חיפוש בפורום:
חיפוש מורחב
חזרה לפורום

כשל תמורה + ביטול חיוב בכרטיס אשראי
מחבר:ארז (לשליחת דואר אלקטרוני)
תאריך:18/08/2020
שעה:14:30:28

שלום,
קראתי אצלכם באתר על כשל תמורה וחוק כרטיסי חיוב, אבל לא מצאתי שם התייחסות למצב המשפטי במקרה שלי, ולכן אני פונה.

הזמנתי טיסה לחו"ל לחג הפסח, באמצעות כרטיס האשראי, אבל חברת התעופה, ממנה הזמנתי את הכרטיסים, הודיעה לי על ביטול הטיסה לאור התפשטות מגפת הקורונה. פניתי לחברת התעופה בדרישה להשיב לי את הכסף בחזרה, אבל היא דחתה אותי שוב ושוב בטענה שהטיפול בפניה ייקח זמן, לאור עומס הפניות של מגפת הקורונה. בהמשך גם ראיתי שתוקן חוק שירותי תעופה ומפעילי טיסה רשאים להשיב את התמורה על טיסות שבוטלו עד ליום 14.8.2020. המתנתי בסבלנות עד למועד הזה, אבל גם עד אליו, חברת התעופה לא השיבה לי את הכסף.

לכן, פניתי לחברת כרטיסי האשראי וביקשתי לבטל את החיוב, אבל חברת כרטיסי האשראי השיבה לי שכיוון ועברו למעלה מ-120 ימים מהמועד שהמוצר (הטיסה) היה אמור להיות מסופק ועד למועד פנייתי, הם לא יכולים לטפל בבעיה שלי. שאלתי מנין המקור החוקי לכך שאני צריך לפנות תוך 120 ימים, כי זה לא כתוב בסעיף 10 לחוק כרטיסי חיוב והם לא ידעו להשיב לי. הסברתי גם שהמתנתי בסבלנות עד למועד שבו חברת התעופה הייתה יכולה לזכות אותי (14.8.2020), אבל לא היה עם מי לדבר.

האם באמת אני מחויב לפנות לחברת כרטיסי האשראי בתוך 120 ימים מהמועד שבו המוצר שלא סופק היה צריך להיות מסופק? מה המקור לטענה הזו?

אודה לסיועכם.

18/8/2020 14:30 ארז כשל תמורה + ביטול חיוב בכרטיס אשראי
20/8/2020 23:31 המועצה לצרכנות    re:כשל תמורה + ביטול חיוב בכרטיס אשראי
21/8/2020 15:45 ארז       re:re:כשל תמורה + ביטול חיוב בכרטיס אשראי
30/8/2020 14:51 המועצה לצרכנות          re:re:כשל תמורה + ביטול חיוב בכרטיס אשראי