| מחבר: | טל (לשליחת דואר אלקטרוני) |
| תאריך: | 24/07/2020 |
| שעה: | 00:35:39 |
|
היי
כתבתי בתגובה הראשונה
הזמנתי טלפון סלולארי מחברת מכר לטלפונים (יבואנית רשמית). באתר האינטרנט שלהם. תואם איתי משלוח באופן דיגיטלי וכאשר ביררתי מול החברה אם ניתן לתחום בשעות קיבלתי תשובה כי המשלוח יגיע בין השעות 9:00 ל- 16:00 בהודעה כתובה, כאשר ניסיתי לדבר עימם שוב קבעו איתי שהוא יגיע בין שתיים לארבע . והמשלוח הגיע בכלל בשמונה בערב.!!!! עם זאת מפתיע אותי שזה מה שכתוב באתרכם, ישנו את התיקון לחוק הטכנאים שבו רשום כי יש התייחסות להובלת טובין שנרכש באתר אינטרנט , ביצעתי עסקה עם העוסק ששירות המשלוח כלול בו (אם זה לשם קבלת מוצר שרכש הצרכן) ועוד.
כל זאת בתיקון החוק וכן בהבהרה שלכם:
http://economy.gov.il/Trade/ConsumerProtection/Instructions/DocLib/consumer-protection-law-revision-55-public-statement.pdf
והשחתתי את זמני לריק!
אני רוצה לתבוע פיצוי על קביעת קבלת טובין שלא נתחמו בשעתיים משלוח, על ההמתנה המרובה ועל כל הדברים שעברו עליהם בסעיפים המצויינים.
|
|
|
| 13/7/2020 10:54 |
טל |
הגעת טובין טלפון סלולרי) במשלוח שנקבע לתשע בבוקר והגיע בשמונה בערב | | מחבר: | טל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/07/2020 | | שעה: | 10:54:01 |
| שלום,
אני מבקשת לברר את עניין הרחבת חוק הטכנאים. אני חיכיתי בבית להגעת טובין מהשעה תשע בבוקר עד לשעה שמונה בערב!!!!! למרות שכתוב באתרכם כי יש הסתייגות במקרה של שליח שצריך להגיע- בהרחבת חוק הטכנאים: http://economy.gov.il/Trade/ConsumerProtection/Instructions/DocLib/consumer-protection-law-revision-55-public-statement.pdf
ובעיקר לפי סעיפים 9,10 ו- 12 אם נקבע איתי זמן המתנה בבית והיה איחור של כלכך הרבה שעות- מדוע רשום באתרכם שהחברה אינה מחוייבת בפיצוי על עיכוב שליח? במסמך זה מפורט בדיוק ההפך- הגעת טובין וסיכום זמן משלוח שמצריך מהאדם לשהות במקום שאליו הטובין עתיד להגיע.
והחברה טוענת כי הם אינם נכללית בהסכם.
אשמח למענה | |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 24/7/2020 00:35 |
טל |
תגובה - טובין במשלוח שנקבע לתשע בבוקר והגיע בשמונה בערב | | מחבר: | טל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/07/2020 | | שעה: | 00:35:39 |
| היי
כתבתי בתגובה הראשונה
הזמנתי טלפון סלולארי מחברת מכר לטלפונים (יבואנית רשמית). באתר האינטרנט שלהם. תואם איתי משלוח באופן דיגיטלי וכאשר ביררתי מול החברה אם ניתן לתחום בשעות קיבלתי תשובה כי המשלוח יגיע בין השעות 9:00 ל- 16:00 בהודעה כתובה, כאשר ניסיתי לדבר עימם שוב קבעו איתי שהוא יגיע בין שתיים לארבע . והמשלוח הגיע בכלל בשמונה בערב.!!!! עם זאת מפתיע אותי שזה מה שכתוב באתרכם, ישנו את התיקון לחוק הטכנאים שבו רשום כי יש התייחסות להובלת טובין שנרכש באתר אינטרנט , ביצעתי עסקה עם העוסק ששירות המשלוח כלול בו (אם זה לשם קבלת מוצר שרכש הצרכן) ועוד.
כל זאת בתיקון החוק וכן בהבהרה שלכם:
http://economy.gov.il/Trade/ConsumerProtection/Instructions/DocLib/consumer-protection-law-revision-55-public-statement.pdf
והשחתתי את זמני לריק!
אני רוצה לתבוע פיצוי על קביעת קבלת טובין שלא נתחמו בשעתיים משלוח, על ההמתנה המרובה ועל כל הדברים שעברו עליהם בסעיפים המצויינים.
| |
|
|
|
| 26/7/2020 17:43 |
המועצה לצרכנות |
re:תגובה - טובין במשלוח שנקבע לתשע בבוקר והגיע בשמונה בערב | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/07/2020 | | שעה: | 17:43:42 |
| שלום רב טל,
1.עקרונית, סעיף 18א(ג) בחוק הגנת הצרכן המכונה "חוק הטכנאים" מאפשר לצרכן לתבוע פיצויים ללא הוכחת נזק(במקרים בהם החוק חל), כמפורט באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/technical_issue
2. עם זאת, סעיף 18א(ו) בחוק הגנת הצרכן מחריג את זכות הצרכן לתבוע פיצויים ללא הוכחת נזק במקרה של כח עליון, כדלקמן:
" (ו) נבע האיחור מסיבות שנותן השירות לא ידע עליהן בעת קביעת המועד ושעת הביקור ולא היה עליו לדעת עליהן, או שלא ראה ולא היה עליו לראותן מראש, ולא יכולה יה למנען, לא יהיה הצרכן זכאי לפיצוי לפי סעיף זה."
