חיפוש בפורום:
חיפוש מורחב
חזרה לפורום

הטעיה ברכישת הרחבת אחריות למדיח
מחבר:עידן (לשליחת דואר אלקטרוני)
תאריך:29/09/2020
שעה:14:59:45

שלום

מוקדם יותר היה אצלי טכנאי להתקנת מדיח. לאחר ההתקנה שכנע אותי לרכוש דרכו הרחבת אחריות לארבע שנים, תוך כדי שהוא טוען שההצעה היא בעצם 50% מהסכום המלא אותו אשלם אם ארצה לבצע זאת מאוחר יותר. בנוסף כחלק מהעסקה התקין ללא עלות 2 חלקים חיצוניים - מגן לחשמל ופילטר אבנית. לטענתו החלקים שווים יחד 500₪ (להבנתי השווי שלהם נמוך בהרבה). העלות ששילמתי על ההרחבה 816₪. שאלתי את הטכנאי מפורשות במה כרוך ביטול העסקה ואמר לי לפי תקופת השימוש פלוס דמי ביטול (בקבלה עליה חתמתי רשום דמי הביטול 10% האם זה חוקי?). בכל אופן לא צוין דבר לגבי עלות החלקים בקשר לביטול.

לאחר מכן יצרתי קשר עם שירות הלקוחות לבירור עלות הרחבת האחריות ל4 שנים, ונאמר לי שהיא 499₪.
לאחר שביקשתי לברר את הנושא נאמר לי שהסכום 499₪ הוא ללא החלקים שהותקנו, ומה ששילמתי כולל את החלקים. לדעתי זו הטעיה כי הטכנאי במפורש אמר שהחלקים ללא עלות וממש לא הציע לי לשלם 499₪ ולוותר על החלקים.
מעבר לכך, כאשר ביקשתי לבטל את העסקה נאמר לי שאפשר לבטל בהפחתת שווי החלקים של 500₪ - כלומר אקבל חזרה כ300₪. זאת בניגוד מוחלט למה שאמר הטכנאי.

הייתי שמח לדעת מהן זכויותיי בנוגע לביטול העסקה? לתחושתי הטכנאי הציג דברים לא נכונים במטרה לשכנע אותי לסגור, והייתי אוצה לבטל את העסקה ללא כל עלות או לפחות רק עם דמי ביטול..
29/9/2020 14:59 עידן הטעיה ברכישת הרחבת אחריות למדיח
30/9/2020 15:48 המועצה לצרכנות    re:הטעיה ברכישת הרחבת אחריות למדיח
11/10/2020 12:30 עידן       re:re:הטעיה ברכישת הרחבת אחריות למדיח
12/10/2020 13:32 המועצה לצרכנות          re:re:הטעיה ברכישת הרחבת אחריות למדיח