חיפוש בפורום:
חיפוש מורחב
חזרה לפורום

משך וטיב תיקון מכונת כביסה בתקופת אחריות
מחבר:כובס (לשליחת דואר אלקטרוני)
תאריך:07/01/2021
שעה:00:41:15

שלום.
לפני כארבעה חודשים רכשתי מכונת כביסה. לפני כשבועיים המכונה התקלקלה ברמה שהיא לא שמישה לחלוטין.

ביום ראשון (יום מס' 1) התקשרתי ליבואן. תואם טכנאי ליום חמישי.
ביום חמישי (5) הגיע טכנאי, עם מנוע להחלפה. הטכנאי ביצע מספר בדיקות באמצעות תכניות של המכונה וללא מכשור ייעודי. הטכנאי לא מצא פגם בפעולת המכונה ואמר שאולי הטסטים שביצע ניקו את הצנרת או משהו כזה. סוכם בינינו שהוא ילך, אני אפעיל מכונה והוא יחזור באותו היום אם המכונה תתברר כמקולקלת. המכונה אכן לא סיימה את מחזור הכביסה אבל הטכנאי לא יכול היה לחזור.

התקשרתי ליבואן, אחרי ויכוחים במשך כל אותו היום תואם לי טכנאי ליום ראשון (7 ימים מדיווח). הטכנאי הגיע, ללא מנוע להחלפה, ואמר שהתקלה שאני מתאר לא אופיינית לתקלת מנוע. הוא ניקה מעט את בית הפילטר (לא משהו שלא יכולתי לעשות בעצמי) ואמר שהמכונה תקינה. היא לא. התקשרתי שוב ליבואן. אחרי ריבים וויכוחים עם המוקד התקשרו אלי אתמול, אמרו לי שיגיע אלי טכנאי היום (רביעי, 12 ימים מדיווח) לצורך החלפת מנוע. יודגש - המכונה לא נבדקה פיזית לאיתור כשל במנוע, אלא על סמך תיאור התקלה שנשאר זהה ליום שבו יצרתי קשר עם היבואן.

היום (רביעי, 12 ימים לדיווח) הגיע טכנאי. החליף מנוע וגם בדק את אגן הניקוז של המכונה לסתימה - לא נמצאה סתימה. אחרי שהלך הטכנאי הפעלתי את המכונה והתקלה חוזרת על עצמה. יצרתי שוב קשר עם היבואן, נאמר לי על ידי נציג קשרי לקוחות כי כנראה המשאבה תקולה ויש להחליף גם אותה. הקביעה הזו, בטלפון - ללא בדיקה של המכונה ועל אף שהטכנאי ציין בעצמו שאין בעייה בניקוז של המכונה. מחר (חמישי, 13 ימים לדיווח) אמורים להתקשר לתאם הגעה רביעית של טכנאי.

לסיכום: שני טכנאים לא ביצעו שום פעולת תיקון משמעותית. טכנאי שלישי ביצע תיקון על סמך תיאור טלפוני של התקלה וללא אבחון או וידוא שהמכונה תקינה. אנחנו כשבועיים ללא מכונת כביסה, נאלצים לנסוע להורים על מנת להעביר להם בגדים לכביסה במהלך הסגר. משמעות הדבר בזבוז משמעותי של זמן וכסף, אי נוחות, והטלת העול על ההורים שלנו. אני לא רוצה להיות פה דרמטי, אבל זו באמת טרחה ושיבוש משמעותי של החיים שלנו. בנוסף, ההתקשרות עם המוקד הטלפוני כרוכה בזמן ועצבים.

אני מבקש לדעת האם אנחנו זכאים לפיצוי בהתאם לחוק הטכנאים או בגין רשלנות.
תודה.
7/1/2021 00:41 כובס משך וטיב תיקון מכונת כביסה בתקופת אחריות
10/1/2021 14:12 המועצה לצרכנות    re:משך וטיב תיקון מכונת כביסה בתקופת אחריות
10/1/2021 15:13 כובס       re:re:משך וטיב תיקון מכונת כביסה בתקופת אחריות
10/1/2021 15:29 המועצה לצרכנות          re:re:משך וטיב תיקון מכונת כביסה בתקופת אחריות
10/1/2021 17:29 כובס             re:re:משך וטיב תיקון מכונת כביסה בתקופת אחריות
10/1/2021 15:51 משה          re:re:משך וטיב תיקון מכונת כביסה בתקופת אחריות
10/1/2021 17:26 כובס             re:re:re:משך וטיב תיקון מכונת כביסה בתקופת אחריות
11/1/2021 13:15 משה                re:re:re:משך וטיב תיקון מכונת כביסה בתקופת אחריות