| ![]() |
| ביטול עסקת תיירות | ||
| מחבר: | יחזקאלי גילה (לשליחת דואר אלקטרוני) | |
| תאריך: | 07/07/2020 | |
| שעה: | 10:49:51 | |
| אנחנו זוג גימלאים בסביבות גיל ה 70 רכשו בחודש נובמבר 2019 טיול מאורגן לקובה קוסטה ריקה ופנמה מ מחברת התיירות פגסוס , ל 16 במרץ 2020..העסקה נרכשה מרחוק כלומר בעקבות דיוור שיווקי למייל שלי אני פניתי טלפונית לחברה והעיסקה נסגרה במייל. בתחילת חודש מרץ כשהעיסקה שולמה כמעט במלואה (כ 5000 דולר לאדם ) כשהתחיל לעלות חשש ליתכנות מימוש העסקה עקב התפרצות הקורונה, פנינו יחד עם כל חברי הקבוצה המאורגנת במסגרת פגישת קבוצה מקדימה לטיול ( פגישה של פנים אל פנים)אל החברה וביקשו לבטל את הנסיעה .לאחר דין ודברים ארוך הסכימו הצדדים כי הטיול ידחה לחודש נובמבר 2020 בתוספת של 450 דולר לאדם. חברי הקבוצה הוחתמו על מסמך המאשר את ההסכמות ,באותו מועד נראה ההסדר סביר.כיום די ברור שגם בחודש נובמבר לא יוכל הטיול להתממש וגם אם יוכל להתממש יש סבירות גדולה שחברות הביטוח לא יסכימו לבטח גמלאים בגיל שלנו כלל ואם כן יסכימו זה יהיה במחיר גבוה ביותר שיפגע קשה בכדאיות העסקה .
שאלותי הן : -האם ניתן היום לבטל את העסקה או שמה צריך לחכות עד למועד מימוש העסקה? -האם עומדות לנו כגמלאים הגנות כלשהן בחוק הגנת הצרכן או שמא בגלל העובדה שחתמנו פרונטלית על מסמך מול החברה ,ההגנות לא חלות. -אם ממתינים למועד מימוש העסקה ,האם העובדה שלא ניתן לטוס בגלל הוראות משרד הבריאות זה בבחינת סיכול וניתן יהיה לבטל את העסקה ולדרוש את הכסף חזרה מהחברה? -אם ניתן במועד מימוש העסקה לטוס אולם לא ניתן לקבל ביטוח נסיעות זה בבחינת סיכול וניתן לבטל את העסקה ולדרוש את הכסף חזרה? -אם ניתן לקבל ביטוח נסיעות אולם מחיר הביטוח גבוהה ביותר האם ניתן לבטל את העסקה לדרוש את הכסף חזרה? -אם ניתן יהיה לממש את הטיול רק באופן חלקי בגלל מגבלות של ארצות היעד , האם ניתן יהיה לבטל את העסקה? -אם החברה לא תוכל לעמוד בהתחייבותה בגלל חדלות פרעון וכדומה האם ניתן יהיה לבטל את העסקה? אני מנצלת על השאלה המורכבת . גילה יחזקאלי 0522465314 מייל gilayeh@gmail.com | ||
| 7/7/2020 10:49 | יחזקאלי גילה |
ביטול עסקת תיירות |
| 9/7/2020 09:30 | המועצה לצרכנות |
re:ביטול עסקת תיירות |