חיפוש בפורום:
חיפוש מורחב
חזרה לפורום

פיצוי בגין חוק טכנאים בניגוד לחוק ע"י חברת הוט
מחבר:עדי (לשליחת דואר אלקטרוני)
תאריך:22/10/2020
שעה:09:42:14

שלום רב.
לאחר איחור הגעת שליח מטעם הוט להחלפת ממיר הגיע לי פיצוי בסך 300 ש"ח לפי לפי תיקון 24 לחוק הגנת הצרכן ('חוק הטכנאים').
אולם כמו במקרי העבר (ראו מספרי פניות למטה) הוט ממשיכה להתנהל בניגוד לחוק הטכנאים בשלושה מישורים:
א. היא אינה מזכה את כרטיס האשראי ישירות אלא מזכה מדמי המנוי (דבר שאמור להיות בהסכמת הלקוח)
ב. הזיכוי הינו חלקי ויחסי על סמך נושא הזיכוי. כלומר - אם מדובר במנוי טריפל כמוני והזיכוי נוגע לפניה בנוגע לשירותי הטלויזיה (איחור של טכנאי להחלפת ממיר), הזיכוי ינוכה מהחלק היחסי של שירותי הטלויזיה בדמי המנוי. אם הזיכוי נוגע לפניה בנוגע לשירותי האינטרנט או הטלפון הביתי הזיכוי ינוכה מהחלק היחסי של מרכיבים אלו במנוי.
לדוגמא - אם החלק היחסי של שירותי הטלויזיה הוא 150 ש"ח ומגיע זיכוי של 300 ש"ח לפי חוק הטכנאים - הזיכוי ייפרס על פני חודשיים. פעם הגיע לי זיכוי אחר על סך 150 ש"ח בגין שירותי הטלפון והזיכוי הגיע בחלקים בשישה חודשים מכיוון שהחלק היחסי של הטלפון הנייח הוא קטן.
ג. החמור מכל בעיני - הוט שולחת חשבונית שקרית לפיה הזיכוי ניתן באופן מלא בחודש אחד, אולם בפירוט האשראי מופיע סכום אחר לפי זיכוי החלק היחסי (כפי שפורט בסעיף ב לעיל) ולא כל הסכום.

אגב, במקרה האחרון, קיבלנו הודעת סמס שהחשבון יזוכה בשני סכומים. פניתי לשירות דרך צ'ט הוואטסאפ הרשמי שלהם ופירטתי את המקרה. נציגה בשם חן אמרה שהטיפול בפניה שלי הסתיים והזיכוי יתקבל לאמצעי התשלום, אולם לא כך היה. הזיכוי נוכה מדמי המנוי. כמובן שיש לי את ההתכתבות וכמובן שיש לי הוכחות לכל האמור העיל.

בכל מקרה, האם כל המתואר לעיל אינו מעיד על התנהלות פלילית (במיוחד סעיף ג' שמהווה דיווח שקרי והטעיה)?
בעבר כבר הגשתי שתי תלונות בנושא זה דרך האתר שלכם ושתי הפניות שלי (580124 ו582083) נסגרו לאחר שביקשתם הבהרות מנציגת חברת הוט (נטלי אלגריסי) וקיבלתי את הפניות האלה לאימייל שלי. אולם לא קיבלתי שום תגובה שנשלחה מטעם נציגי הוט.

לעזרתכם אודה.
22/10/2020 09:42 עדי פיצוי בגין חוק טכנאים בניגוד לחוק ע"י חברת הוט
26/10/2020 08:02 המועצה לצרכנות    re:פיצוי בגין חוק טכנאים בניגוד לחוק ע''י חברת הוט
27/10/2020 19:13 עדי       re:re:פיצוי בגין חוק טכנאים בניגוד לחוק ע''י חברת הוט
1/11/2020 13:29 המועצה לצרכנות          re:re:פיצוי בגין חוק טכנאים בניגוד לחוק ע''י חברת הוט
2/11/2020 18:02 עדי             re:re:re:פיצוי בגין חוק טכנאים בניגוד לחוק ע''י חברת הוט
2/11/2020 18:02 עדי             re:re:פיצוי בגין חוק טכנאים בניגוד לחוק ע''י חברת הוט
3/11/2020 08:32 המועצה לצרכנות                re:re:re:פיצוי בגין חוק טכנאים בניגוד לחוק ע''י חברת הוט
3/11/2020 10:31 עדי                   re:re:re:פיצוי בגין חוק טכנאים בניגוד לחוק ע''י חברת הוט