| ![]() |
| החזר על ביטול בתי מלון | ||
| מחבר: | שרון דוד (לשליחת דואר אלקטרוני) | |
| תאריך: | 06/07/2020 | |
| שעה: | 14:19:29 | |
| שלום רב. בדצמבר 2019 סגרתי טיסות פנים בתוך תאילנד ו- 2 בתי מלון דרך סוכנות ידועה בארץ.ב- 29.3 ביקשתי לבטל את טיסות הפנים לאחר שנודע לי שאחת מטיסות הפנים בוטלה וחברת התעופה הודיעה לי באמצעות הסוכן שאקבל החזר מלא. באותה העת, ביקשתי גם לבטל את בתי המלון (שהיו ללא דמי ביטול במועד הסגירה) עד לתאריך מסוים. עם הביטול- הודיע לי הסוכן שההחזר יהיה הסכום ששילמתי פחות 100 שקלים לאדם (אנחנו 6). הופתעתי מאוד וחזרתי למיילים הכתובים ובכל התכתובות עימו לפני מעולם לא הוזכר עניין 100 השקלים. לגבי אחד המלונות בלבד- כתב שאם יהיה ביטול אצטרך לשלם 25 דולר לחדר דמי טיפול! הודעתי לו שלא אשלם שקל אחד יותר- מלבד 50 דולר אלו. לאחר דין ודברים- אישר ואמר שבדק ואכן יגבו רק את 50 הדולר (הכל ממוסמך).
ב- 1.6 נכנס מחברת התעופה הכסף לסוכנות אך עד לרגע זה הכסף לא הועבר אלי. הם כל פעם טוענים שיבדקו וכנראה לא נקלט השידור. גם הכסף על המלונות טרם נכנס וכעת שוב הם דורשים 100 שקלים לאדם על הביטול שכן לטענתם זה חוק במדינה על דמי טיפול ברגע שמבטלים!(החברה מתעלמת מהסיכום שלי מול הסוכן של תשלום של 50 דולר). כשכתבתי להם שהם באיחור מטורף מבחינת החזר השיבו לי שעם הקורונה יש חוק חדש שמאפשר העברת הכסף אחרי 90 יום מיום הביטול. יש לי 3 שאלות: 1. לפני הסגירה ביקשתי לקבל בכתובים את תנאי הביטול. מעולם לא הוזכר עניין 100 שקלים לא בכתב ולא בע"פ. האם על פי חוק הם יכולים לגבות ממני למרות שלא עדכנו אותי לפני סגירת העיסקה? (אם הייתי יודעת- בוודאות לא הייתי סוגרת מולם כי היו לי תנאים טובים יותר במקומות אחרים והתחרות הייתה אדירה בין הסוכנים). 2. אני יודעת שנכנס לתוקף לא מזמן חוק 90 הימים. אשמח לדעת ממתי והאם תופס רק לחברות תעופה או גם לגבי מלונות? 3. אם ביטלתי לפני כניסתו לתוקף של החוק- האם עדיין יכולים לזכות אותי כעבור 90 ימים? מה הזכויות שלי אם הם מאחרים בהחזר? תודה רבה! | ||
| 6/7/2020 14:19 | שרון דוד |
החזר על ביטול בתי מלון |
| 8/7/2020 16:21 | המועצה לצרכנות |
re:החזר על ביטול בתי מלון |