| מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) |
| תאריך: | 10/01/2021 |
| שעה: | 15:51:09 |
|
| צרכן זכאי לפיצוי של עד 10000 ש"ח משופט במקרה כזה בכפוף להודעה בכתב על בקשת תיקון. לא ידוע אם עשית זאת במקרה זה. אפשרות אחרת, במקרה ולא היתה פניה בכתב, היא לדרוש/לתבוע פיצוי על מה שקרה. |
|
|
| 7/1/2021 00:41 |
כובס |
משך וטיב תיקון מכונת כביסה בתקופת אחריות | | מחבר: | כובס (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/01/2021 | | שעה: | 00:41:15 |
| שלום.
לפני כארבעה חודשים רכשתי מכונת כביסה. לפני כשבועיים המכונה התקלקלה ברמה שהיא לא שמישה לחלוטין.
ביום ראשון (יום מס' 1) התקשרתי ליבואן. תואם טכנאי ליום חמישי.
ביום חמישי (5) הגיע טכנאי, עם מנוע להחלפה. הטכנאי ביצע מספר בדיקות באמצעות תכניות של המכונה וללא מכשור ייעודי. הטכנאי לא מצא פגם בפעולת המכונה ואמר שאולי הטסטים שביצע ניקו את הצנרת או משהו כזה. סוכם בינינו שהוא ילך, אני אפעיל מכונה והוא יחזור באותו היום אם המכונה תתברר כמקולקלת. המכונה אכן לא סיימה את מחזור הכביסה אבל הטכנאי לא יכול היה לחזור.
התקשרתי ליבואן, אחרי ויכוחים במשך כל אותו היום תואם לי טכנאי ליום ראשון (7 ימים מדיווח). הטכנאי הגיע, ללא מנוע להחלפה, ואמר שהתקלה שאני מתאר לא אופיינית לתקלת מנוע. הוא ניקה מעט את בית הפילטר (לא משהו שלא יכולתי לעשות בעצמי) ואמר שהמכונה תקינה. היא לא. התקשרתי שוב ליבואן. אחרי ריבים וויכוחים עם המוקד התקשרו אלי אתמול, אמרו לי שיגיע אלי טכנאי היום (רביעי, 12 ימים מדיווח) לצורך החלפת מנוע. יודגש - המכונה לא נבדקה פיזית לאיתור כשל במנוע, אלא על סמך תיאור התקלה שנשאר זהה ליום שבו יצרתי קשר עם היבואן.
היום (רביעי, 12 ימים לדיווח) הגיע טכנאי. החליף מנוע וגם בדק את אגן הניקוז של המכונה לסתימה - לא נמצאה סתימה. אחרי שהלך הטכנאי הפעלתי את המכונה והתקלה חוזרת על עצמה. יצרתי שוב קשר עם היבואן, נאמר לי על ידי נציג קשרי לקוחות כי כנראה המשאבה תקולה ויש להחליף גם אותה. הקביעה הזו, בטלפון - ללא בדיקה של המכונה ועל אף שהטכנאי ציין בעצמו שאין בעייה בניקוז של המכונה. מחר (חמישי, 13 ימים לדיווח) אמורים להתקשר לתאם הגעה רביעית של טכנאי.
לסיכום: שני טכנאים לא ביצעו שום פעולת תיקון משמעותית. טכנאי שלישי ביצע תיקון על סמך תיאור טלפוני של התקלה וללא אבחון או וידוא שהמכונה תקינה. אנחנו כשבועיים ללא מכונת כביסה, נאלצים לנסוע להורים על מנת להעביר להם בגדים לכביסה במהלך הסגר. משמעות הדבר בזבוז משמעותי של זמן וכסף, אי נוחות, והטלת העול על ההורים שלנו. אני לא רוצה להיות פה דרמטי, אבל זו באמת טרחה ושיבוש משמעותי של החיים שלנו. בנוסף, ההתקשרות עם המוקד הטלפוני כרוכה בזמן ועצבים.
אני מבקש לדעת האם אנחנו זכאים לפיצוי בהתאם לחוק הטכנאים או בגין רשלנות.
תודה. | |
|
|
|
| 10/1/2021 14:12 |
המועצה לצרכנות |
re:משך וטיב תיקון מכונת כביסה בתקופת אחריות | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/01/2021 | | שעה: | 14:12:20 |
| שלום רב אדון,
עקרונית, תקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) קובעות כי על מוצר חשמלי שעלותו מעל 150 ש"ח יש שנת אחריות בחינם, הניתנת על ידי היבואן/יצרן.
