חיפוש בפורום:
חיפוש מורחב
חזרה לפורום

אי אספקת מוצר ושירות לקוי
מחבר:חיה (לשליחת דואר אלקטרוני)
תאריך:07/07/2020
שעה:11:42:04

שלום רבבתאריך  רכשתי זוג עגילים בחנות באמצעות קנייה מרחוק- הזמנה בדואר, בחנות "תכשיק" מרחוב יחזקאל בירושלים.העגילים שהגיעו בדואר לא תאמו את הגודל שרציתי ולכן הגעתי לחנות עם הקבלה להחליף אותן.מצאתי בחנות גודל שהתאים לי אך מכיוון שהמוכרת לא מצאה את הזוג של העגיל,אמרה לי שניתן לבצע הזמנה שלו מסניף אחר,ושבתוך כמה ימים יעדכנו אותי.במהלך בחירת העגילים אבדה להם הקבלה שהשארתי על הדלפק.חיכיתי כמה ימים ואף אחד לא חזר אליי.לאחר יותר משבוע יצרתי שוב קשר עם החנות, אף אחד לא ידע להסביר לי איפה העניין תקוע ואף אחד לא ידע לתת לי עדכון בעניין ההזמנה שלי.חיכיתי עוד כמה ימים ויצרתי שוב קשר, והעניין חזר על עצמו:אף עובדת לא ידעה לתת לי מענה.לאחר פנייה נוספת נאמר לי על ידי אחת המוכרות- "אה, אם זה היה הזמנה, הזמנה זה עד שבועיים".חיכיתי שבועיים ופניתי שוב לבירור,ואז מנהלת החנות חזרה אליי טלפונית לשאול מה אני רוצה בעצם ואיפה הבעיה.עניתי לה שקודם כל זה לא תקין שהיא שואלת מה אני רוצה ואיפה הבעיה, מדובר בהזמנה שביצעתי ומישהי רשמה אותה, בעלי ועובדי החנות צריכים לדעת מה קורה עם הזמנות/ החלפות ואני לא צריכה בכל פעם לספר את כל הסיפור מחדש.בעלת החנות ביטלה את דבריי ואמרה שזו רק דעתי ושהיא מתקשרת אליי בשביל לעזור לי, ומה הבעיה.תיארתי לה שוב את הבעיה, והיא ענתה- אם ככה, כשיגיעו העגילים- יצרו איתך קשר.הדגשתי באוזניה שוב שכאשר הייתי בחנות דובר על כמה ימים, שלאחר מכן הוארכו באגביות לשבועיים, ושעכשיו אנחנו כבר עומדים על שבועיים וחצי והיא עדיין אומרת "כשיגיע נודיע לך".במהלך השיחה ציינתי שהשירות שלהם לקוי, ושעובדות לא יודעות לתת מידע בסיסי על הזמנה/החלפה שביקשתי. המוכרת הגיבה לדבריי "ככה זה אצלנו" וכשהערתי שלא מקובל כך בעולם הצרכנות הגיבה "זו דעתך".ביקשתי לקבל את המוצר בתוך יומיים או לקבל את הכסף בחזרה, והיא ציינה שהם מחזירים כסף רק אחרי 48 שעות.
שאלתי היא,אם העסק לא מספק את המוצר לפי הזמן שהתחייב (ןמדובר בחריגה גדולה) ואף לא מתחייב לספק אותו בקרוב אלא "שהלקוח ימתין וכשיגיע נודיע לך", האם אני יכולה לדרוש את הכסף חזרה?
7/7/2020 11:42 חיה אי אספקת מוצר ושירות לקוי
9/7/2020 10:04 המועצה לצרכנות    re:אי אספקת מוצר ושירות לקוי