| מחבר: | עדי (לשליחת דואר אלקטרוני) |
| תאריך: | 02/11/2020 |
| שעה: | 11:38:15 |
|
כל ההתנהלות מול הטכנאי היתה ב14.10.
בקצרה לשאלותיכם:
לגבי השאלה הראשונה - הוא לא הגיע באותו יום ולא בכלל.
2. לגבי השאלה השניה - ב14.10.
בהרחבה:
תואם לי טכנאי ל14.10 בין 10:00 ל14:00. ב12:30 באותו יום הוא התקשר שהוא יגיע רק בין 15:00 ל17:00 באותו יום (ב14.10). (כבר כאן מגיע לי הפיצוי, מכיוון שלפי החוק שינוי בזמני הגעה אמור להיעשות ערב קודם). באותה שיחה איתו ב12:30 הסברתי שהתקלה בטרמוסטט כנראה ואז הציע שיקחו את התנור למעבדה. סירבתי וטענתי כי אמרו שיבוא טכנאי עם מדחום. הוא טען שלו אין מדחום והוא יתקשר אלי באותו יום לתאם הגעה של טכנאי עם מדחום. ב17:30 באותו יום (עדיין ב14.10) הוא אמר שהוא יתקשר אלי למחרת (15.10) לתאם הגעה של הטכנאי עם המדחום. ב15.10 הוא לא התקשר ולא תואם לי אף טכנאי.
ב18.10 התקשר אלי בהפתעה טכנאי אחר ושאל אם יש מישהו בבית. גם אותו מנהל שדיבר איתי הודה שהוא שלח את הטכנאי בלי תיאום.
|
|
|
| 1/11/2020 10:13 |
המועצה לצרכנות |
re:סירוב לפצות בגין אי הגעת טכנאי - חברת 'תמוז' | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/11/2020 | | שעה: | 10:13:19 |
| שלום רב עדי,
בפנייתך את מציינת כי:
"...תואם לי טכנאי של 'תמוז' לתאריך ה14.10 בין השעות 10:00 ל14:00. בשעה 12:30 התקשר אלי הטכנאי ואמר שהוא לא יגיע עד 14, אלא בין 15:00 ל17:00..."- האם הטכנאי הגיע או לאו? אם הגיע מתי הגיע?
בנוסף, את טוענת כי:
"... הוא טען שהמדחום נמצא אצל טכנאי אחר ושהוא יתקשר אלי ושיתאמו איתי הגעה של הטכנאי השני. ב17:30 הוא התקשר ואמר שהטכנאי השני יגיע אלי מחר ושהוא עצמו יתקשר אלי בבוקר להודיע לי מתי יגיע הטכנאי..."- מתי זה היה (תאריך)?
| |
|
|
|
| 2/11/2020 11:38 |
עדי |
re:re:סירוב לפצות בגין אי הגעת טכנאי - חברת 'תמוז' | | מחבר: | עדי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/11/2020 | | שעה: | 11:38:15 |
| כל ההתנהלות מול הטכנאי היתה ב14.10.
בקצרה לשאלותיכם:
לגבי השאלה הראשונה - הוא לא הגיע באותו יום ולא בכלל.
2. לגבי השאלה השניה - ב14.10.
בהרחבה:
תואם לי טכנאי ל14.10 בין 10:00 ל14:00. ב12:30 באותו יום הוא התקשר שהוא יגיע רק בין 15:00 ל17:00 באותו יום (ב14.10). (כבר כאן מגיע לי הפיצוי, מכיוון שלפי החוק שינוי בזמני הגעה אמור להיעשות ערב קודם). באותה שיחה איתו ב12:30 הסברתי שהתקלה בטרמוסטט כנראה ואז הציע שיקחו את התנור למעבדה. סירבתי וטענתי כי אמרו שיבוא טכנאי עם מדחום. הוא טען שלו אין מדחום והוא יתקשר אלי באותו יום לתאם הגעה של טכנאי עם מדחום. ב17:30 באותו יום (עדיין ב14.10) הוא אמר שהוא יתקשר אלי למחרת (15.10) לתאם הגעה של הטכנאי עם המדחום. ב15.10 הוא לא התקשר ולא תואם לי אף טכנאי.
ב18.10 התקשר אלי בהפתעה טכנאי אחר ושאל אם יש מישהו בבית. גם אותו מנהל שדיבר איתי הודה שהוא שלח את הטכנאי בלי תיאום.
| |
|
|
|
| 4/11/2020 10:37 |
המועצה לצרכנות |
re:re:סירוב לפצות בגין אי הגעת טכנאי - חברת 'תמוז' | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/11/2020 | | שעה: | 10:37:15 |
| שלום רב עדי,
לענייו שאלתך בדבר היעדר תיעוד קביעת מועד הגעת טכנאי, מלבד שיחות טלפון לטענתך- האם נדרשת להציג ראיה כלשהי? האם בית העסק טוען אחרת? אם לאו, תנסי לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים ואם תתקלי בבעיה, הגישי תלונה באתרנו בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 11/11/2020 11:48 |
עדי |
re:re:re:סירוב לפצות בגין אי הגעת טכנאי - חברת 'תמוז' | | מחבר: | עדי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/11/2020 | | שעה: | 11:48:51 |
| א. לשאלותיכם - לא נדרשתי להציג ראיה, ולו בגלל העובדה שלא יכולה להיות לי ראיה. הם לא שולחים שום אסמכתא לתיאום טכנאי בשום ערוץ (לא אימייל, לא סמס, לא הודעת וואטסאפ לא צילום מסך או כל דבר אחר). גם בפעמים שתואם לי טכנאי שהגיע בסופו של דבר - לא קיבלתי שום אסמכתא. על כך הלנתי בשיחות שכן הקלטתי איתם.
