| מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) |
| תאריך: | 11/07/2020 |
| שעה: | 11:00:23 |
|
אני לא עו"ד ולא לכל דבר חייבים עו"ד. רוצה עו"ד? תמתיני גם לתגובת המועצה.
בנוגע לביטול בשל חיבור לחשמל, כתבתי לך מתי לא ניתן לבטל בגלל חיבור לחשמל. לא במקרה הזה.
בנוגע לאופיס, לדעתי, זה לא יצור מיוחד וניתן למחוק אותו בשניות. מכסימום, תמיד אפשר להלחם על זה ונושאים אחרים בבית המשפט לתביעות קטנות. |
|
|
| 9/7/2020 10:59 |
דנה |
ביטול עסקה של מחשב נייד | | מחבר: | דנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/07/2020 | | שעה: | 10:59:11 |
| הזמנתי דרך הטלפון מחשב נייד ביקשתי לרכוש גם מערכת הפעלה
המחשב הגיע לאחר יומיים ומיד ביקשתי לבטל
הוא לא פגום אבל לא מצא חן בעיני
המוכרת אומרת שלא ניתן
הם פתחו אותו על מנת להתקין עליו את האופיס
אני פתחתי את המחשב והדלקתי אותו
לא חיברתי למחשב
האם אבוד? | |
|
|
|
|
|
| 3/3/2022 08:07 |
ניצן |
re:אודה למענה כי זה דחוף | | מחבר: | ניצן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/03/2022 | | שעה: | 08:07:39 |
| | שלום דנה, קרה לי בול אותו מקרה, קניתי אתמול מחשב דרך הטלפון. ולאחר 3 שעות התקשרתי לבטל, אך נאמר לי שביגלל שהותקן עליו מערכת הפעלה ובוצע בוא שדרוג של זכרון איני יכול לבטל. כאמור אפילו לא קיבלתי את המחשב. אשמח לדבר איתך כדי לשמוע איך נגמר העניין. אני די לחוץ כי זה עלה לי המון כסף ואיני מעוניין ברכישה הזאת. אשמח שתצרי איתי קשר nitzaaan@gmail.com אמן שתראי אתזה בזמן. תודה מראש, ניצן | |
|
|
|
| 9/7/2020 14:45 |
משה |
re:ביטול עסקה של מחשב נייד | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/07/2020 | | שעה: | 14:45:28 |
| את יכולה לבטל בכתב את העסקה. מחוק הגנת הצרכן:
(ג) בעסקת מכר מרחוק רשאי הצרכן לבטל את העסקה –
(1) בנכס – מיום עשיית העסקה ועד ארבעה עשר ימים מיום קבלת הנכס, או מיום קבלת המסמך המכיל את הפרטים האמורים בסעיף קטן (ב), לפי המאוחר מביניהם;
(ב) ביטל צרכן חוזה
(1) יחזיר העוסק לצרכן, בתוך 14 ימים מיום קבלת ההודעה על הביטול, את אותו חלק ממחיר העסקה ששולם על ידי הצרכן, יבטל את חיובו של הצרכן בשל העסקה וימסור לו עותק מהודעת ביטול החיוב כאמור ולא יגבה מהצרכן סכום כלשהו, זולת דמי ביטול בשיעור שלא יעלה על 5% ממחיר הנכס נושא החוזה או העסקה, או 100 שקלים חדשים, לפי הנמוך מביניהם;
(2) קיבל הצרכן את הנכס נושא העסקה או החוזה, יחזירו לעוסק במקום עסקו, והוא הדין לגבי נכס כלשהו שקיבל הצרכן בעקבות עשיית העסקה או החוזה.
