חיפוש בפורום:
חיפוש מורחב
חזרה לפורום

סירוב חברת תעופה זרה להחזיר תשלום בגין טיסה מבוטלת
מחבר:ולדימיר (לשליחת דואר אלקטרוני)
תאריך:18/07/2020
שעה:20:38:43

שלום,

רכשתי בנובמבר 2019 כרטיס טיסה הלוך וחזור לטביליסי בחברת תעופה גיאורגית. הכרטיס נרכש ישירות באתר החברה. בדצמבר 2019 רכשתי כרטיס נוסף לשותפי לנסיעה לאותן מועדים הלוך וחזור, גם הוא באתר החברה ובאותו אמצעי תשלום. הטיסה הלוך אמורה הייתה להיות ב-13.3.20 והטיסה חזור ב-17.3.20. יום לפני הטיסה התקשרה אלי נציגה של החברה מחו"ל והודיעה שהטיסה של 13.3 מבוטלת והציעה לי לטוס באותו היום או לקבל החזר כספי. בחרתי לקבל החזר. כאשר הופיע ההחזר ראיתי שקיבלתי אותו רק עבור כרטיס אחד, הראשון שנרכש. יצרתי קשר עם החברה והסברתי שהיו ברשותי שני כרטיסים וקיבלתי החזר רק על אחד מהם. בתשובה שקיבלתי נאמר לי שהכרטיס השני הוא לא בר-החזר (non-refundable). שלחתי שוב מייל והסברתי ששני הכרטיסים זהים מבחינת תנאים - שניהם לא ברי-החזרה או שינוי, שניהם לאותה מחלקה, שניהם לאותן טיסות, רק מועדי הרכישה שונים. מה גם שעבור כרטיס אחד קיבלתי החזר, אין הגיון לא לקבל אותו עבור הכרטיס השני. בתשובה נאמר לי שלפי מדיניות ממשלתית החברה לא מחזירה כספים.
ברצוני לשאול אותכם מספר שאלות:
האם חוק התעופה החדש חל גם על חברות תעופה זרות שפועלות בארץ?
האם מבחינה משפטית כרטיס שנרכש ישירות באתר של חברת תעופה זרה נחשב כנרכש בארץ או בחו"ל?
לחברת תעופה הגיאורגית יש נציגות בארץ. האם בנסיבות האלה אני יכול להגיש תביעה בבית משפט בישראל ולתבוע החזר כספי?
האם בכל הנסיבות הקיימות בארץ ובעולם בימים אלה אני יכול לדרוש את כספי בחזרה? אם כן, באילו צעדים אתם ממליצים לנקוט?

תודה רבה.
18/7/2020 20:38 ולדימיר סירוב חברת תעופה זרה להחזיר תשלום בגין טיסה מבוטלת
19/7/2020 21:15 המועצה לצרכנות    re:סירוב חברת תעופה זרה להחזיר תשלום בגין טיסה מבוטלת
20/7/2020 20:50 ולדימיר       re:re:סירוב חברת תעופה זרה להחזיר תשלום בגין טיסה מבוטלת
21/7/2020 16:30 המועצה לצרכנות          re:re:סירוב חברת תעופה זרה להחזיר תשלום בגין טיסה מבוטלת
24/7/2020 21:23 ולדימיר             re:re:re:סירוב חברת תעופה זרה להחזיר תשלום בגין טיסה מבוטלת
26/7/2020 19:31 המועצה לצרכנות                re:re:re:סירוב חברת תעופה זרה להחזיר תשלום בגין טיסה מבוטלת