| מחבר: | אנונימי (לשליחת דואר אלקטרוני) |
| תאריך: | 02/02/2021 |
| שעה: | 00:01:13 |
|
שלום וברכה, רציתי לשאול בנוגע לעסקה שביצענו עם חברת מטבחים,
קנינו דירה מקבלן (טרם נבנתה) והזמנו מטבח מחברת המטבחים של הקבלן (מטבח סטנדרט עם תוספות),
לאחר שקיבלנו הצעת מחיר וחתמנו על אישור הזמנה שילמנו גם כמה אלפי ש"ח על החשבון,
ולאחר מכן קיבלנו הצעת מחיר זולה בהרבה מחברה מתחרה באמצעות קבוצת רכישה, והודענו לחברה הראשונה על ביטול העסקה איתם,
הם כעסו מאוד על ש"שיגענו" אותם בהמון שעות של תכנון עיצוב וכו' בכל מה שקשור למטבח,
והם הודיעו לנו שעל ביטול עסקה עלינו לשלם סך 2,000 ש"ח דמי עיצוב ותכנון (מסמך שחתמנו עליו בעת אישור ההזמנה),
שמעתי וגם קראתי בפורום שלכם שעל פי חוק הגנת הצרכן אין להם רשות לגבות מאיתנו כזה סכום, אבל עכשיו ידינו על התחתונה מכיון שכבר שילמנו להם קודם לכן כמה אלפי ש"ח על החשבון כאמור והכסף שלנו נמצא אצלם,
נ.ב. הדירה טרם נבנתה כך שאין עדיין שום אפשרות למדידות, וההזמנה עדיין רחוקה מאוד מהורדה לביצוע (נאמר לנו על ידם שעדיין יש לנו אפשרות לבצע שינויים), כמו כן תאריך האספקה המשוער הוא לעוד שנתיים,
וכן כשביטלתי את ההזמנה, הסוכנת שלהם אמרה לי שיש לי נס שהיא לא הפכה את הצעת המחיר להזמנה כי אחרת זה היה עולה לי הרבה יותר, רק שבטופס שחתמתי עליו כן כתוב "הזמנה" כך שאינני יודע האם זה מוגדר כהזמנה או כהצעת מחיר (מה שמבחינתם לא משנה משום שהתשלום של ה2,000 ש"ח הוא עבור העיצוב).
ברצוני לשאול האם יש לי מה לעשות בנידון כדי שלא אצטרך לשלם יותר ממה שאני מחויב על פי דין? או שמכיון שחתמתי על מסמך שמחייב אותי לשלם 2,000 ש"ח הפסדתי?
בתודה רבה מראש. |
|
|
| 2/2/2021 00:01 |
אנונימי |
ביטול עסקה בחברת מטבחים | | מחבר: | אנונימי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/02/2021 | | שעה: | 00:01:13 |
| שלום וברכה, רציתי לשאול בנוגע לעסקה שביצענו עם חברת מטבחים,
קנינו דירה מקבלן (טרם נבנתה) והזמנו מטבח מחברת המטבחים של הקבלן (מטבח סטנדרט עם תוספות),
לאחר שקיבלנו הצעת מחיר וחתמנו על אישור הזמנה שילמנו גם כמה אלפי ש"ח על החשבון,
ולאחר מכן קיבלנו הצעת מחיר זולה בהרבה מחברה מתחרה באמצעות קבוצת רכישה, והודענו לחברה הראשונה על ביטול העסקה איתם,
הם כעסו מאוד על ש"שיגענו" אותם בהמון שעות של תכנון עיצוב וכו' בכל מה שקשור למטבח,
והם הודיעו לנו שעל ביטול עסקה עלינו לשלם סך 2,000 ש"ח דמי עיצוב ותכנון (מסמך שחתמנו עליו בעת אישור ההזמנה),
שמעתי וגם קראתי בפורום שלכם שעל פי חוק הגנת הצרכן אין להם רשות לגבות מאיתנו כזה סכום, אבל עכשיו ידינו על התחתונה מכיון שכבר שילמנו להם קודם לכן כמה אלפי ש"ח על החשבון כאמור והכסף שלנו נמצא אצלם,
נ.ב. הדירה טרם נבנתה כך שאין עדיין שום אפשרות למדידות, וההזמנה עדיין רחוקה מאוד מהורדה לביצוע (נאמר לנו על ידם שעדיין יש לנו אפשרות לבצע שינויים), כמו כן תאריך האספקה המשוער הוא לעוד שנתיים,
וכן כשביטלתי את ההזמנה, הסוכנת שלהם אמרה לי שיש לי נס שהיא לא הפכה את הצעת המחיר להזמנה כי אחרת זה היה עולה לי הרבה יותר, רק שבטופס שחתמתי עליו כן כתוב "הזמנה" כך שאינני יודע האם זה מוגדר כהזמנה או כהצעת מחיר (מה שמבחינתם לא משנה משום שהתשלום של ה2,000 ש"ח הוא עבור העיצוב).
