| מחבר: | אנונימי (לשליחת דואר אלקטרוני) |
| תאריך: | 10/12/2020 |
| שעה: | 14:14:07 |
|
שלום רב, ברצוני לספר על שירות גרוע ביותר שחוויתי בעת קנייה ברשת מזון גדולה ומוכרת דרך האינטרנט עם משלוח.
לפני כשבועיים ביצעתי הזמנה שמועד האספקה שלה הוא יום חמישי 26/11/20 בין השעות 15:00-19:00 לכתובתי בנהריה.
הקניה הגיע באיחור גדול מאוד, בשעה 21:30, ללא התראה ערב קודם לכן כפי שקבוע בחוק, וללא התראה בכלל בשום צורה שהיא.
לאחר הגעת המשלוח נוכחתי לגלות כי רוב הקניה שהזמנתי לא הגיע כלל אלא רק חלק קטן ממנה. בנוסף היו מספר טעויות באספקת מוצרים שלא הזמנתי וחוייבתי עבורם ועוד כמה טעויות...
בשיחה מהירה עם השליח נאמר לי שקיבלתי את כל המשלוח שהוזמן ו"מה אתה חושב שאני גנבתי לך את הקניה?". בנוסף לא היה שום ניסיון מצד השליח לעזור לי בבירור מה עלה בגורל שאר הקניה ואיך יוכל לעזור לי לקבלה במהירות.
ניסיתי להתקשר לשירות לקוחות שלמיטב ידיעתי פועלים עד 22:00 אך לאחר המתנה השיחה פשוט נותקה ללא התערבותי.
למחרת יום שישי התקשרתי שוב בבוקר לשירות לקוחות ולאחר המתנה ארוכה הסברתי שרוב הקניה לא סופקה לי כלל, נאמר לי אם אני רוצה לקבל אותה באותו יום שישי אך "לא ידועה שעת הגעת ההזמנה אלייך" , כמובן שוויתרתי על התענוג לקבל משלוח ולהיות בבית בהמתנה אין סופית וחוסר ידיעה מוחלט מתי יגיע המשלוח. נאלצתי בחוסר ברירה (כי טרחתי והשקעתי זמן יקר בהזמנת המשלוח ולא אעשה זאת שוב במקום אחר) להסכים לקבל את המשלוח ביום ראשון כפי שהוצע לי במועד שבחרתי.
מיותר לציין את חשיבות ההזמנה שלי באופן אישי בסמוך לסוף השבוע לצורך הכנות ובישולים לקראת שבת ואת הפגיעה הקשה שכל לקוח במצבי היה סופג אם היה נמצא בהפתעה גמורה לגבי מוצרים שמחכה להשתמש בהם לקראת ההכנות לשבת ונידהם לגלות בדקה ה 90 כי עליו לשנות את כל התכניות וההכנות שרצה להכין לשבת בגלל חוסר אספקת המוצרים ולחפש כעת פתרונות אחרים למצב.
במהלך השיחה שאלתי האם רשת המזון תעשה מחווה כלשהי ללקוח אשר קיבל את המשלוח באיחור גדול וגם על כך שלא סופקו לו רוב המוצרים שהזמין, כמובן שלא היתה תגובה בנושא ונאמר לי כי עליי לחכות לשיחה עם מנהל שיחזור אליי עד ליום שלישי 1/12/20 לכל היותר והוא ייתן לי את כל התשובות. ביקשתי עוד באותו יום שישי לקבל שיחה עם מנהל על כל ההתנהלות הכושלת הזאת ושאני לא מוכן לחכות עוד בכלל, התשובה היתה שייבקשו ממנהל באופן דחוף שיחזור אליי עד יום ראשון 29/11/20 לכל היותר כי ביום שישי מנהלים לא עובדים.
נחזור לעניין המוצרים החסרים שלא סופקו במשלוח המקורי הראשון, הפעם המשלוח הגיע בזמן שנקבע אך שוב קיבלתי מספר מוצרים שונים ממה שהזמנתי. הפעם כבר עייפתי מלהתלונן ולהתקשר למקום שלא נותן מענה כראוי והחלטתי שאחכה לשיחת מנהל כי הבנתי שלקוח שלא מתלונן לא פונה אלינו ללא הפסקה פשוט אין טעם להתייחס אליו.
רק ביום ראשון 6/12/20 עברו כמעט כבר שבועיים מיום ההזמנה שהגיע באיחור ולא סופקה במלואה התקשרה אליי שוב נציגת שירות לקוחות במקום שיחת מנהל, קיבלתי דרכה זיכוי על מוצרים שלא הזמנתי וטעויות נוספות שהיו בהזמנה ואמרה שתעביר את פנייתי הלאה לטיפול פניות הציבור.
למחרת יום שני 7.12.20 התקשר נציג פניות הציבור של הרשת וטען שבגלל מזג האוויר שהיה בנהריה נוצר איחור נוסף למשלוח. לפי המערכת של אותה רשת נשלחה אלינו הודעה הודעת SMS בשעה 13:30 (למרות שבפועל לא קיבלנו שום הודעה מהם בטלפון) על איחור נוסף של שעה וחצי מזמן המשלוח המקורי, זאת אומרת שהמשלוח צריך להגיע לפי הזמן החדש בשעה 20:30 והוא אומר שמשעה זו נמשיך לספור את הזמן לנושא של חוק הטכנאים של איחור. הוא משך את הזמן של סוף המשלוח של ההגעה שלו משעה 19:00 לשעה 20:30 ומשם הוא מצמיד את זה לזמן המקור של המשלוח. הנציג טוען גם שעבור התקלה שהייתה של איחור במשלוח, למשלוח בלבד יזכה אותי בזיכוי של שתי משלוחים זאת אומרת 60 שקלים ופה נגמר מבחינתו הסיפור של הפיצוי בגין המשלוח, הוא טוען שהוא יבדוק את נושא חוק הטכנאים שלטענתו הרשת כן פועלת לפי חוק הטכנאים ולמיטב ידיעתו חוק הטכנאים כן חל על הרשת אבל שדובר לנושא המשלוח אז היה ניסיון לבצע שימוש בחוק ולהזיז את השעה של סוף המשלוח מ 19:00 ל 20:30 וכך להרוויח עוד זמן של איחור במשלוח כביכול שלא נוצר איחור.
הנציג אמר שבמקסימום ייתנו לי אולי אם יצליח לבקש עבורי אישור לעוד 100 ש"ח. אמרתי לו שפיצוי כזה אני לא מוכן לקבל כי זה ממש לא פיצוי הולם עבור כל מה שקרה.
מה אתם מציעים לי לעשות עכשיו? מה גובה הפיצוי מינימום אותו אני אמור לקבל במקרה כזה?
|
|
|