חיפוש בפורום:
חיפוש מורחב
חזרה לפורום

re:ביטול עסקת ריהוט
מחבר:המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני)
תאריך:28/10/2020
שעה:16:11:28

שלום רב אליזבט,

האם המוצר יוצר במיוחד בעבורך?

עקרונית, בעסקת מכר מרחוק(אינטרנט/טלפון) קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בנכס- מיום עשיית העסקה ועד ארבעה עשר ימים מיום קבלת הנכס, או מיום קבלת טופס גילוי נאות המאוחר מבניהם, בניכוי 5% מסכום העסקה או 100 ש"ח הנמוך מבניהם, במידה שביטול העסקה נעשה עקב אי התאמה, הרי שהביטול לא יהיה כרוך דמי ביטול של 5% או 100 ש"ח, הכל כקבוע בסעיפים 14ג(ב),14ג(ג),14ה בחוק הגנת הצרכן ובלבד שלא מדובר במוצר שיוצר במיוחד בעבורך על פי מידות או דרישות מיוחדות שלך.
בנוסף, החוק קובע כי על בית העסק להשיב את כספי הצרכן בתוך 14 ימים מקבלת הודעת הביטול ועל הצרכן להעמיד את המוצר, במקום שנמסר לו.
לפיכך, ובהנחה שהמוצר לא יוצר במיוחד בעבורך, ויש לך ראיה התומכת בטענתך לאי התאמה, אזי' באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך.
ואם תתקל בבעיה, תגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים.
26/10/2020 11:04 אליזבט ברזאני ביטול עסקת ריהוט
28/10/2020 16:11 המועצה לצרכנות    re:ביטול עסקת ריהוט