חיפוש בפורום:
חיפוש מורחב
חזרה לפורום

הטעייתי על אייפון שכאילו הוא יבואן רשמי פרטנר והוא מדגם אירופאי ולא יפני
מחבר:בער (לשליחת דואר אלקטרוני)
תאריך:06/11/2020
שעה:00:31:31

לפני כמה ימים רכשתי בחנות מובייל לננד בהרצליה אייפון 8, אחרי שראיתי באתר שיש אפשרות של יבואן רשמי פרטנר, התקשרתי לוודא שאכן מדובר ביבואן רשמי ונאמר לי במפורש שהמכשיר של פרטנר הוא מדגם אירופאי ולא יפני. נסעתי למעלה משעה כדי לרכוש סוף סוף את המכשיר המיוחל, ובידיעה שאני רגוע ומגובה לגבי אחריות המכשיר ומדובר בדגם אירופאי ולא יפני. קניתי את המכשיר וחזרתי שוב בדרך הארוכה, ישבתי זמן רב להעביר את כל הנתונים, לאחר שסוף סוף הצלחתי להעביר גיליתי את התרמית. מדובר באייפון מדגם יפני. זה גם העלה אצלי חשד לגבי האחריות, ביררתי אצל פרטנר ואמרו לי שמכשיר עם אחריות אפשר מיד לראות באתר שלהם (המוכרת ניסתה לטעון שרק לאחר שבועיים זה מתעדכן, אך נאמר לי במפורש שאין דבר כזה). בדקתי באתר וגם באתר של גט סל (גם המוכרת בדקה יחד איתי) וראינו שאין אחריות ולא נעליים. התקשרתי אחרי כמה שיחות והפניות (לא ענו להודעה דרך האתר) נאמר לי תבוא לחנות נטפל בזה. הייתי בטוח שיחליפו את המכשיר לאירופאי וביבואן רשמי של פרטנר. אלא שכאשר הגעתי (שוב אחרי דרך ארוכה של שעה) אמרו לי שאין להם מכשירים אחרים, אבל בגלל טענותיי אני יכול להחזיר את המכשיר רק שעלי למחוק את הנתונים. הלכתי לרכוש אייפון במקום אחר, העברתי את כל הנתונים, והגעתי להחזיר. היה שם מוכר אחר, אמרתי לו שהסכימו לי להחזיר, אבל התעקש שמבחינתו זה ביטול עסקה שגובים עליה 100 ₪. שאמרתי לו שמדובר בהטעייה שאמרו לי שמדובר במכשיר אירופאי וביבואן רשמי (לא רק אחריות!...) של פרטנר, ואף השמעתי לו את ההקלטה, אמר שעדיין הוא מוכן רק בביטול עסקה. אמר שלא משנה מה אמרו לי בטלפון כי כתוב באתר שזה מארץ יפן (כשהגעתי הבית, ראיתי בצילום המסך מהאתר לפני כמה ימים, שהם הוסיפו את זה עכשיו אחרי התלונה שלי. פשוט לא ייאמן). אפילו לא ביקשתי פיצוי על כל העגמת נפש, נסיעות וכו’, אז אמרתי שאם כך הגישה אז פשוט אגש למועצה להגנת הצרכן, ואז החל להגיב לי "תשתוק", רק בגלל זה אני עושה לך ביטול עסקה. גם כשאמרתי שכבר סיכמו איתי על החזרת מכשיר וזיכוי עליו, הוא התעלם מטענותיי. הרגשתי משופל וחסר אונים שאיני יכול לעשות כלום כי כך הוא החליט. בשלב זה אני חושב שמגיע לי (מעבר כמובן ל-100 ש״ח על ביטול העסקה כביכול) פיצוי על כל ההטעייה הכפולה (הן בטלפונים והן בתיקון האתר), העגמת נפש, ההשפלה וחוסר האונים, הטרטורים והשינויים בסיכומים וכו׳ וכו׳. מה עלי לעשות? האם אני אכן זכאי לקבל פיצוי? איך ניתן לאמוד כמה מגיע לי? האם להגיש לבדי תביעה בבית משפט לתביעות קטנות?
6/11/2020 00:31 בער הטעייתי על אייפון שכאילו הוא יבואן רשמי פרטנר והוא מדגם אירופאי ולא יפני
9/11/2020 13:00 המועצה לצרכנות    re:הטעייתי על אייפון שכאילו הוא יבואן רשמי פרטנר והוא מדגם אירופאי ולא יפני