| מחבר: | עמית (לשליחת דואר אלקטרוני) |
| תאריך: | 05/07/2020 |
| שעה: | 08:00:37 |
|
תודה רבה על המענה המהיר!
לצערי, אין לי הוכחה לכך שהיא אמרה את זה כי זה היה שהיינו בחנות.
כרגע, מנהל החנות מתנער ואומר שבגלל שעשינו הזמנה גדולה וביטלנו חלק מהדברים אז גם המחירים עכשיו צריכים להיות שונים כי הוא "עשה מחיר" עבור כל העסקה ולא עבור כל מוצר.
המנהל גם אמר שאם יבטל את השולחן שאני אצטרך להוסיף כסף כל הספה כי עכשיו שהורדתי דברים המחירים שונים.
האם דבר זה הוא בכלל חוקי? לבקש ממני עוד כסף על מוצר כי ביטלתי מוצרים אחרים בהזמנה?
כמו כן, המנהל ממשיך באותו קשאמר שלא יבטל כי המוצר הינו מוצר "מותאים אישית" - מה שברור שלא כי יש לי גם תמונות הספה לאחר שכבר שילמנו?
תודה רבה,
עמית |
|
|
| 1/7/2020 08:54 |
עמית |
ביטול הזמנה של ריהוט לפני שקיבלנו אותה | | מחבר: | עמית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/07/2020 | | שעה: | 08:54:12 |
|
בתאריך 28/4 קנינו בחנות ריהוט מספר פריטים:
1. ספה (מותאמת אישית למידות שלנו)
2. פינת אוכל
3. מזנון
4. שולחנות לסלון
לאחר מספר ימים מביצוע ההזמנה, החלטנו לבטל חלק מהפריטים (מזנון ושולחנות לסלון).
בית העסק ביטל את הפריטים בלי בעיה אבל ושרצינו לבטל גם את שולחן האוכל כי חששנו שלא יתאים לביתנו ולהשאיר רק את הספה, נאמר לנו על ידי המוכרת שנקבל את המוצר ונחליט אם נרצה אותו או ובמידה ולא יש אפשרות לביטול העסקה כי מדובר בפרטי ייבוא ולא בפריט שהוא מותאים אישית.
בתאריך 22/6 דיברנו עם שירות הלקוחות על מנת לבצע ביטול של שולחן האוכל ונאמר לנו שיחזרו אלינו עד 72 שעות.
אף אחד לא חזר והיינו צריכים להתקשר אליהם (כלל סינונים רבים) ורק ב - 28/6 נאמר שלא ניתן לבטל את העסקה עבור השולחן.
חשוב להדגיש שבגלל עוגמת הנפש והשירות הגרוע לאחר הרכישה רצינו לבטל גם את הספה למרות שהיא הייתה בהתאמה למידות שלנו אבל לפני כשבועיים נאמר לנו שאין את הבד ואם נרצה לקבל את הספה עם הבד שהזמנו נצטרך להמתין כ - 3 שבועות ממועד האספקה המקורי!
כאשר דיברנו עם מנכל החברה הוא אמר שהשולחן הוא פריט מותאם אישית - מה שכלל לא נאמר לנו בעת הרכישה ובנוסף לכך היה מוצג בתצוגה של החנות כאשר הגענו לחנות לבטל את העסקה.
חשוב להדגיש שהוסבר לנו מספר פעמים בחנות שכלל הפריטים למעת הספה הם פריטים בייבוא ולכן גם לא ניתן לשנות אותם ויש לקנות אותם כמו שרואים.
כעת, בעל העסק לא רוצה לבטל לנו לא את השולחן ולא את הספה.
אשמח לעזרתכם בנושא מכיוון שאנחנו תקועים כעת עם שולחן שלא צריכים וספה שתגיע באיחור של 3 שבועות ממועד האספקה הראשוני (1/7).
תודה רבה,
עמית | |
|
|
|
| 1/7/2020 11:23 |
משה |
re:ביטול הזמנה של ריהוט לפני שקיבלנו אותה | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/07/2020 | | שעה: | 11:23:25 |
| הסיפור נראה כמו הטעיה אחת גדולה שאסורה על פי החוק. כל המידע אמור היה להיות כתוב בהזמנה. מחוק הגנת הצרכן:
2. (א) לא יעשה עוסק דבר – במעשה או במחדל, בכתב או בעל פה או בכל דרך אחרת לרבות לאחר מועד ההתקשרות בעסקה – העלול להטעות צרכן בכל ענין מהותי בעסקה (להלן – הטעיה); בלי לגרוע מכלליות האמור יראו ענינים אלה כמהותיים בעסקה:
(2) המידה, המשקל, הצורה והמרכיבים של נכס;
(3) מועד ההספקה או מועד מתן השירות;
(21) תנאי הביטול של עסקה.
32. (א) נעשתה עסקה והוברר כי נעשה לגביה מעשה או מחדל שיש בו משום הטעיה או ניצול מצוקה כאמור בסעיפים 2 ו-3, והם מהותיים בנסיבות הענין, ובהטעיה - אף אם לא העוסק היה המטעה, רשאי הצרכן לבטל את העסקה בתוך זמן סביר מהמועד שבו נודע לו על ההטעיה או מהמועד שבו נודע לו שפסק ניצול המצוקה, לפי העניין.
