| ![]() |
| התקנת תנור גומחה | ||
| מחבר: | ע"פ (לשליחת דואר אלקטרוני) | |
| תאריך: | 22/12/2020 | |
| שעה: | 18:26:49 | |
| תודה על תשובתכם.
הסעיף היחיד שמתייחס להתקנה בתעודת האחריות הוא זה: "האחריות תקפה ל-12 חודשים מתאריך מסירת המוצר לצרכן (או מתאריך ההתקנה או ההדרכה, אם קבע היצרן חובת התקנה או הדרכה כאמור, ובלבד שעד מועד ההתקנה לא עשה הצרכן שימוש במוצר, והמוצר נשמר בתנאים ראויים העונים לדרישות היצרן)." כלומר המוצר חייב התקנה, אך אין דרישה שהיבואן עצמו יבצע את ההתקנה. אני חושב שאין חשיבות לגבי האם יש דרישה או לא לכך שהיבואן עצמו יבצע את ההתקנה, שכן הדבר משויך לעניין האחריות באם תידרש בעתיד, וכאן אני מדבר על האחריות של היבואן בשלב ההתקנה, טרם החלת האחריות. לצורך ענייננו, ההתקנה הוזמנה מהיבואן כפי שהומלץ בעת הקניה. מרגע שהיבואן הוא המתקין, מצופה ממנו לבצע את ההתקנה כפי שדורש היצרן. קיבוע התנור לגומחה עם הברגים המסופקים הוא העיקר, והמונח "התקנה" מרמז לכל בר דעת שלאחריו ניתן יהיה להשתמש בתנור. בשום שלב לא הסביר היבואן ש"ההתקנה" שלו תסתכם בחיבור התקע החשמלי, הנחת התנור בגומחה ללא קיבוע, והסבר על תפעול התנור. בתום ההתקנה אף שאלה אמי האם ההתקנה בסדר, ונענתה באופן חיובי. לא ניתן היה להבין מכך שנדרשת פעולת קיבוע נוספת. כל הסיטואציה לא סבירה, ובסופו של דבר ביצעתי את הקיבוע לאחר מספר ימים, מה שלא אפשר הפעלה של התנור לאורך זמן רב. נשאר עניין הפיצוי שנתבקש מהיבואן בפניה אליו שכללה את הפרטים. פיצוי לא ניתן, ורק חזרו לאמי בטלפון והסבירו שקיבוע לא כלול בהתקנה. השורה התחתונה היא האם היבואן, בתפקידו כמתקין יכול לנהוג כך? עקרונית הייתי רוצה שהנושא יטופל באופן שלא יחזור על עצמו גם לאחרים, מעשית אני מרגיש שאני סתם מבזבז את זמני (וזמנכם) לשווא... | ||
| 15/12/2020 00:54 | ע"פ |
התקנת תנור גומחה |
| 16/12/2020 12:28 | ע"פ |
אודה על תגובתכם בנושא |
| 17/12/2020 19:29 | המועצה לצרכנות |
re:אודה על תגובתכם בנושא |
| 22/12/2020 18:26 | ע"פ |
התקנת תנור גומחה |
| 23/12/2020 10:49 | המועצה לצרכנות |
re:התקנת תנור גומחה |