ברצוני לשאול האם יש לי מה לעשות בנידון כדי שלא אצטרך לשלם יותר ממה שאני מחויב על פי דין? או שמכיון שחתמתי על מסמך שמחייב אותי לשלם 2,000 ש"ח הפסדתי?
בתודה רבה מראש. | |
|
|
|
| 3/2/2021 15:47 |
המועצה לצרכנות |
re:ביטול עסקה בחברת מטבחים | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/02/2021 | | שעה: | 15:47:55 |
| שלום רב אדון,
מתי בוצעה העסקה(תאריך)?
כיצד בוצעה העסקה- בבית העסק או עסקה במכר מרחוק(אינטרנט/טלפון)?
מתי הודעתם על ביטול העסקה(תאריך)? | |
|
|
|
| 5/2/2021 11:41 |
אנונימי |
re:re:ביטול עסקה בחברת מטבחים | | מחבר: | אנונימי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/02/2021 | | שעה: | 11:41:07 |
| שלום וברכה,
ההזמנה בוצעה ב10/12/2020, התשלום הראשון בוצע בהעברה בנקאית בתאריך ה22/12/2020, וב28/01/2021 הודעתי להם על ביטול העסקה,
נ.ב. התשלום השני היה באמצעות צ'ק לתאריך ה01/02 והם אמרו לי שהם ימשכו אותו מהבנק כדי שלא יגבה, ובפועל הצ'ק הופקד והכסף נמשך מחשבוני..
העסקה בוצעה בבית העסק ונחתמה בכתב ידי
תודה רבה ושבת שלום | |
|
|
|
| 8/2/2021 13:58 |
המועצה לצרכנות |
re:re:ביטול עסקה בחברת מטבחים | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/02/2021 | | שעה: | 13:58:52 |
| שלום רב אדון,
עקרונית, בעסקה פרונטלית תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, בריהוט, בתוך 14 ימים מקבלת המוצר בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שהמוצר לא יוצר במיוחד בעבור הצרכן על פי מידות או דרישות מיוחדות של הצרכן.
עם זאת , הנחיות הרשות להגנת הצרכן בעניין הזמנה מיוחדת קובעת כי לצרכן קמה הזכות לבטל את העסקה בתוך 3 ימי עסקים מביצוע העסקה.
להלן הקישור לאתר הרשות להגנת הצרכן בנושא "מדיניות אכיפה בעניין ביטול עסקה לרכישת טובין שיוצרו על פי מידות או דרישות מיוחדות של הצרכן":
https://www.gov.il/BlobFolder/dynamiccollectorresultitem/cpfta_mem8/he/docs_cpfta_BitulIskaDrishotMeyuhadot.pdf
(ראה בעמוד 6).
לפיכך וככל שטרם הוחל ביצור המוצר בהזמנה מיוחדת, באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים ולאחריו אם תתקל בבעיה הגש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים, על מנת לברר בעניין. | |
|
|
|
| 8/2/2021 16:56 |
אנונימי |
re:re:re:ביטול עסקה בחברת מטבחים | | מחבר: | אנונימי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/02/2021 | | שעה: | 16:56:10 |
| מצוין ותודה רבה,
הם בוודאי לא התחילו בשום תהליך ייצור כי תאריך האספקה הוא לעוד שנתיים.
אבל יחד עם זאת, האם החתימה שלי על מסמך בעת ביצוע ההזמנה שמחייב אותי בדמי עיצוב בסך 2,000 ש"ח במקרה של ביטול ההזמנה לא מחייב אותי למרות שזה נגד החוק, כי אולי בחתימתי ביטלתי על ההגנה המגיעה לי בחוק?
ויתר כל כן האם דמי עיצוב נכללים בחוק הגנת הצרכן שגם אותם אסור לבית העסקה לגבות במקרה של ביטול עסקה?
והאם תכניות נוספות כגון תשתיות של חשמל ואינסטלציה זה משהו שעליו הם כן יכולים לחייב אותי למרות הכל?
