שלום,
בתאריך 04.08.2020 חתמתי על הסכם לימודים עם אחד מבתי הספר המובילים בארץ בתחום האיפור. בהסכם רשום כי מועד התחלת הלימודים הינו 1.10.2020 והוא אמור להימשך כשישה חודשים.
במועד החתימה על הקורס נתתי מקדמה באשראי ולאחר כמה ימים הוסדר התשלום על יתר הסכום טלפונית באשראי בפריסה לתשלומים.
לאור הקורונה ביה"ס הודיע על דחיית מועד הקורס בכשבוע, לאחר מכן הודיע על דחייה נוספת לתאריך לא ידוע.
לאחר מספר שבועות ממועד התחלת הקורס המקורי יצרתי קשר עם ביה"ס כדי לעצור את התשלומים, שכן הם ממשיכים לרדת וטרם קיבלתי תמורה, ונאמר לי על ידם כי יש באפשרותי לפנות לחברת האשראי לעצור את התשלומים וכשהקורס יפתח ביה"ס ידאג להמשיך את התשלומים.
כחודש לאחר מכן (וכחודשיים לאחר מועד פתיחת הקורס המקורי) ביה"ס פנה אליי טלפונית ואמר שהייתי צריכה להודיע לו לפני פנייתי לחברת האשראי. אני טענתי שלא נאמר לי כך. ובנוסף, לאור הדחייה הממושכת ותוכניות שיש לי לאחר חודש מרץ, דוגמת התחלת לימודים לתואר מתקדם, ברצוני לבטל את העסקה. נאמר לי שאם כך, אתבע על ידם.
בשיחה טלפונית שאירעה כעבור כמה ימים, נטען ע"י ביה"ס כי הפרתי חוזה משום שעצרתי את התשלומים ע"י חברת האשראי. אני טענתי שלא הפרתי ושזו הייתה הנחיית ביה"ס אליי בפנייתי אליהם לפני כחודש. מלבד זאת הבעתי את ענייני בביטול העסקה, שכן בשיחה זו נאמר לי שהקורס יפתח ב24.12.2020. כלומר יסתיים כשלושה חודשים מאוחר יותר ממועד תחילת הקורס המקורי ואני מתעיניינת בלימודים שיחלו במרץ למשך שנתיים. נאמר לי שזה לא אפשרי ושאהיה חשופה לתביעה. אמרתי שאני רוצה לבדוק את החוזה שלי עם איש מקצוע, ואז אוכל להגיב.
אשמח לדעת מומחה לגבי זכאותי לבטל את העסקה ואת רישומי לקורס, מבלי לשלם את יתרת התשלומים.
מצרפת את הסעיפים הרלוונטיים בחוזה:
4 .א. ביה"ס יכול לדחות את מועד הקורס ו/או המסלול למועד שלא יעלה על 60 ימי עסקים ובכפוף לאי
שינוי היום בשבוע והשעה.במקרה כזה לא תעמוד טענה כלשהי כנגד ביה"ס בעניין זה.
ב. במידה וביה"ס יאלץ להפסיק את הקורס ו/או המסלול לתקופה כלשהי, מסיבות שאינן תלויות בו כגון:
מילואים, כוח עליון, מצב בטחוני, מחלה, חוסר יכולת להשתמש במתקן ביה"ס לאיפור וכיו"ב סיבות - יושלמו
לימודי הקורס מאוחר יותר ומיד עם הסרת המניעה האמורה כך שהתלמיד יוכל לסיים את לימודיו בהצלחה.
לתלמיד לא תהיה במקרה כזה כל טענה ו/או תביעה ו/או דרישה כלפי בית הספר, והוא לא יהא זכאי לכל
החזר ו/או פיצוי.
5 .התלמיד מתחייב לשלם לביה"ס את שכר הלימוד כפי שמופיע בהסכם וכן עלותן של הטבות אחרות שניתנו
במסגרת ההרשמה ללימודים, במעמד חתימת הסכם זה ולא יאוחר משלושה ימי עבודה מיום ההרשמה.
