חיפוש בפורום:
חיפוש מורחב
חזרה לפורום

הגשת תביעה קטנה
מחבר:אביב (לשליחת דואר אלקטרוני)
תאריך:05/01/2021
שעה:12:41:07

שלום רב,

אני מעוניין להגיש תביעה קטנה כנגד אל-על בגין אי השבת כספים ויש ברשותי 3 שאלות:

1. בנוגע לנוסח כתב התביעה, באתר של המועצה לצרכנות יש תבנית להגשת כתב תביעה (מסמך וורד), אך היא אינה תואמת לתבנית אשר מצוייה באתר של הרשות השופטת, האם אני צריך למלא את הטופס באתר של הרשות השופטת ובנוסף לצרף את כתב התביעה אשר נוסח בעזרת הרשות לצרכנות כמסמך מצורף, או שאני יכול לפשוט להגיש את כתב התביעה בפורמט כפי שמופיע באתר הרשות לצרכנות ולהתעלם למעשה מהטופס ברשות השופטת?
מצרף גם את הלינק לטופס שאני מדבר עליו באתר הרשות השופטת:
https://www.consumers.org.il/files/Court/filing_a_small_claim.pdf

2. הזמנתי את כרטיסי הטיסה לא ישירות מול אלעל, אלא מול סוכנות דיזינהאוז, את הודעת ביטול הטיסה קיבלתי ישירות מאלעל והם אלו שמעכבים את הכספים. ראיתי כי במכתב הפנייה של הרשות להגנת הצרכן וסחר הוגן אל נציגי חברות התעופה הבינלאומיות הם מציינים כי ״בכל מקרה בו יסורב צרכן על ידי סוכן הנסיעות בטענה שחברת התעופה אינה מכבדת את הדין הישראלי, יראו כמפרים את החוק הן סוכן הנסיעות והן חברת התעופה״, אז השאלה שלי היא האם אני צריך לצרף לתביעה גם את דיזינהאוז, שמהם הוזמנו הכרטיסים?

3. כשמבקשים לצרף תמצית רישום ברשם החברות לכתב התביעה, האם מדובר בנוסח החינמי שמופיע באתר רשות התאגידים או שאני צריך להפיק נסח חברה? ואם אני רואה סתירה בין המיקוד כפי שמופיע ברשם החברות למיקוד שמופיע באתר החברה למשלוח דואר, מה גובר?

תודה רבה וסליחה על האורך,
אביב.
5/1/2021 12:41 אביב הגשת תביעה קטנה
7/1/2021 19:55 המועצה לצרכנות    re:הגשת תביעה קטנה