חיפוש בפורום:
חיפוש מורחב
חזרה לפורום

ביטול מקדמה בדבר רכישת רכב מחברת ליסינג, קל אוטו.
מחבר:ציון חדד (לשליחת דואר אלקטרוני)
תאריך:14/12/2020
שעה:07:39:36

בתאריך 2.11.20 הגעתי לסניף קל אוטו בב״ש לאחר שבשיחת טלפון איתם התברר וכנראה יש להם רכב שמתאים לצרכים שלי. לאחר הגעתי לסניף סוכם על ניסאן מיקרה שנת 2014 שהוצגה לי בתמונות מחשב + בדיקת מכון מצידם, לאחר סיכום של טיפול ליקויי הרכב מצידם.
הונחתי לשלם מקדמה בגובה 2000₪ ע״ח הרכב.

לאחר מספר ימים נודע לי שהרכב הגיע לסניף והונחתי להגיע להתרשם מהרכב לפני שליחתו למוסך.
יש לציין שברכב נתגלו ליקויים שראיתי בעיניי שלא ניתן היה לראות בתמונות, החלטנו שגם את הנ״ל הם יתקנו.
לאחר כשבוע נודע לי שהרכב הגיע אחרי טיפול מוסך והוזמנתי להתרשם, בבדיקתי המקיפה התגלה לי שעדיין לא טופלו חלק מהליקויים (בטענה שלא היו בטוחים שאני לוקח את הרכב וכעת שהם סבורים שאני אקח אותו הם יתקנו) והחלטתי שאני שולח את הרכב למכון בדיקה ביוזמתי.
מיותר לציין שמנהל הסניף קצת התנגד שאקח את הרכב לבדיקה וטען שזה שלב מאוחר לבדיקה והייתי צריך לשלוח אותו בהתחלה, עמדתי על שלי והרכב נלקח לבדיקה.
בבדיקה נתגלו ליקויים נוספים שלא עלו בבדיקה הראשונה כגון מחזיר שמן פגום, בולמי זעזועים במצב קטסטרופלי ועוד׳ מכון הבדיקה טען באוזניי שהעלות התיקון לליקויים שנמצאו הינו בסביבות ה-3000₪.

חזרתי לסניף ולאחר הערות מצידו ש׳חבל על דמי הבדיקה ששילמתי׳ אמרתי לו שאם לא יטופלו הליקויים+ הליקויים החדשים - לא תתבצע העסקה. רק לאחר עוד שכנועים, יש לציין- מצידי, הוא הסכים לטפל בליקויים, אני שב ומזכיר ששילמתי מקדמה של 2000₪ וההרגשה הכללית הייתה שמשום שהכסף שלי אצלם הם לא ככ מתרגשים ממני.

לאחר עוד כשבוע, בתאריך 22.11.20, כשלושה שבועות מאז תחילת העסקה התקשר אליי מנהל הסניף בטענה שהרכב מוכן ושאבוא לקחת אותו, לאחר שטענתי שקודם אבדוק אם הוא למורת רוחי ואסתפק אקח אותו הוא טען שאני מוזמן ללכת ולהשאיר את המקדמה שלי אצלם (השיחה נעשתה בצורה מאד מזלזלת מצידו).
טענתי מצידי שחתמנו על חוזה וזה לא תקין שהמקדמה תשאר אצלם קבענו שאגיע לסניף. לאחר שנפרדנו לשלום בשיחה, השיחה כנראה לא נותקה ושמעתי אותו לועג לי בטלפון ומקניט אותי בעיני הסובבים ולאחר מכן השיחה נותקה מצידו.
כעבור כמה שניות שוב התקשר (כנראה בטעות) ושמעתי אותו מתייעץ עם מישהו בסביבתו על ליקוי שעלה בבדיקה וככל הנראה לא טופל על ידו ואז השיחה נותקה.
החלטה גמלה בליבי שאת הרכב הזה אני לא אקח לאחר כל הפרשה הזו והחלטתי להגיע לסניף ולבטל את העסקה.
כשהגעתי לסניף קיבל אותי מנהל הסניף ב׳מאור פנים׳ כאילו הכל בסדר בינינו וביקש מאחר העובדים להראות לי את הרכב. טענתי שאיני רוצה את הרכב ואני רוצה לראות חוזה. הוא מיד התעצבן וטען ׳אין חוזה ואין כסף, אתה יכול ללכת׳ התעקשתי לראות חוזה והוא המשיך בשלו בשיח מזלזל. לאחר שקצת נרגע אמרתי שאיני רוצה את הרכב עקב הזמן הרב שלקח לעסקה להתבצע, והעובדה ששמעתי אותו בטלפון מקניט אותי - יש לציין שכל הפגישה הזו מוקלטת וניתן לשמוע את הצורה המזלזלת בה מנהל הסניף מתייחס אליי.
החלטנו שהעסקה תבוטל ואקבל את דמי המקדמה ששילמתי.
למחרת, ה23.11.20, מנהל הסניף שולח לי הודעה ובה תמונה של טופס ביטול עסקה והחזר מקדמה בגובה 2000 שקלים וטען שיקח לכרטיס האשראי שלי להזדכות בסכום עד 14 ימי עסקים.
אתמול, 13.12.20 כ-15 ימי עסקים לאחר התחייבותו לזכות את כרטיס האשראי שלי, דבר שלא נעשה,שלחתי הודעה למנהל הסניף ובו״ז התקשרתי לשירות הלקוחות של קל אוטו והזדהתי בפני הנציגה בדבר ביטול העסקה שלי, היא טענה שיקח לכסף עוד 7 ימי עסקים להגיע אליי עקב עיכוב מצידם.
טענתי באוזנייה שזה לא תקין וניתנו להם 14 ימי עסקים לנהל את כל העניין, היא המשיכה לטעון שזה המצב, ביקשתי לדבר עם מנהל ונעניתי בכך שלמנהל לוקח 48 שעות לחזור - דבר שמעכב עוד את החזר הכסף שלי.
מיותר לציין שמנהל הסניף לא טרח לענות להודעות שלי.

כעת אני עדיין מחכה להחזר המקדמה שלי ופונה אליכם, אשמח לעזרה.
14/12/2020 07:39 ציון חדד ביטול מקדמה בדבר רכישת רכב מחברת ליסינג, קל אוטו.
15/12/2020 15:41 המועצה לצרכנות    re:ביטול מקדמה בדבר רכישת רכב מחברת ליסינג, קל אוטו.