חיפוש בפורום:
חיפוש מורחב
חזרה לפורום

החזר כספי בגין ביטול טיסה מטעם חברת התעופה
מחבר:ערן פרבשטיין (לשליחת דואר אלקטרוני)
תאריך:01/02/2021
שעה:23:42:25

באוגוסט בוטלה טיסה שלי עם חברת "ישראייר". את הכרטיסים רכשתי דרך סוכנות נסיעות והתגלעו חילוקי דעות לגבי גובה ההחזר המגיע לי בנקודות הבאות:
1. מועד ההחזר - האם סוכנות הנסיעות אמורה להחזיר לי את הכסף תוך 90 יום ממועד הטיסה שבוטלה או רק לאחר שקיבלה את הסכום מחברת התעופה?

2. הקבלה בעבור הרכישה מסוכנות הנסיעות היא בשקלים. כך גם חברת התעופה - מעניקה החזרים ישירים (במקרה כבודה לבטן המטוס רכשתי ישירות מ"ישראייר) לפי השער במועד הרכישה. באתרכם ראיתי שסוכנות נסיעות אמורה להעביר ללקוח תמורה מלאה. אם כך, ובתנעאים הנ"ל, האם יש ללכת לפי התשלום בשקלים או החזר דולרי?

3. במידה וההחזר הוא באמת דולרי - על פי איזה שער יש לעשות את החישוב - מועד הטיסה? מועד ההחזר על פי חוק, קרי, 90 יום לאחר מועד הטיסה? או כפי שנהגה סוכנות הנסיעות, במסוך להחזר עצמו (שהודעה עליו הגיעה רק בינואר, ולדעתי היה ניצול של שער דולרי נמוך במיוחד).

4. דמי טיפול- חברת הנסיעות גבתה דמי טיפול למרות שחברת התעופה ביולה את הטיסה והדבר לא נעשה ביוזמתי. בתנאי הרכישה כתוב כי יחוייבו דמי טיפול רק אם הלקוח מבטל. חברת הנסיעות הציגה בפניי חוק שהתקבל ב-14.12 לפיו סוכנות נסיעות רשאית לגבות דמי טיפול וכי עליי "להודות" שבמקום 60$ הם גבו "רק" 35$. ראשית, החיוב נעשה לנוסע ולא פעם אחת לכל ההזמנה (למרות שהטיפול הוא במספר הזמנה אחד...). שנית, על אף שהחוק התקבל כחודש לאחר המועד האחרון להחזר (כלומר, לאחר 90 יום), בחברת הנסיעות טענו כי "אין בכוונתם לעבוד עוד בחינם כפי שעבדו כבר שנה" וכי החליטו להחיל את החוק רטרואקטיבית. האם הדבר הגיוני וקביל, במיוחד לאחר ששאלתי מה קורה לגבי ההחזר והודיעו לי כי הכסף מחברת התעופה לסוכנות הגיע כבר בסוף נובמבר?

כמו כן, לפי חישוב זה, טיסה אחרת שהזמנתי דרך סוכנות הנסיעות במחיר נמוך יחסית, תותיר אותי כמעט חייב לחברת הנסיעות בשל ביטול טיסה.

ושאלה כללית - האם הגשת תלונה באתר יכולה להוות עילה להוצאת דיבה או לשון הרע? ברצוני לפעולח כחוק ולברר אך הנושאים הנ"ל ולא להיות חשוף לתביעות נגד לשווא. חברת הנסיעות הזהירה אותי לבל אפגע בשמה הטוב.

בתודה מראש על העזרה.
1/2/2021 23:42 ערן פרבשטיין החזר כספי בגין ביטול טיסה מטעם חברת התעופה
3/2/2021 15:35 המועצה לצרכנות    re:החזר כספי בגין ביטול טיסה מטעם חברת התעופה
3/2/2021 16:08 תם       re:re:החזר כספי בגין ביטול טיסה מטעם חברת התעופה
4/2/2021 15:26 ערן פרבשטיין       re:re:החזר כספי בגין ביטול טיסה מטעם חברת התעופה
4/2/2021 15:28 המועצה לצרכנות          re:re:החזר כספי בגין ביטול טיסה מטעם חברת התעופה