חיפוש בפורום:
חיפוש מורחב
חזרה לפורום

סירוב לפצות בגין אי הגעת טכנאי - חברת 'תמוז'
מחבר:עדי (לשליחת דואר אלקטרוני)
תאריך:27/10/2020
שעה:19:40:36

שלום רב.
תואם לי טכנאי של 'תמוז' לתאריך ה14.10 בין השעות 10:00 ל14:00. בשעה 12:30 התקשר אלי הטכנאי ואמר שהוא לא יגיע עד 14, אלא בין 15:00 ל17:00. כבר בנקודה הזאת טענתי בפני הנציגים בתמוז הגיע לי פיצוי בסך 600 ש"ח בגין חוק הטכנאים.

מכאן והלאה זה רק תקציר הסאגה שעברתי מולם:
התקשרה אלי ב20.10 נציגה שהציעה לי בתור פיצוי שנת אחריות נוספת על התנור. סירבתי כפי שעומדת לי הזכות בחוק ודרשתי פיצוי כספי. היא אמרה שהיא תעביר אותי למנהל. התקשר מנהל וטען שלא מגיע לי פיצוי כי סירבתי שיקחו את התנור למעבדה.
הסיפור הוא שכשהתקשר הטכנאי הוא שאל מה התקלה והסברתי (למרות שאת זה כבר הסברתי בפניה לשירות) שהתנור הבנוי להערכתי לא מגיע לטמפ' אליה הוא מכוון. הוא טען שצריך לקחת את התנור למעבדה וסירבתי מכיוון שאמרו שיגיע טכנאי עם מדחום שיבדוק את התנור (כאמור - ציינתי בפני מוקד השירות את התקלה). הוא טען שהמדחום נמצא אצל טכנאי אחר ושהוא יתקשר אלי ושיתאמו איתי הגעה של הטכנאי השני. ב17:30 הוא התקשר ואמר שהטכנאי השני יגיע אלי מחר ושהוא עצמו יתקשר אלי בבוקר להודיע לי מתי יגיע הטכנאי.
למחרת לא קיבלתי שום עדכון מהטכנאי שדיבר איתי יום לפני וכמובן שלא הגיע הטכנאי השני. מה שכן, ב18.10 התקשר אלי טכנאי ושאל אם מישהו בבית כי הוא בא עם טרמוסטט חדש להחליף לי. טענתי שאף אחד לא תיאם איתי כלום ושאני לא בבית. לאחר מכן התקשרתי לתמוז שוב ושטחתי בפניהם את הסיפור ויש לי שתי שיחות מוקלטות כאלה (את השיחות שהם התקשרו אלי אין לי בהקלטה כי השתמשתי מראש בטלפון נוסף כדי לצלם את השיחה). בעקבות השיחות האלה התקשרו אלי הנציגה עם הפיצוי והמנהל שטען שלא מגיע לי שום פיצוי. אך כפי שצוין לעיל - בין אם היה מגיע לאסוף את התנור למעבדה ובין אם לאו, אז לדבריו הוא לא היה מגיע לפני 15:00 (שזה 3 שעות מעבר לזמן ההמתנה). גם תיאום ב12:30 למועד אחר אסור בחוק כי שינוי בהגעה אמור להעשות רק עד הערב הקודם להגעת הטכנאי.
הבעיה היא שבתמוז אין תיעוד למועד קביעת טכנאי. הם רק מודיעים טלפונית ואין שום אסמכתא רשמית מצידם לכך (כמו סמס, דואר אלקטרוני, או הודעת וואטסאפ) ובכלל - מסתבר שתחת אותו מספר יושבים גם תמוז (שהם היבואן) וגם מוזס (שהם נותן השירות בפועל כך התברר לי) ושם יש גם בלגאן כי יד ימין לא יודעת מיד שמאל ובזמן שתיאמו לי טכנאי בתמוז התקשרו אלי ממוזס שטענו שזה לא מופיע אצלם ואז הנציגה של תמוז היתה צריכה להגיד להם איפה זה מופיע.
השאלה איך אני יכול להוכיח את זה מעבר לכך שציינתי בשיחות את השתלשלות העניינים כפי שתיארתי לעיל כולל תאריכים וכמובן שיש לי את פירוט השיחות בפלאפון.
27/10/2020 19:40 עדי סירוב לפצות בגין אי הגעת טכנאי - חברת 'תמוז'
1/11/2020 10:13 המועצה לצרכנות    re:סירוב לפצות בגין אי הגעת טכנאי - חברת 'תמוז'
2/11/2020 11:38 עדי       re:re:סירוב לפצות בגין אי הגעת טכנאי - חברת 'תמוז'
4/11/2020 10:37 המועצה לצרכנות          re:re:סירוב לפצות בגין אי הגעת טכנאי - חברת 'תמוז'
11/11/2020 11:48 עדי             re:re:re:סירוב לפצות בגין אי הגעת טכנאי - חברת 'תמוז'
11/11/2020 16:22 המועצה לצרכנות                re:re:re:סירוב לפצות בגין אי הגעת טכנאי - חברת 'תמוז'
19/11/2020 18:51 עדי                   re:re:re:re:סירוב לפצות בגין אי הגעת טכנאי - חברת 'תמוז'
22/11/2020 15:10 המועצה לצרכנות                      re:re:re:re:סירוב לפצות בגין אי הגעת טכנאי - חברת 'תמוז'
24/11/2020 17:17 עדי                         re:re:re:re:re:סירוב לפצות בגין אי הגעת טכנאי - חברת 'תמוז'
24/11/2020 17:18 עדי                         re:re:re:re:סירוב לפצות בגין אי הגעת טכנאי - חברת 'תמוז'
25/11/2020 10:25 המועצה לצרכנות                            re:re:re:re:re:סירוב לפצות בגין אי הגעת טכנאי - חברת 'תמוז'
23/2/2021 11:38 " תמוז"                      re:re:re:re:סירוב לפצות בגין אי הגעת טכנאי - חברת 'תמוז'
23/2/2021 11:39 " תמוז"                      re:re:re:re:re:סירוב לפצות בגין אי הגעת טכנאי - חברת 'תמוז'