| מחבר: | ניר (לשליחת דואר אלקטרוני) |
| תאריך: | 28/10/2020 |
| שעה: | 15:26:03 |
|
| ניסיתי להגיש פניה באמצעות האתר, אך נראה שניתן להגיש פניה רק כנגד חברות ספציפיות או מקרים ספציפיים של אי עמידה בתקנות. כאן זה לא המקרה כי החברות כן עומדות בתקנות, הפני היא עבור שינוי התקנות עצמן. כיצד ניתן לעשות זאת? |
|
|
| 16/10/2020 16:54 |
ניר |
קושי בהשוואת מחירים של ניירות טואלט | | מחבר: | ניר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/10/2020 | | שעה: | 16:54:30 |
| המצב כיום בארץ, ככל הנראה בהעדר תקנות מתאימות, גורם לכך שבלתי אפשרי להשוות במעמד הקניה מחירים של חבילות של ניירות טואלט. כמעט כל החברות לא מציינות משקל כולל של החבילה,והפרמטרים שכן מסופקים על האריזה (אורך כולל, מימדי הדף,כמות הדפים, כמות הגלילים ומספר השכבות), לא באמת מאפשרים חישוב כמותי בר השוואה. למשל, אורך כולל לא אומר כלום כי הנייר יכול להיות מאוד דק. כנ״ל לגבי מימדי כל דף ושאר הפרמטרים. מה גם שזה לא פרקטי להתחיל לנסות לחשב את שווי הנייר על סמך חישוב שטח הדפים, ובפועל יוצא שהצרכן נופל על הטעיות קלאסיות של כמות גלילים וכו׳.
הפרמטר היחיד שרלוונטי להשוואת שווי הנייר צריך להיות המשקל הכולל של האריזה, ונתון זה לא מצויין על שום אריזה.
מה ניתן לעשות בנידון על מנת לתקן את העוול הזה?
| |
|
|
|
| 20/10/2020 13:29 |
המועצה לצרכנות |
re:קושי בהשוואת מחירים של ניירות טואלט | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/10/2020 | | שעה: | 13:29:14 |
| ניר שלום רב,
תקנות הגנת הצרכן אשר עוסקות בסימון ליחידת מידה ניסו לתת מענה כללי, וקבעו כי יחידת מידה הנה בתקנות תוגדר כך:
"בתקנות אלה, "מחיר ליחידת מידה" – המחיר הכולל ל-1 קילוגרם, 1 ליטר, 1 מטר, 1 מטר מרובע של טובין."
אכן, הדבר לעיתים לא אידיאלי, אך לא ניתן להתאים את התקנות לכל מוצר בנפרד. בכל הקשור למיניפולציות, הרי שגם משקל אריזה יכול להיות חשוף לשינוי עובד וחומרי האריזה או הגליל של נייר הטואלט עצמו, דבר שישפיע על משקל האריזה.
על כן, בנסיבות אלו, התקנות נותנות את המענה המייטבי, בהתחשב בנסיבות וזאת על אף שאינן מותאמות ומאפשרות השוואת מחירים מושלמת בין מוצר למוצר. | |
|
|
|
| 21/10/2020 00:34 |
ניר |
וכיצד קובעים מתי יש ללכת לפי משקל ומתי לפי מטר? | | מחבר: | ניר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/10/2020 | | שעה: | 00:34:00 |
| במקרה של נייר טואלט, ברור לחלוטין שהיה צריך ללכת לפי משקל נטו (ללא הגליל כמובן), זהו משקל המוצר בפועל. השימוש של נייר הטואלט לא נמדד לפי אורך, כי בסופו של דבר המשתמש חותך פיסה ומכווץ אותה לגוש אחיד, שהגודל שלו נקבע ישירות לפי המסה של הנייר ולא לפי האורך שלו.
מדוע על חבילה של טוריטיות חובה לציין את המשקל, ולא מסתפקים בציון רדיוס הטורטיה בלבד? מי קובע את הפרמטר לפיו יש לפעול? | |
|
|
|
| 25/10/2020 08:08 |
המועצה לצרכנות |
וכיצד קובעים מתי יש ללכת לפי משקל ומתי לפי מטר? | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/10/2020 | | שעה: | 08:08:00 |
| שלום רב ניר,
סעיף 6 בצו הגנת הצרכן(סימון טובין) תשמ"ג-1983 קובע כי:
"על הטובין המפורטים בתוספת הראשונה יחולו גם הוראות הסימון המיוחדות המופיעות לגביהן בתוספת השניה; היתה הוראה שבתוספת השניה נוגדת או עומדת בסתירה להוראת סימון כללית, עדיפה ההוראה שבתוספת."
מעיון בסעיף 4(א) בתוספת השנייה בצו תחת הכותרת:"מוצרי נייר וקרטון" מופיע נייר טואלט במספר 6.
