| ![]() |
| אי קבלת שירות + אחריות מוצר | ||
| מחבר: | REUT (לשליחת דואר אלקטרוני) | |
| תאריך: | 28/12/2020 | |
| שעה: | 19:56:15 | |
| שלום,
אשמח לעזרתכם ולעצתכם. בתאריך 13.8.2020 בוצעה רכישה של מכשיר עיסוי (אקדח עיסוי) שעלותו יקרה, לצורך שימוש במהלך עבודתי. קניית המכשיר בוצעה בבית שלי. במעמד הרכישה הובטח לי שזהו מכשיר איכותי, אמין וחזק. הובטח לי שהמכשיר יחזיק מעמד מספר שעות. ולאחר שימוש בודד במכשיר, גיליתי שהבטרייה של המכשיר מאוד חלשה ובקושי מספיקה לשעה, כלומר המכשיר לא מספיק לטיפול אחד של 60 דקות. בפרסום המוצר באתר החברה הם טוענים כי" זמן עבודה ארוך בטעינה בודדת, למעלה משעה" הפרסום באתר היה מוטעה וסוכן המכירות נתן לי מידע שגוי. לכן עידכנתי את מנהל המכירות בנושא והוא המליץ לי לקנות שתי בטריות משומשות (לטענתו הבטריות "הוצאו" ממכשירים מהמלאי שלהם) וללא אריזה. מכיוון שלא הייתה לי ברירה, נעניתי בחיוב ורכשתי שתי בטריות. בעת הרכישה לא הוסבר לי דבר בנוגע לאחריות המכשיר ובנוסף לא קיבלתי תעודת אחריות המפרטת גבולות האחריות. כאשר חיפשתי באתר של החברה גבולות אחריות, גיליתי שאין שום זכר לתנאי האחריות. במהלך אוקטובר 2020 ( חודשיים בלבד לאחר קניית המכשיר) התלוננתי בפני סוכן המכירות - על רעשים בלתי הגיוניים שבוקעים מהמכשיר בעת שימוש, ולכן אין באפשרותי להשתמש במכשיר. בתאריך 27.10.2020 סוכן המכירות לקח ממני את המכשיר למשרדי החברה, לבדיקה. ועדכן אותי שייקח מס' ימים לבדוק את המכשיר. רק בתאריך 16.11.2020 מנהל המכירות מסר לי שלא בטוח שיוכלו לתקן את המכשיר, ושהוא יכול להחזיר לי את המכשיר ללא תיקון. ב-29.11.2020 קיבלתי תשובה סופית בנושא, במהלך התכתבות בוואטסאפ. "היי, לצערי עם כל המאמצים לא הצלחנו לסדר את נושא הרעש. החלק השבור נמצא בחלק היחידי שאינו ניתן לפתיחה ועלותו היא העלות המרכזית של המכשיר. ניסיתי אני אותו עכשיו ופרט לרעש הוא עובד ונתתי אותו לאמיר על מנת שיחזיר לך. מתנצל אבל באמת שניסינו לעשות הכל" "מהות הרעש איננה ניתנת לתיקון, מקרים שכאלו קורים. השבר הוא בחלק פנימי במכשיר אשר לא ניתן להחלפה. במידה ותרצה אוכל לבדוק אופציית טרייד אין או רכישת חדש בעלות מופחתת משמעותית. מעבר לכך אין לי הרבה מה לעשות, לא מצליחים לתקן את מקור השבר על מנת להפסיק את הרעש. ועוד הפעם... אף אחריות איננה כוללת שבר, ושבר זהו המקרה בפירוש כאן." נשאלת השאלה כיצד ניתן לדעת שיש חלק שבור במכשיר, בעוד מנהל המכירות טוען שלא ניתן לפתוח את החלק במכשיר?? החברה ממנה רכשתי את המכשיר מתחייבת באתר שלה כי המכשיר הינו "שקט במיוחד", עצם זה שהמכשיר רועש מאוד - לא ניתן להשתמש בו. דבר זה מפר את ההתחייבות שלהם ללקוחות. מנהל המכירות, סרב לתקן את המכשיר, ולא סיפק לי חלקי חילוף למוצר זה. אציין כי עד למועד זה לא קיבלתי את המכשיר בחזרה, והמכשיר נשאר במשרדי החברה. לאחר תשובתו של מנהל המכירות, רציתי לשוחח איתו ולכן התקשרתי אליו מס' פעמים. אך הוא לא ענה לשיחה במכוון. ועד כה לא ניתן להשיג אותו טלפונית. בתאריך 2.12.2020 בוצע התקשרות למשרדי החברה אך גם במשרדי החברה התחמקו ממענה. אשמח לעזרתכם, האם יש עילה לתביעה? עד כה לא קיבלתי את המכשיר מהחברה, אף אחד לא יצר איתי קשר. אבקש לציין שהרבה לקוחות הגיעו אליי בגלל המכשיר, וכעת בגלל שהמכשיר לא ברשותי ומקולקל, חלה ירידה מובהקת בהכנסות. | ||
| 28/12/2020 19:56 | REUT |
אי קבלת שירות + אחריות מוצר |
| 30/12/2020 15:18 | המועצה לצרכנות |
re:אי קבלת שירות + אחריות מוצר |
| 31/12/2020 19:28 | REUT |
re:re:אי קבלת שירות + אחריות מוצר |
| 3/1/2021 12:50 | המועצה לצרכנות |
re:re:אי קבלת שירות + אחריות מוצר |