| מחבר: | סאלח דאהר (לשליחת דואר אלקטרוני) |
| תאריך: | 03/09/2020 |
| שעה: | 15:35:26 |
|
שלום רב
מצאתי השבוע , במקרה לחלוטין, חבילת תווי קניה שהלכה לאיבוד לפני כ 4 שנים בעת מעבר דירה. היו שם תווים של רב תו בשווי 1000 שח שהונפקו ב 04.2014 ופג תוקפם ב 12.2018. וכרטיס מגנטי של שופר סל על סך 640 שח שנופק ב 01.2014 ופג תוקפו ב 10.2019. פניתי לשתי החברות והסברתי את אשר אירע. שופר סל שלחו לי תוך יומיים כרטיס חלופי אלקטרוני. הריבוע הכחול טענו שאיני זכאי לקבלת תווים חליפיים. כשבדקתי באתר המועצה לצרכנות מצאתי את הפיסקה הבאה :
"מה דינם של תווי קניה ישנים (שהונפקו לפני 1.7.14)?
ביום 29.9.13 אושר הסכם פשרה בתובענה ייצוגית – ת"צ 5763-09-11 חורב נ' שופרסל בע"מ ואח' ולהלן עיקרי הסכם הפשרה:
1. תווי קניה של שופרסל בלבד (תו הזהב) – תוקף תווי הקניה יוארך אוטומטית ל–18 חודשים לאחר מועד התפוגה הנקוב בתו .
2. תווי קניה של הריבוע הכחול (רב תו ורב קארד) - יכולים מחזיקי התו להחליפם בתווי קניה חדשים שווי ערך כספי אשר יונפקו על גבי כרטיס מגנטי ויהיו תקפים למשך 54 חודשים לפחות ממועד הנפקתם.
ההחלפה תתבצע באופן הבא - האוחז ימסור את תווי הקניה הקיימים, וכן את שמו המלא ואת כתובתו המדויקת, לקופה הראשית בכל אחד מסניפי הרשת הרלוונטית, ובתוך 14 יום ישלחו אליו תווי קניה חדשים בשווי תווי הקניה שהפקיד."
איני מבין מה מקור הפער בהתנהלות שתי החברות . לטעמי מדובר בכסף ששולם לחברה ושלא נוצל על ידי הלקוח ולא ברור איך "פגות התוקף" פה כל כך מוחלטת. הם טוענים שהפיסקה שציטטתי לא רלוונטית למקרה שלי. אני דווקא חושב שכן. עצות ?? |
|
|