תודה רבה,
וסליחה שהארכתי... | |
|
|
|
| 8/2/2021 16:57 |
אנונימי |
re:re:ביטול עסקה בחברת מטבחים | | מחבר: | אנונימי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/02/2021 | | שעה: | 16:57:07 |
| מצוין ותודה רבה,
הם בוודאי לא התחילו בשום תהליך ייצור כי תאריך האספקה הוא לעוד שנתיים.
אבל יחד עם זאת, האם החתימה שלי על מסמך בעת ביצוע ההזמנה שמחייב אותי בדמי עיצוב בסך 2,000 ש"ח במקרה של ביטול ההזמנה לא מחייב אותי למרות שזה נגד החוק, כי אולי בחתימתי ביטלתי על ההגנה המגיעה לי בחוק?
ויתר כל כן האם דמי עיצוב נכללים בחוק הגנת הצרכן שגם אותם אסור לבית העסקה לגבות במקרה של ביטול עסקה?
והאם תכניות נוספות כגון תשתיות של חשמל ואינסטלציה זה משהו שעליו הם כן יכולים לחייב אותי למרות הכל?
תודה רבה,
וסליחה שהארכתי... | |
|
|
|
| 9/2/2021 09:07 |
המועצה לצרכנות |
re:re:re:ביטול עסקה בחברת מטבחים | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/02/2021 | | שעה: | 09:07:54 |
| שלום רב אדון,
לעניין דמי עיצוב, באפשרותך לעיין במידע הקיים בקישור שצירפתי בתשובתי לעיל.
עם זאת, וכפי שהובא לידיעתך בדבר עמדת הרשות להגנת הצרכן בעניין מוצר בהזמנה מיוחדת,לפיו הודעת הביטול צריכה להיעשות בתוך 3 ימים עסקים לעומדת תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) לפיכך ועל מנת לברר בעניין אני, מציעה כי תפנה אל בית העסק בכתב לבירור העניין ולאחריו הגש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 9/2/2021 15:09 |
אנונימי |
re:re:re:ביטול עסקה בחברת מטבחים | | מחבר: | אנונימי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/02/2021 | | שעה: | 15:09:56 |
| שלום וברכה,
אני מעדיף לא לפנות עדיין לבית העסקה כי הם כועסים על עצם ביטול העסקה, (שעות הייעוץ היו מעבר לסטנדרט),
בנוגע להזמנה מיוחדת אני יודע בוודאות שכל המטבח הוא סטנדרט ואין שום דבר מיוחד,
בנוגע לדמי עיצוב, בהצעת מחיר זה לא היה מגולם, אבל במסמך שחתמתי עליו ביחד עם ההצעת מחיר מופיע שבמקרה של ביטול אצטרך לשלם 2,000 ש"ח דמי עיצוב
תודה רבה | |
|
|
|
|
|
| 9/2/2021 15:10 |
אנונימי |
re:re:re:re:ביטול עסקה בחברת מטבחים | | מחבר: | אנונימי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/02/2021 | | שעה: | 15:10:15 |
| שלום וברכה,
אני מעדיף לא לפנות עדיין לבית העסקה כי הם כועסים על עצם ביטול העסקה, (שעות הייעוץ היו מעבר לסטנדרט),
בנוגע לדמי עיצוב, בהצעת מחיר זה לא היה מגולם, אבל במסמך שחתמתי עליו ביחד עם ההצעת מחיר מופיע שבמקרה של ביטול אצטרך לשלם 2,000 ש"ח דמי עיצוב
תודה רבה | |
|
|
|
| 9/2/2021 15:11 |
אנונימי |
re:re:re:ביטול עסקה בחברת מטבחים | | מחבר: | אנונימי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/02/2021 | | שעה: | 15:11:49 |
| שלום וברכה,
תודה רבה | |
|
|
|
| 17/2/2021 09:06 |
המועצה לצרכנות |
re:re:re:ביטול עסקה בחברת מטבחים | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/02/2021 | | שעה: | 09:06:13 |
| שלום רב אדון,
בפנייתך אתה מציין כי:
"...האם החתימה שלי על מסמך בעת ביצוע ההזמנה שמחייב אותי בדמי עיצוב בסך 2,000 ש"ח במקרה של ביטול ההזמנה לא מחייב אותי למרות שזה נגד החוק, כי אולי בחתימתי ביטלתי על ההגנה המגיעה לי בחוק?..."- לקבלת מידע בענין זה, אנא עיין בקישור שצוין לעיל.
בכל מקרה, ועל מנת לענות לשאלותיך, הוצע לך להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים ולאחריו ניתן יהיה לבצע פניה אל החברה לבירור העניין.
| |
|
|
|