תלמיד שבכוונתו לשלם את שכר הלימוד כולו או חלקו, באמצעות פקדון לחיילים משוחררים ו/או באמצעות
מימון חיצוני אחר (להלן: "מימון חיצוני"), ובמעמד החתימה על הסכם זה, טרם נתקבל המימון החיצוני,
יפקיד בידי ביה"ס, במועד חתימת ההסכם המחאה בסך גובה שכר הלימוד. החל התלמיד את לימודיו וטרם
נתקבל המימון החיצוני, יהא ביה"ס רשאי לפדות את ההמחאה שהפקיד התלמיד, ולפרוע ממנה את שכר
הלימוד. תלמיד ששילם את שכר הלימוד בהוראת קבע ו/או בשיקים וכל התשלומים או חלקם לא כובד על
ידי הבנק, על התלמיד לשלם את העמלות הכרוכות באי כיבוד השיקים ו/או בהוראת הקבע. מובהר, כי
תלמיד שלא שילם את שכר הלימוד במלואו – לא יהא זכאי ללמוד בביה"ס ולא יהא זכאי לקבל כל תעודה.
6 .תלמיד שהודיע לביה"ס על רצונו לא ללמוד בקורס ו/או מסלול (להלן: "הביטול"), יחולו עליו הוראות חוק
הגנת הצרכן, תשמ"א – 1981 ,בדבר ביטול עסקה, וכן תקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה), תשע"א –
2010 ,ולפיהן אם הודיע על הביטול בתוך 14 ימים לפחות ממועד חתימת הסכם זה, ובלבד שהביטול ייעשה
14 ימים שאינם ימי מנוחה, קודם לתחילת הלימודים, ישיב לו ביה"ס את התמורה ששילם בניכוי דמי ביטול
בשיעור של %5 משכר הלימוד או 100 ₪ לפי הנמוך מבינהם. במידה והעסקה נעשתה בכרטיס אשראי
יחוייב הצרכן גם בדמי הסליקה. היה וקיבל התלמיד במסגרת ההרשמה מתנה כלשהי, שווי המתנה יקוזז אף
הוא מההחזר. במידה ושכר הלימוד מומן באמצעות גורם חיצוני – יחזיר ביה"ס את הכספים עפ"י האמור
לעיל, למקור המימון החיצוני. מבלי לגרוע באמור לעיל, היה התלמיד חייל משוחרר, יחולו עליו הוראות
משרד הכלכלה ויוחזרו הכספים לקרן לפקודת חיילים משוחררים. במקרה של תשלום שכר הלימוד
באמצעות חברת ern ו/או חברת מימון,יעמדו דמי הביטול בהתאם לחוק הגנת הצרכן + %3 מסך העיסקה
שכן בית העסק מחוייבת בעמלה זו .
7 מבלי לגרוע באמור לעיל בכלל ובסעיף 7 בפרט, במקרה של בקשת התלמיד למעבר לתאריך קורס אחר
פחות מ-14 ימי עבודה טרום תאריך תחילת הלימודים, יהיה הדבר נתון לשיקולו של בית הספר.
8 .מוסכם כי כל ההוצאות שייגרמו לבית הספר כתוצאה מאי עמידתו של התלמיד בהתחייבויותיו על-פי הסכם
זה במלואן ובמועדן ו/או כתוצאה מהפרתו את ההסכם, לרבות הוצאות משפטיות, עמלות שונות, הוצאות בגין
חיוב הפרשי ריבית והצמדה וכו' - יחולו על התלמיד והוא מתחייב לשלמן מייד על-פי דרישתו הראשונה של
בית הספר. אין באמור לעיל, כדי לגרוע מכל סעד או זכות אחרים שיעמדו לזכות ביה"ס.
תודה !!
|