חיפוש בפורום:
חיפוש מורחב
חזרה לפורום

הערכת שמאי נמוכה בתביעת רכוש
מחבר:עומר (לשליחת דואר אלקטרוני)
תאריך:28/07/2020
שעה:12:34:56

שלום,
עקב הצפה שקרתה בדירה ששכרנו תבענו את הביטוח בגין רכוש שנהרס לנו. חברת הביטוח מינתה שמאי שהגיע אלינו והעריך את הרכוש שנהרס.

הצגתי בפני השמאי את הרכוש ההרוס וגם שלחתי לו הערכה של עלות הנזק, לבקשתו. הערכת השמאי כפי שחזרה אלינו נמוכה מההערכה שלי, וההערכה הריאלית של השמאי נמוכה בחצי מההערכת הכינון שלו. אני לא מבין איך זה יתכן.
למשל, מכשיר חשמלי שרכשנו חודש לפני ההצפה הוערך ריאלית במחצית ממחיר הרכישה. מכשיר אחר שהצגתי עבורו הוכחת רכישה ב 800 ש"ח הוערך שנרכש ב 450 ושוויו הריאלי 250 ש"ח. נעליים שנקנו גם הם ב 800 ש"ח הוערך שנרכשו ב 400 ש"ח והפיצוי עבורם 150 ש"ח.

הרי אם אני קונה עכשיו נעלי ספורט דומות, לא אקנה נעליים משומשות ב 150 ש"ח. מכשיר ששומש פעמים בודדות לא מאבד מחצית מערכו. כמובן שיש לי את האפשרות לרכוש בדיוק את אותם מכשירים ולקבל את ההפרש, אבל זו לא סיטואציה ריאלית עבור חלק מהרכוש (מחשב נייד שהתקבלו עבורו 1500 ש"ח - הדגם עצמו לא מיוצר יותר, וכל מחשב חדש אחר יעלה יותר).

אני תלוי כרגע בחסדי חברת הביטוח והשמאי ונאלץ להלחם על פירורים. גם אם אערער ואקבל עוד 10% מסך הרכוש, אני עדיין בהערכת חסר של 40%. יש משהו שאני יכול לעשות בנידון?

תודה.
28/7/2020 12:34 עומר הערכת שמאי נמוכה בתביעת רכוש
28/7/2020 12:52 משה    re:הערכת שמאי נמוכה בתביעת רכוש
29/7/2020 12:44 המועצה לצרכנות       re:re:הערכת שמאי נמוכה בתביעת רכוש