עם זאת בסעיף 4(ב) בתוספת השנייה נקבע כי:
"(ב) בסימן מוצרי נייר וקרטון, יצוינו גם פרטים אלה:
...
(2) משקל למ"ר למעט במוצרים המפורטים בפסקאות 5 ו-6 שבסעיף קטן (א) לעיל.
מכאן, שחובת סימון משקל על מוצרי נייר וקרטון לא חל על נייר טואלט.
לנוחיותך, מצ"ב בקישור לצו הגנת הצרכן(סימון טובין):
https://www.nevo.co.il/law_html/law01/089_005.htm | |
|
|
|
| 26/10/2020 12:33 |
ניר |
אוקי, ובחזרה לשאלה המקורית | | מחבר: | ניר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/10/2020 | | שעה: | 12:33:13 |
| למי אני צריך לפנות כדי לנסות לתקן את העוולה הברורה הזאת?
הצרכנים נפגעים ישירות וזו אינה צריכה להיות גזירת שמים. בסך הכל ישנה פרצה בחוק וחברות הנייר מנצלות, וצריך לסגור את הפרצה. השאלה למי צריך לפנות על מנת להתחיל להניע את התהליך של סגירת הפרצה?
| |
|
|
|
| 26/10/2020 12:47 |
ניר |
תוספת לשאלה | | מחבר: | ניר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/10/2020 | | שעה: | 12:47:01 |
| נראה שהתקנה הנוספת מדברת על משקל למטר מרובע. אני מדבר על משקל כולל נטו. מדוע אי החובה לציין משקל עבור מטר מרובע (שאכן זה לא הגיוני עבור נייר טואלט) מבטלת את החובה לציין משקל כולל? משהו פה לא הגיוני לי.
בכל אופן, החלק החשוב הוא שישנה בעיה וצריך לפתור אותה, ואני מעוניין לדעת מי הסמכות שאמורה לטפל בבעיה הנ״ל על מנת להגיע לפיתרון. | |
|
|
|
| 27/10/2020 14:19 |
המועצה לצרכנות |
re:תוספת לשאלה | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/10/2020 | | שעה: | 14:19:01 |
| ניר שלום רב,
על מנת לשנות את הוראות הסימון, יש צורך בהחלטה של שר הכלכלה, אשר אמון על צו סימון טובין.
בדרך כלל, על מתנ לפעול לצורך תיקון הצו, יש לפעול מול הרגולטור הרלוונטי, שבמקרה זה הנו הרשות לסחר הוגן והגנת הצרכן.
| |
|
|
|
|
|
| 28/10/2020 15:35 |
אחד שמנגב עם נייר טואלט |
re:מהי הדרך הנכונה להציף את הבעיה מול הרשות לסחר הוגן? | | מחבר: | אחד שמנגב עם נייר טואלט (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/10/2020 | | שעה: | 15:35:15 |
| ניר, אל תיכנס לקטנות.
חפש את הדברים האמיתיים.
אולי אתה רוצה נייר כבד ואני רוצה ארוך, כדי שבמידה ולא נקרע לי הנייר אוכל להשתמש ביותר קוביות... ?
אין לזה סוף.
עצתי לך - רד מזה וחפש ריגושים בדברים מתאימים יותר להתעסקות שבהם יש משמעות רבה יותר לאנרגיה שאתה משקיע. | |
|
|
|
| 28/10/2020 15:36 |
אחד שמנגב עם נייר טואלט |
מהי הדרך הנכונה להציף את הבעיה מול הרשות לסחר הוגן? | | מחבר: | אחד שמנגב עם נייר טואלט (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/10/2020 | | שעה: | 15:36:10 |
| ניר, אל תיכנס לקטנות.
חפש את הדברים האמיתיים.
אולי אתה רוצה נייר כבד ואני רוצה ארוך, כדי שבמידה ולא נקרע לי הנייר אוכל להשתמש ביותר קוביות ליותר ניגובים... ?
אין לזה סוף.
עצתי לך - רד מזה וחפש ריגושים בדברים מתאימים יותר להתעסקות שבהם יש משמעות רבה יותר לאנרגיה שאתה משקיע. | |
|
|
|
| 20/4/2022 13:57 |
רוני |
re:קושי בהשוואת מחירים של ניירות טואלט | | מחבר: | רוני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/04/2022 | | שעה: | 13:57:50 |
| הבעיה היא שעובדים עלינו הצרכנים, כל חבילה של נייר טואלט היא עם מס' גלילים שונה, כל גליל עם מס' דפים שונה, וכל דף הוא בגודל שונה, כשמנסים להשוות מחירים זה נהיה מגוחך, הצרכן המתוסכל מגיע למסקנה שזה לא משתלם להשוות מחירים ולוקח מה שבא לו - מבצע/צבע אריזה/פרסומת אחרונה שראה/מיקום המוצר... הכל חוץ מעלות/תועלת
חייב להיות מוצג מחיר למ"ר שמנטרל את גודל, מס' הדפים והגלילים. | |
|
|
|