חיפוש בפורום:
חיפוש מורחב
חזרה לפורום

אחריות בגין מכשיר סלולר הנמסר לתיקון
מחבר:חלי (לשליחת דואר אלקטרוני)
תאריך:17/11/2020
שעה:16:47:51

שלום אשמח להתייעצות. קניתי מכשיר סלולאר מחנות פרטית ולמכשיר 24 חודשי אחריות. לאחר שנה וחצי המכשיר שלי התקלקל ולא נדלק. הלכתי לנקודת המסירה הרשומה באתר של חברת האחריות ומסרתי את המכשיר בתאריך ה-27/10. לא סופק לי כל מכשיר חלופי תמורת המכשיר שהפקדתי וכאשר שאלתי כמה זמן ייקח התיקון המוכר אמר לי שהוא ישלח את המכשיר למעבדה וזה 14 ימי עבודה. שאלתי מתי הפאלפון יימסר למעבדה והוא ציין כי היום כבר היה הנציג מטעמם והמכשיר יימסר למחרת. ב-5.11 התקשרתי למעבדת השירות והנציגה מטעמם ציינה כי עדיין לא החלו לבדוק את המכשיר והוא רק התקבל אצלם יום לפני. ציינתי כי הם מחוייבים לספק לי את המכשיר חזרה בתום 14 יום מהרגע שמסרתי אותו והיא התעקשה וציינה כי ה14 יום מתחילים להיספר רק מרגע שהמכשיר התקבל במעבדה. התקשרתי גם שבוע לאחר מכן ועדיין ציינו שהמכשיר בבדיקות ולא ידעו להעריך לי את זמן התיקון. ב16.11 התקשרתי שוב ועדיין אמרו לי שהמכשיר בתיקון ועדיין לא ניצלו את כל ימי האחריות שלהם. אמרתי לנציגה שלא כך על פי כתב ההתחייבות שלהם שבידי והם צריכים לתקן לי את המכשיר בתום 14 ימי עבודה מהיום שבו הוא נמסר לנקודת האיסוף. היא אמרה שהיא תתן לי תשובה יום למחרת (17/11). היום היא אמרה ל שהמכשיר לא בר תיקון והחברה תספק לי מכשיר חדש במקומו ונתנה לי אופציה בין 2 מכשירים. כאשר בדקתי את המכשירים הללו באינטרנט ראיתי ששווי המכשירים בשוק הינו כ-1000 ש"ח כאשר אני רכשתי את המכשיר בשווי של 1899 ₪ ושלחי לה תצלום של הקבלה. דרשתי מכשיר שווי ערך לשווי הרכישה שלי אך הנציגה ציינה כי ערך המכשיר שלי ירד עקב גילו והוא שווה למכשירים שהיא נתנה לי לבחור. האם החברה צריכה לספק לי מכשיר בשווי אשר אני רכשתי אותו או מכשיר שווי ערך למכשיר שלי כיום? והאם ניתן לקבל פיצויי על כך שהם חרגו מ14 ימי העסקים להם התחייבו על פי תעודת האחריות?
17/11/2020 16:47 חלי אחריות בגין מכשיר סלולר הנמסר לתיקון
19/11/2020 10:04 המועצה לצרכנות    re:אחריות בגין מכשיר סלולר הנמסר לתיקון