(ב) בוטלה עסקה כאמור בסעיף קטן (א), ישיב העוסק לצרכן, בתוך שבעה ימים מיום שקיבל הודעה על הביטול, את התמורה ששילם הצרכן בעד העסקה, באותו אופן שבו שילם הצרכן.
ביטול עסקה כדאי שיעשה גם בכתב. במידה והכסף לא מוחזר מיידית, אתם יכולים לשקול לקחת הלוואה ולהוסיף את הוצאותיה תביעה, אם תתבעו. אין לי קשר למועצה. | |
|
|
|
| 2/7/2020 15:25 |
המועצה לצרכנות |
re:re:ביטול הזמנה של ריהוט לפני שקיבלנו אותה | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/07/2020 | | שעה: | 15:25:04 |
| שלום רב עמית,
בפנייתך אתה מציין כי:
"...אבל ושרצינו לבטל גם את שולחן האוכל כי חששנו שלא יתאים לביתנו ולהשאיר רק את הספה, נאמר לנו על ידי המוכרת שנקבל את המוצר ונחליט אם נרצה אותו או ובמידה ולא יש אפשרות לביטול העסקה כי מדובר בפרטי ייבוא ולא בפריט שהוא מותאים אישית..."- האם יש לך הוכחה לכך.
עקרונית, ניתן לפנות אל בית העסק בכתב מכח סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן.
בנוסף,בעסקה פרונטלית, תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, בריהוט, בתוך 14 ימים מקבלת המוצר בניכוי 5% או 100 ש"ח והנמוך מבניהם ובלבד שהמוצר לא יוצר במיוחד בעבור הצרכן על פי מידות או דרישות מיוחדות.
לכן, במידה שמדובר במוצרים שלא יוצרו במיוחד בעבור הצרכן על פי מידות דרישות מיוחדות, באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב ולאחריו אם תתקל בבעיה, תוכל להגיש תלונה באתרנו. | |
|
|
|
| 5/7/2020 08:00 |
עמית |
re:re:ביטול הזמנה של ריהוט לפני שקיבלנו אותה | | מחבר: | עמית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/07/2020 | | שעה: | 08:00:37 |
| תודה רבה על המענה המהיר!
לצערי, אין לי הוכחה לכך שהיא אמרה את זה כי זה היה שהיינו בחנות.
כרגע, מנהל החנות מתנער ואומר שבגלל שעשינו הזמנה גדולה וביטלנו חלק מהדברים אז גם המחירים עכשיו צריכים להיות שונים כי הוא "עשה מחיר" עבור כל העסקה ולא עבור כל מוצר.
המנהל גם אמר שאם יבטל את השולחן שאני אצטרך להוסיף כסף כל הספה כי עכשיו שהורדתי דברים המחירים שונים.
האם דבר זה הוא בכלל חוקי? לבקש ממני עוד כסף על מוצר כי ביטלתי מוצרים אחרים בהזמנה?
כמו כן, המנהל ממשיך באותו קשאמר שלא יבטל כי המוצר הינו מוצר "מותאים אישית" - מה שברור שלא כי יש לי גם תמונות הספה לאחר שכבר שילמנו?
תודה רבה,
עמית | |
|
|
|
| 5/7/2020 15:06 |
המועצה לצרכנות |
re:re:re:ביטול הזמנה של ריהוט לפני שקיבלנו אותה | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/07/2020 | | שעה: | 15:06:57 |
| שלום רב עמית,
לעניין פנייתך בדבר:
"...המנהל גם אמר שאם יבטל את השולחן שאני אצטרך להוסיף כסף כל הספה כי עכשיו שהורדתי דברים המחירים שונים..."- האם זה צוין בהסכם ההתקשרות בניכם? אם לאו, הרי שסעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל בכל עניין מהותי בעסקה, וייתכן כי היעדר מידע בעניין מהטעם בית העסק עלול להוות הטעיה לכאורה ומכאן שבאפשרותך לפנות אל בית העסק. | |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 21/7/2020 17:43 |
מ |
re:ביטול הזמנה של ריהוט לפני שקיבלנו אותה | | מחבר: | מ (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/07/2020 | | שעה: | 17:43:38 |
| מחזקת את ידך לדרוש את זכויותיך
יש הרבה בתי עסק כאלו
אנחנו אישית הוטרדנו רבות עי בעל עסק כפי שתארת
ולא התפשרנו למרות שכנועים ואיומים
המועצה לצרכנות עשתה את העבודה יופי!!!!
זה לוקח זמן
אבל שווה.
תפתח תביעה
תשאיר את הריהוט אצלך סגור . תתעד כל תמונה אפשרית
ובעיקר תשלח יומיום הודעות לבעל העסק על כך שמפר חוק ושכל יום אחסון אצלך עולה כך וכך ש''ח.
בסוף הם יבואו לקחת כמו ילדים טובים
בהצלחה | |
|
|
|