חיפוש בפורום:
חיפוש מורחב
חזרה לפורום

חשד במוצר גנוב או מזוייף מספק "אמין"
מחבר:חיים (לשליחת דואר אלקטרוני)
תאריך:14/08/2020
שעה:03:34:14

שלום לאחרונה שקעתי לעולם הקניות באינטרנט ומצאתי מוצרים "חשודים" במה הכוונה -מוכר ומספר מוכרים האמת עם מוניטין טוב כפי שנראה מוכרים מוצרים במחירים מאוד מאוד זולים ואומנם זה לא יוצא דופן זה אפשרי בהחלט שמדובר על מוצרים גנובים -בעיקר בגגל מקורם -אני אוהב לעסוק בתחומים כמו תכנות וכדומה לדוגמא ולכן מבקר בפורמים של פריצה פרומים של כובע לבן מה שנקראה ומוסריים ומתוכם קישרו אותי למוכרים של ציוד אלקטרוני ניטצי וספציפי מאוד הכול משבבים קטנים ועד למחשבים שלמים ומערכות סאונד

איני יודע אם המוצרים גנובים או מזוייפים ומוסבר שאם המוצרים לא מספקים אפשר להחזירם -כמובן שלא בדיוק מדובר על חנות אלה יותר בסגנון איביי וקנייה ישירה
אם אפשר להחזירם ועם המוניטין הטוב של המוכרים אני מניח שגם אם המוצרים מזוייפים ולכן זולים איכותם ככל הנראה טובה

מה שכן אין לי מושג אם זה כחוק לקנות מוצרים שאני חושד שגנובים -אבל כמובן לא יודע בוודאות ולכן לא קניתי עדיין
(ובגלל שאיני יכול להיות בטוח גם לא אקנה)
אבל היה ואם הייתי קונה ובדיעבד היה מתגלהשאכן מדובר על מוצרים גנובים או לא כשרים באופן אחר מה יהיה עליו לעשות?
להחזירם ? תהיה לי דרך לקבל פיצויי? -כמובן שאם מדובר על עסקא ישנה המוכרים סביר להניח לא יסכימו לקבל בחזרה

איך כל העניין עובד? האם אני אהיה אחרי על תשלום קנס או משהוא שכזה

-אני מניח שכדי שפשוט הימנע והתרחק מספקים חשודים אבל הרבה פעמים באמת מדובר באנשים הגונים שפשוט מוכרים דברים בזול כך שאני שואל -כמובן שאם יש מיתוג על משהוא וזה ככל הנראה מזוייף זה עדיף פחות אבל יש שבבים גנריים לדוגמא שאין עליהם פטנטים או קניין רוחני ואם ייצרן מסין מוכר אותם בעשירית המחיר זה משתלם מאוד אומנם אין לי יכולת לענות על באיכות

תודה...
וכן כתבתי הרבה כי זאת שאלה שמדאיגה אותי לדעתי רבים מאיתנו כרגע נוברים לתוך קניות דרך האינטרנט ולא תמיד אפשר לראות מאיפה הסחורה מגיעה והספקים לא תמיד מהימנים
כך שמה אפשר לעשות עם חשדות אלו?
14/8/2020 03:34 חיים חשד במוצר גנוב או מזוייף מספק "אמין"
14/8/2020 10:33 משה    re:חשד במוצר גנוב או מזוייף מספק ''אמין''
17/8/2020 10:21 המועצה לצרכנות       re:re:חשד במוצר גנוב או מזוייף מספק ''אמין''