| ![]() |
| חוק הטכנאים - אי הגעת טכנאי אשר לטענת החברה הגיע | ||
| מחבר: | ישראל (לשליחת דואר אלקטרוני) | |
| תאריך: | 17/11/2020 | |
| שעה: | 10:49:45 | |
| שלום,
בתאריך 11/11/20 בין השעות 12:30-14:30 תואם לי מתקין לצורך התקנת כיריים חדשים שרכשתי. בשעה 14:10 קיבלתי שיחת טלפון מהטכנאי אשר ציין בפני שהוא מתעכב בהתקנה אחרת ושיגיע אליי עד השעה 15:15. אמרתי לטכנאי שאין בעיה ושאנחנו ממתינים לו בבית. בסביבות השעה 15:20 קיבלתי שיחת טלפון ומיד עניתי, בשיחה היה מענה קולי אשר אמר "הגעת למכסה המקסימאלית של ההודעות הקוליות בתיבה". בשעה 15:22 קיבלתי הודעת מסרון מהחברה: "לקוחות יקרים, טכנאי אלקטרוניקס פרו הגיע לביתכם אך לא היה מענה. לתיאום מועד חדש לחץ כאן.." מיד באותו הרגע התקשרתי לשירות הלקוחות על מנת לברר מדוע קיבלתי מסרון זה. הנציגה אשר ניסתה ליצור קשר עם הטכנאי הודיעה לי שהטכנאי טוען שהוא דפק אצלנו בדלת ולא היה מענה ולכן נסע משם ואין באפשרותו לחזור ובנוסף היא טענה שיש תיעוד של צילום דלת ביתנו שצולמה על ידי הטכנאי. אשתי חיכתה לטכנאי בסלון אשר קרוב מאוד לדלת הכניסה לבית וידענו שהטכנאי צריך להגיע. לא הייתה שום דפיקה בדלת, לא צלצול בפעמון (חשוב לציין שהפעמון כל כך חזק שלא ניתן לפספס צלצול שלו), לא צלצול באינטרקום ולא צלצול בטלפון (לחברה יש את גם את מספר הטלפון של אשתי וגם את מספר הטלפון שלי). מדובר בשקר. אשתי הייתה יחד עם התינוק בבית וציפתה להגעת הטכנאי – אנחנו לאחר התקנת מטבח חדש בדירה וחיינו יותר מחודש ללא כיריים – חיכינו להתקנה הזו בציפייה רבה ולא היינו מוותרים עליה לרגע. ביקשתי שיחה עם מנהלים בחברה והם טוענים שיש להם תמונה של דלת הכניסה ולכן מבחינתם הטכנאי הגיע ואנחנו לא היינו בבית. מבחינתי אנחנו היינו בבית וחיכינו בקוצר רוח להגעת הטכנאי. אנחנו חיינו כחודש וחצי ללא כיריים בבית עם תינוק קטן שאוכל 2 ארוחות מוצקים ביום - אי אפשר לתאר כמה חיכינו להגעת הטכנאי הזה. יותר מזה, מבחינתנו אי הגעת הטכנאי ביום רביעי כפי שנקבע, משמעותה הייתה להעביר סוף שבוע נוסף ללא כיריים. אני רואה מקרה זה בחומרה רבה. לפי דעתי מדובר במקרה חמור בו הטכנאי התעכב בהתקנה אחרת וראה שהוא מאחר ככל הנראה לחזור הבייתה (אולי אפילו לאסוף את הילדים או משהו) ולכן מיהר ללכת והחליט פשוט לנסוע ולהמציא שהגיע ולא היינו בבית. במידה ואכן יש תמונה של דלת ביתנו – אני רואה בזה דבר חמור עוד יותר, מאחר ומדובר בתרגיל שיאפשר לטכנאי ללכת ולכסות על עצמו. חשוב לציין שמייד לאחר שקיבלתי את ההודעה ב-15:22 חייגתי לשירות הלקוחות וביקשנו מהנציגה שהטכנאי יחזור אלינו כי הוא לא דפק בדלת, היא ביררה מול הטכנאי והוא אמר שהוא התרחק מהאזור ולא מתכוון לחזור (היה מדובר בכמה דקות מרגע קבלת ההודעה..) - כמה כבר ניתן היה להתרחק בכמה דקות?!? ציינתי בפני הנציגה שבמידה והטכנאי לא יגיע אני אדרוש את זכותי לקבלת 600 ש"ח כפיצוי על אי הגעת הטכנאי על פי חוק הטכנאים. ביקשתי בנוסף שיחזור אליי מנהל בדחיפות. ביום למחרת התקשרה אליי נציגה שטענה שהיא מנהלת ואמרה לי שהיא מתאמת לי הגעת טכנאי ליום ראשון ו"לפנים משורת הדין ההתקנה תהיה ללא עלות מאחר ולא היינו בבית בביקור הקודם". אני רתחתי מעצבים מאמירה זו, שכן היינו בבית וחיכינו לטכנאי, צרחתי על הנציגה עד שהיא אמרה לי שהיא תבדוק מה היא יכולה לעשות לגבי הקדמה של הטכנאי, לבסוף חזרה אליי אחרי שעה ואמרה שהיא הצליחה לתאם לי ליום למחרת (יום שישי) - טכנאי אכן הגיע וביצע את ההתקנה. יחד עם זאת, אני כל כך כועס על המקרה ולא מוכן לוותר על זכותי לקבלת 600 ש"ח כפיצוי - מבחינתי העניין הוא יותר עקרוני, שכן אני רואה מקרה זה בחומרה רבה ובעצם מאפשר לכל טכנאי שבעצם ממהר הבייתה להגיע למקום ההתקנה, לצלם את הדלת, להגיד שהלקוח לא נמצא בבית ולנסוע משם. המקרה הזה פשוט מרתיח כי אני לא יכול לתאר עד כמה חיכינו לכיריים האלה (רק מי שהעביר חודש וחצי ללא כיריים יחד עם תינוק שאוכל 2 ארוחות מוצקים ביום יוכל להבין עד כמה כל יום הוא נצח). אודה לקבלת ייעוץ האם ישנה עילה לתביעה? הרי מדובר במקרה קצה בו הטכנאי טוען שהגיע אלינו ולא היה אף אחד בבית ואף צילם את דלת הכניסה, ואנחנו טוענים שהיינו בבית וחיכינו לו. מדובר במילה שלנו מול המילה של הטכנאי - מה ניתן לעשות במקרים כזה? | ||
| 17/11/2020 10:49 | ישראל |
חוק הטכנאים - אי הגעת טכנאי אשר לטענת החברה הגיע |
| 18/11/2020 15:22 | המועצה לצרכנות |
re:חוק הטכנאים - אי הגעת טכנאי אשר לטענת החברה הגיע |
| 18/11/2020 15:40 | משה |
| 18/11/2020 16:11 | ישראל |
re:re:חוק הטכנאים - אי הגעת טכנאי אשר לטענת החברה הגיע |
| 19/11/2020 11:19 | משה |
re:re:חוק הטכנאים - אי הגעת טכנאי אשר לטענת החברה הגיע |
| 18/11/2020 17:18 | לימור |