במקרה של רכישת מכונת כביסה תקנות אחריות ושירות לאחר מכירה קובעות כי על היבואן/יצרן לתקן את המוצר בתוך 3 ימים מביצוע הקריאה לתיקון.
לפיכך, ועל מנת לברר בעניין, אני, מציעה כי תפנה אל היבואן/יצרן כמפורט בתעודת האחריות, תוך פירוט תלונתך ודרישתך, ואם תתקל בבעיה הגש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 10/1/2021 15:13 |
כובס |
re:re:משך וטיב תיקון מכונת כביסה בתקופת אחריות | | מחבר: | כובס (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/01/2021 | | שעה: | 15:13:00 |
| אני לא "אדון" :) תודה על המענה.
אעדכן שהטכנאי הרביעי הגיע ביום שישי (כ-13 ימים מהקריאה), החליף משאבה והתקלה נפתרה.
אני מבין מתשובתך שהחברה חייבת לתקן לי את המכונה בתום שלושה ימים? או רק להענות לקריאה (כלומר, לשלוח טכנאי)?
האם לדעתך יש מקום לדרוש מן החברה פיצוי כספי? לדרוש קודם הסברים לאופן הטיפול בתקלה? מה בעצם אני אמור לעשות הלאה?
תודה. | |
|
|
|
| 10/1/2021 15:29 |
המועצה לצרכנות |
re:re:משך וטיב תיקון מכונת כביסה בתקופת אחריות | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/01/2021 | | שעה: | 15:29:18 |
| שלום רב,
עקרונית, בתקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה), תוספת שניה קיימת רשימה של מוצרים בהם על היבואן/יצרן לתקן את המוצר בתוך 1-3 ימים, במכונת כביסה התיקון ייעשה בתוך 3 ימים מביצוע הקריאה לתיקון.
לשאלתך, תקנה 2(ב)בתקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) קובעת כי:
" (ב) תיקן יצרן את הקלקול או ביצע החלפה, ימסור לצרכן אישור בכתב שתפורט בו מהות התיקון, ולגבי החלפת חלקים מהטובין – מהות ההחלפה."
לפיכך באפשרותך לדרוש פירוט בדבר ביצוע התיקונים. | |
|
|
|
|
|
|
|
| 10/1/2021 17:26 |
כובס |
re:re:re:משך וטיב תיקון מכונת כביסה בתקופת אחריות | | מחבר: | כובס (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/01/2021 | | שעה: | 17:26:38 |
| תודה משה. אני רוצה להבין בבקשה - מתוקף מה הצרכן זכאי לפיצוי, בדיוק (איזו תקנה ועילה)? היום אף אחד לא יוצר קשר בכתב, אלא באמצעות מוקדים טלפוניים. אם יש לי תיעוד שהתקיימה שיחה בתאריך X, ויש לי הקלטות של כל השיחות מתאריך X+1 (כלומר ללא השיחה הראשונה), זו ראיה מספיקה? אם החברה תתבקש להודיע מתי יצרתי איתה קשר בפעם הראשונה הם יגידו להד"ם?
תודה. | |
|
|
|
| 11/1/2021 13:15 |
משה |
re:re:re:משך וטיב תיקון מכונת כביסה בתקופת אחריות | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/01/2021 | | שעה: | 13:15:16 |
| תתפלא אבל ישנם אנשים שיוצרים קשר בכתב. צרכן זכאי לפיצוי משופט של עד 10000 ש"ח מתוקף סעיף 31א לחוק הגנת הצרכן בכפוף לבקשת תיקון בכתב, סעיף 10(ג) לתקנות הגנת הצרכן (אחריות ושירות לאחר מכירה) והתוספת השנייה בסוף התקנות.
לחילופין, הוא זכאי, לדעתי, לפיצוי, אם לא נעשית עבודה מקצועית בזמן הקצר ביותר האפשרי כפי שזה נראה במקרה שלך.
תדפיס שיחות יוצאות אתה יכול להשיג מספק שירות הטלפון כולל השיחה הראשונה. חוץ מזה אפשר לעשות צילומי מסך הטלפון שמראים את תאריכי השיחות.
| |
|
|
|