות של המוצרים הוא PER סדרה ולא PER דגם, וזה למה הם שאבו תמונה מדגם אחר על אף שהוא אינו מכיל את החיבור.
| |
|
|
|
|
|
|
|
| 4/2/2021 14:56 |
המועצה לצרכנות |
re:re:re:re:re:re:מסך מחשב לא תואם לתמונה באתר | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/02/2021 | | שעה: | 14:56:08 |
| שלום רב משה,
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה, בין היתר, איסור הטעיה בפרסום.
לפיכך וככל שבוצעה פניה בכתב אל בית העסק אני, מציעה כי תגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים הקשורים בעסקה המדוברת(העתק מהפרסום, העתק מהמכתב אל החברה, קבלה, צילום המוצר שסופק בפועל). | |
|
|
|