אין לי קשר למועצה. | |
|
|
|
|
|
| 10/7/2020 09:48 |
משה |
re:re:ביטול עסקה של מחשב נייד | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/07/2020 | | שעה: | 09:48:57 |
| | לא ניתן לבטל אם קנית בחנות. בגלל שהרכישה נעשתה דרך הטלפון, ניתן לבטל כפי שמופיע לך בהודעתי הקודמת מהחוק. דאגי לבטל את העסקה גם בכתב. מכאן הם מחויבים לבטל כחוק אחרת את יכולה לתבוע אותם בסכום נוסף של עד 10000 ש"ח. | |
|
|
|
|
|
| 11/7/2020 11:00 |
משה |
re:re:re:ביטול עסקה של מחשב נייד | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/07/2020 | | שעה: | 11:00:23 |
| אני לא עו"ד ולא לכל דבר חייבים עו"ד. רוצה עו"ד? תמתיני גם לתגובת המועצה.
בנוגע לביטול בשל חיבור לחשמל, כתבתי לך מתי לא ניתן לבטל בגלל חיבור לחשמל. לא במקרה הזה.
בנוגע לאופיס, לדעתי, זה לא יצור מיוחד וניתן למחוק אותו בשניות. מכסימום, תמיד אפשר להלחם על זה ונושאים אחרים בבית המשפט לתביעות קטנות. | |
|
|
|
|
|
|
|
| 12/7/2020 12:54 |
המועצה לצרכנות |
re:למה אף אחד מהמועצה לצרכנות לא משיב לי? | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/07/2020 | | שעה: | 12:54:47 |
| שלום רב דנה,
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, במוצר- מיום עשיית העסקה ועד ארבעה עשר ימים מיום קבלת הנכס, או מיום קבלת טופס גילוי נאות המאוחר מבניהם, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שלא מדובר ב "מידע כהגדרתו בחוק המחשבים, תשנ"ה-1995;", הכל כקבוע בסעיפים 14ג(ב),14ג(ג),14ג(ד), 14ה בחוק הגנת הצרכן.
סעיף 1 בחוק המחשבים מגדיר "מידע" כדקלמן:
""מידע" - נתונים, סימנים, מושגים או הוראות, למעט תוכנה, המובעים בשפה קריאת מחשב, והמאוחסנים במחשב או באמצעי אחסון אחר, ובלבד שהנתונים, הסימנים, המושגים או ההוראות אינם מיועדים לשימוש במחשב עזר בלבד;"
היה ומדובר בתוכנה שהתקינו לך לכאורה אין זה מדובר ב"מידע"
ולכן, באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט דרישתך, מכח חוק הגנת הצרכן, כאמור לעיל.
סירוב בית העסק לבטל את העסקה בהתאם לאמור לעיל, קמה לצרכן זכות לתבוע פיצויים לדוגמא ובית המשפט רשאי לפסוק פיצויים עד 10000 ש"ח. | |
|
|
|
|
|
| 12/7/2020 13:31 |
המועצה לצרכנות |
re:למרות שהדלקתי | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/07/2020 | | שעה: | 13:31:32 |
| שלום רב דנה,
בעסקת מכר מרחוק, ככל שאת עומדת בהגדרה לשיווק מרחוק, ניתן לבטל את העסקה בתוך המועד הקבוע בדין, שפורט לעיל הגם אם נעשה שימוש במוצר ובלבד שהמוצר שנרכש לא עונה לחריגים המפורטים בסעיף 14ג(ד) בחוק הגנת הצרכן.
לעומת זאת, בעסקה פרונטלית, תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, במוצר חשמלי, בתוך 14 ימים בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שהמוצר לא חובר לחשמל(דבר המהווה שימוש במוצר). | |
|
|
|
| 12/7/2020 19:01 |
המועצה לצרכנות |
re:למרות שהדלקתי | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/07/2020 | | שעה: | 19:01:33 |
| שלום רב דנה,
שימי לב למידע הקיים באתר הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן במשרד הכלכלה, בקישור שלהלן:
https://www.gov.il/he/Departments/General/cpfta_konim_bareshet
תחת הכותרת: "קונים ברשת בצורה בטוחה ומוצלחת" צוין כי:
"...מתי לא ניתן לבטל עסקת רכישה ברשת?"...נרכש מידע כהגדרתו בחוק המחשבים (כגון תוכנות)."
יחד עם זאת, היות שמדובר ברכישה של מחשב תנסי לפנות אל החברה לאור האמור במענה לעיל. | |
|
|
|