ב. יש שם בעיה שאתה מתאם טכנאי עם היבואן תמוז, ואז זה עובר לנותן השירות בפועל שזו חברת בת או משהו בשם מוזס. לכן נוצר שם בלבול ואפילו ביום תיאום הטכנאי אפשר לראות בטלפון שלי מלא שיחות שלא נענו בזמן השיחה מתמוז מהשלוחה של מוזס שרצו לתאם טכנאי.
מה שכן, כשדיברתי עם המנהל הוא לא הכחיש את ענין הגעת הטכנאי ב14.10, אבל טען שסירבתי שיקחו את התנור למעבדה ולכן לא מגיע לי פיצוי. הסברתי לו שגם אם הייתי מסכים שיקחו את התנור למעבדה הטכנאי היה מגיע לכל הפחות 3 שעות אחרי זמן ההמתנה (תואם לי טכנאי בין 10 ל14, וב12:30 התקשר הטכנאי ואמר שיגיע רק בין 15 ל17). הוא עמד על שלו שלא מגיע לי פיצוי.
ג. הבעיה שאין שום דרך ליצור איתם קשר בכתב. התקשרתי למוקד השירות והקלטתי שיחה עם נציג שנתן לי מספר פלאפון. שאלתי אותו אם זה מספר רק לתיאום טכנאים וכו' או שאני יכול לפנות בנוגע לנושא שהעליתי כאן והסברתי שאני צריך תגובה מהם בכתב בצורה רשמית. הוא אמר שבמקרה כזה מנהל שירות מתקשר אלי ושאין דרך לפנות בכתב ולקבל תשובה בכתב. השארתי פרטים שהמנהל יחזור אלי אבל הבעיה היא שלא תמיד יש לי פלאפון נוסף לידי שאוכל לצלם ולהקליט את השיחה (מה גם שלפעמים אני בנהיגה או במצבים שאיני יכול לצלם את השיחה גם אם היה לידי מכשיר נוסף) ואז שוב אין לי את התגובה שלו.
מה אני עושה במקרה כזה? | |
|
|
|
|
|
|
|
| 22/11/2020 15:10 |
המועצה לצרכנות |
re:re:re:re:סירוב לפצות בגין אי הגעת טכנאי - חברת 'תמוז' | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/11/2020 | | שעה: | 15:10:59 |
| שלום רב עדי,
על מנת להשיג מספר פקס או דוא"ל של החברה, תנסי אולי לברר מול בית העסק ממנו נרכש המוצר.
לעניין הטענה כי בתעודת האחריות לא מופיע מספר פקס של נותן השירות-
עקרונית, תקנה 14 בתקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) קובעות כי:
"14. (א) בתעודת האחריות יצוינו –
(1) שם הטובין, תיאורם, מספרם הסידורי, אם קיים, שם הדגם ושנת הייצור;
(2) תאריך רכישת הטובין ופרטי העוסק שמכר את הטובין לצרכן;
(3) פרטיו המלאים של היצרן: שמו, כתובתו, מספר זהות/מספר תאגיד שלו, שמו המסחרי, מספר טלפון ופקסימילה וכן כל פרט אחר המאפשר לצרכן לפנות ליצרן לשם קבלת שירות;
..."
לפיכך, ובהנחה שהפרטים המפורטים לעיל לא מופיעים בתעודת האחריות, תוכלי לפנות אל הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן במשרד הכלכלה והתעשייה.
| |
|
|
|
| 24/11/2020 17:17 |
עדי |
re:re:re:re:re:סירוב לפצות בגין אי הגעת טכנאי - חברת 'תמוז' | | מחבר: | עדי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/11/2020 | | שעה: | 17:17:45 |
| אני מעריך מאוד את תשובותיכם ואת הפורום, ומבין שיש פה עשרות מקרים שאתם מטפלים בהם במקביל. אבל הרבה פעמים אתם מבקשים לבצע פעולה שכבר ציינו שביצענו. לעצם הענין, כבר ציינתי בהודעות קודמות (ראו הודעה ב11/11/2020 11:48 סעיף ג) שדיברתי איתם ואמרו לי מפורשות שאין אפשרות לפנות אליהם בכתב.
אז בסדר, אני אפנה להתלונן על כך שאין את הפרטים שאמורים להיות בתעודת האחריות, אבל עדיין נשארתי עם התלונה המקורית שלי לגבי אי הגעת טכנאי.
מה אני עושה אם אין אפשרות לפנות אליהם בכתב? איך אני מקדם את העניינים? | |
|
|
|
| 24/11/2020 17:18 |
עדי |
re:re:re:re:סירוב לפצות בגין אי הגעת טכנאי - חברת 'תמוז' | | מחבר: | עדי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/11/2020 | | שעה: | 17:18:03 |
| אני מעריך מאוד את תשובותיכם ואת הפורום, ומבין שיש פה עשרות מקרים שאתם מטפלים בהם במקביל. אבל הרבה פעמים אתם מבקשים לבצע פעולה שכבר ציינו שביצענו. לעצם הענין, כבר ציינתי בהודעות קודמות (ראו הודעה ב11/11/2020 11:48 סעיף ג) שדיברתי איתם ואמרו לי מפורשות שאין אפשרות לפנות אליהם בכתב.
אז בסדר, אני אפנה להתלונן על כך שאין את הפרטים שאמורים להיות בתעודת האחריות, אבל עדיין נשארתי עם התלונה המקורית שלי לגבי אי הגעת טכנאי.
מה אני עושה אם אין אפשרות לפנות אליהם בכתב? איך אני מקדם את העניינים? | |
|
|
|
|
|
|
|
|
|