3.לעניין זה, ראה את ההנחיות של הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן במשרד הכלכלה והתעשייה, האחראית על אכיפת חוקי הגנת הצרכן, מיום 12.3.20 בקישור שלהלן:
https://www.gov.il/he/departments/news/cpfta_newsbitulcorona(תחת הכותרת:"גילוי דעת - בעניין סעיף 18א(ג) לחוק הגנת הצרכן – חוק הטכנאים – בעת משבר נגיף הקורונה"+"הבהרה בנוגע לגילוי דעת...").
בו נקבע בין היתר כי:
"...הרשות מבקשת להבהיר כי גילוי הדעת באשר לפרשנות סעיף 18א)ו( לחוק הטכנאים, עשוי להיות רלוונטי גם לנותני שירותים אחרים, המחוייבים לעמוד בחוק הטכנאים, ככל שגם בעניינם יתעוררו נסיבות חריגות
ומיוחדות אשר מצריכות היערכות מיוחדת למועדי האספקה/שירות, כאמור בחוק."
יחד עם זאת, אני מציעה כי תפנה אל בית העסק בכתב תוך פירוט דרישתך, ולאחריו אם תתקל בבעיה, הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות על מנת לברר מול בית העסק. | |
|
|
|
| 26/7/2020 22:51 |
תגובה |
re:תגובה - טובין במשלוח שנקבע לתשע בבוקר והגיע בשמונה בערב | | מחבר: | תגובה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/07/2020 | | שעה: | 22:51:02 |
| אעשה זאת
בית העסק הציע לי פיצוי בעל פה ונעלם.
לאחר שטען שלא מגיע לי ושאני לא יכולה להתווכח ואיני משפטנית.
מצטטת מגילוי דעת לציבור:
7. נותני השירותים לעיל הוספו לחוק הטכנאים מן הטעם שאף בהם מתקיים אותו רציונל, שעמד בבסיס החוק במקורו, והוא "למנוע עיכוב צרכנים בביתם בהמתנה ממושכת.." (נכון לתיקון לא מדובר רק בטכנאי). הצרכן ביצע עסקה עם העוסק, תנאי העסקה כוללים מתן שירות כזה או אחר במענו של הצרכן, אם זה לשם תיקון קלקול, אם זה לשם התקנה או הסרה של מוצר, אם זה לשם ביצוע בדיקות תקופתיות ואם זה לשם קבלת מוצר שרכש הצרכן – על מנת שהצרכן לא ישחית זמנו לריק, יצא במיוחד מהעבודה בשעה שתואמה וימתין בביתו זמן רב או אף לשווא, נקבעו הוראות שמשמעותן הן כי על העוסק נותן השירות לתכנן את הזמן באופן אשר מכבד גם את זמנו של הצרכן,
אשר לעניין שירות זה, כבול במידה זו או אחרת לעוסק.
11. מעבר לאמור לעיל, בתיקון 55 נקבע כי ההוראה שהוספה לחוק הטכנאים במסגרת תיקון 40 לחוק לא תחול על הובלה של טובין שהעוסק מכר וכמו כן, לא תחול על חוזה למתן שירות מתמשך לתיקון טובין תמורת תשלום. המשמעות היא כי קיימת חובה לתאם מועד ושעה אולם, אין חובה לתאם
דווקא בשעות הקבועות בחוק.
ועוד סעיפים.
מה זא? תיאמו איתי עד ארבע (מתשע בבוקר) והגיעו לקראת שמונה בערב.
זה דיי חד משמעי- אז מגיע לי פיצוי או לא?
תודה | |
|
|
|
| 26/7/2020 22:51 |
טל |
re:re:תגובה - טובין במשלוח שנקבע לתשע בבוקר והגיע בשמונה בערב | | מחבר: | טל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/07/2020 | | שעה: | 22:51:52 |
| אעשה זאת
בית העסק הציע לי פיצוי בעל פה ונעלם.
לאחר שטען שלא מגיע לי ושאני לא יכולה להתווכח ואיני משפטנית.
מצטטת מגילוי דעת לציבור:
7. נותני השירותים לעיל הוספו לחוק הטכנאים מן הטעם שאף בהם מתקיים אותו רציונל, שעמד בבסיס החוק במקורו, והוא "למנוע עיכוב צרכנים בביתם בהמתנה ממושכת.." (נכון לתיקון לא מדובר רק בטכנאי). הצרכן ביצע עסקה עם העוסק, תנאי העסקה כוללים מתן שירות כזה או אחר במענו של הצרכן, אם זה לשם תיקון קלקול, אם זה לשם התקנה או הסרה של מוצר, אם זה לשם ביצוע בדיקות תקופתיות ואם זה לשם קבלת מוצר שרכש הצרכן – על מנת שהצרכן לא ישחית זמנו לריק, יצא במיוחד מהעבודה בשעה שתואמה וימתין בביתו זמן רב או אף לשווא, נקבעו הוראות שמשמעותן הן כי על העוסק נותן השירות לתכנן את הזמן באופן אשר מכבד גם את זמנו של הצרכן,
אשר לעניין שירות זה, כבול במידה זו או אחרת לעוסק.
11. מעבר לאמור לעיל, בתיקון 55 נקבע כי ההוראה שהוספה לחוק הטכנאים במסגרת תיקון 40 לחוק לא תחול על הובלה של טובין שהעוסק מכר וכמו כן, לא תחול על חוזה למתן שירות מתמשך לתיקון טובין תמורת תשלום. המשמעות היא כי קיימת חובה לתאם מועד ושעה אולם, אין חובה לתאם
דווקא בשעות הקבועות בחוק.
ועוד סעיפים.
מה זא? תיאמו איתי עד ארבע (מתשע בבוקר) והגיעו לקראת שמונה בערב.
זה דיי חד משמעי- אז מגיע לי פיצוי או לא?
תודה | |
|
|
|